نگاهی به زندگی شاگرد دیرین امام خمینی و صدر

آیت‌الله شاهرودی امروز در سن 70 سالگی به لقاءالله و برادران شهیدش پیوست، او سال‌ها از اعضای شورای نگهبان بود تا اینکه با حکم آیت الله خامنه‌ای در ۴ مرداد ۱۳۷۸ به ریاست قوه قضائیه ایران منصوب شد و تا سال ۱۳۸۸ این منصب را در اختیار داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 1327 در نجف به دنیا آمد، پدرش مرحوم آیت‌الله سید علی حسینی شاهرودی، از شاگردان برجسته مرحوم آیت‌الله‌العظمی خویی (ره) بود که سال‌ها در مسیر اسلام و معارف دینی گام برداشته بود.
وی بعد از گذراندن دوران تحصیل ابتدایی به حوزه نجف وارد شد و با توجه به هوش بالایی که داشت در مدت کوتاهی دروس حوزوی را پشت سر گذاشت و به تنها شخصی تبدیل شد که اجازه اجتهاد کتبی از آیت‌الله صدر داشت.
وی حضور در جلسات دروس آیت‌الله خویی و امام خمینی (ره) را تجربه کرد و بعد از انقلاب اسلامی ایران پرچم‌دار مبارزه با رژیم صدام بود، علاوه بر این در جریان اعتراضی دانشمندان و علما به رژیم صدام در سال 1974 موردحمله نیروهای بعث قرار گرفت و به زندان افتاد.
وی چند سال بعد از انقلاب رابط امام خمینی (ره) و سید محمدباقر صدر گردید و پیام‌های مراجع تقلید ساکن شهر نجف را به امام می‌رساند، شاهرودی همچنین تشکیلاتِ جامعه روحانیت مبارز و مجلس اعلای عراق را به راه انداخت و آن را مدیریت و سازمان‌دهی کرد.
شاهرودی سال‌ها به‌نظام خدمت کرد
شاهرودی سال‌ها از اعضای شورای نگهبان بود تا اینکه با حکم آیت‌الله خامنه‌ای در ۴ مرداد ۱۳۷۸ به ریاست قوه قضائیه ایران منصوب شد و تا سال ۱۳۸۸ این منصب را در اختیار داشت.
حضور شاهرودی در قوه قضائیه با تغییرات اساسی همراه شد و وی در مبارزه با فساد و اصلاح درونی قوه قضائیه نقش مهمی اجرا کرد.
وی در سال ۱۳۷۸ به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی درآمد و پس از پایان دوره ریاست در قوه قضائیه به عضویت در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب گشت.
شاهرودی به اذعان جریان‌های سیاسی داخل کشور نقطه امن و تکیه‌گاه هر دو جریان بود به‌طوری‌که نمی‌شد وی را اصلاح‌طلب یا اصولگرا نامید شاید به همین خاطر بود که وی در مردادماه سال ۱۳۹۰ با حکم آیت‌الله خامنه‌ای به ریاست هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه منصوب شد.
وی در کارنامه خود عضویت در مجلس خبرگان رهبری و همچنین جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را داشت و سال‌ها به‌نظام و اسلام خدمت کرد.
هاشمی شاهرودی در اردیبهشت ۱۳۹۶ به دلیل بیماری دریکی از بیمارستان‌های تهران بستری شد و بعدازآن دوره‌ای کوتاهی در آلمان تحت مداوا قرار گرفت.
در ماه‌های اخیر نیز وی شرایط مناسبی نداشت و از بیماری رنج می‌برد تا این‌که صبح امروز دار فانی را وداع گفت، روحش شاد و یادش گرامی باد.

انتهای پیام/110
http://qomefarda.ir/1409
اخبار مرتبط

نظرات شما