معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی :

نرم‌افزار نهج‌البلاغه همراه اولین گام در مسیر گردآوری دانشنامه امام علی (ع) است

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) گفت: نرم‌افزار نهج‌البلاغه همراه اولین گام در مسیر گردآوری دانشنامه امام علی (ع) است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،  حجت‌الاسلام‌والمسلمین اکبر راشدی نیا ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به رونمایی از نرم‌افزار نهج‌البلاغه همراه اظهار داشت: رونمایی از این نرم‌افزار در واقع اولین گام در مسیر گردآوری دانشنامه امام علی (ع) عنوان است.
وی ادامه داد: در گام بعدی قصد داریم تمام معارف ایشان را از منابع حدیثی، تاریخی و...گردآوری کنیم و در ادامه پژوهش‌هایی که پیرامون بیانات حضرت صورت‌گرفته گردآوری خواهد شد تا دانشنامه جامع امیرالمؤمنین (ع) گردآوری و منتشر شود.
راشدی نیا به قابلیت‌های این نرم‌افزار اشاره کرد و بیان داشت: این نرم‌افزار، نسخه موبایلی کتاب شریف نهج‌البلاغه است که برای استفاده در تلفن‌های همراه با سیستم‌عامل اندروید تهیه شده و به‌صورت آنلاین در اختیار کاربران محترم قرار می‌گیرد. در این نرم‌افزار علاوه بر عرضۀ 5 نسخه از نهج‌البلاغه، ترجمه‌ها و شروح نگاشته شده بر آن و همچنین موضوعات مرتبط با فرازهای این کتاب شریف نیز ارائه شده است.
وی ادامه داد: همچنین امکانات دیگری از قبیل جستجوی در محتوا، قرائت متن و ترجمه نهج‌البلاغه، و ... برای کاربران فراهم آمده و کاربران می‌توانند پس از قطع ارتباط با شبکه، به‌صورت آفلاین از امکان مطالعه متن، 2 ترجمه و فهرست موضوعی در نرم‌افزار همراه خود استفاده نمایند.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) افزود: برای استفاده از محتوای نهج‌البلاغه سه درگاه ورودی در نظر گرفته شده است و هر کاربر می‌تواند بنا بر نیاز و سلیقه شخصی، هر یک از این درگاه‌ها را برای مطالعه و پژوهش خود انتخاب کند:
 
وی تأکید کرد: علاوه بر ارائه ترجمه‌های نهج‌البلاغه به‌صورت مقایسه‌ای، در همه فضاهای نمایش متن، امکان مشاهده ترجمه آقای محمد دشتی به‌صورت زیرنویس فراهم گردیده است.

راشدی نیا افزود: نکته دیگر این‌که فهرست درختی نمایه‌های موضوعی کتاب فرهنگ معارف نهج‌البلاغه (محمد دشتی) به زبان فارسی و کتاب نهج‌البلاغه (نسخه بنیاد نهج‌البلاغه) به زبان عربی، با قابلیت اتصال به فرازهای نهج‌البلاغه است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر صفحه نخست نرم‌افزار، در سایر قسمت‌ها هم، امکان جستجو در محتوای برنامه قرار داده شده است. البته دامنه جستجو در صفحه نخست گسترده‌تر بوده و نتیجه جستجو به تفکیک متن، ترجمه و شرح نمایش داده می‌شود.


انتهای پیام/110


http://qomefarda.ir/25641
اخبار مرتبط

نظرات شما