گزارش قم فردا از پروژه واکسن هراسی در قم؛

واکسن هراسی چالش این روزهای مهار کرونا/واکسن هراسی مانعی در برابر واکسیناسیون شهروندان قمی

با توجه به افزایش مراکز واکسیناسیون دراستان و اختصاص واکسن های مختلف به قم برای واکسیناسیون اما هنوز هم مسئولین بهداشت استان از عدم مراجعه گروه های هدف برای دریافت واکسن ابراز نارضایتی می کنند که علت اصلی این مسئله را واکسن هراسی می دانند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،  حدود دوسال از شروع بیماری کرونا در کشور می‌گذرد، بیماری که تشخیص آن ابتدا در استان قم و با شجاعت پزشکان قمی ثبت شد. اما این موضوع باعث شد که برخی مسئولین داخلی همراه با برخی عوامل خارجی همراه شوند و منشا شروع ویروس در کشور را قم بدانند.
نکته قابل‌تأمل در این میان این بود که قم به دلیل  نداشتن فرودگاه و همچنین مرز دریایی به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانست منشأ اولیه این بیماری باشد به‌خصوص این‌که پیش از قم در برخی از شهرهای کشور بیمارانی با این نوع علائم بستری بودند و یا عده ای هم فوت کرده بودند.
در هر حال شجاعت و عمل به رسالت پزشکی در پزشکان قم و اعلام ورود ویروس کرونا به کشور با مثبت اعلام شدن دو آزمایش در قم باعث شد هجمه های بسیاری علیه قم شروع شود. قم هراسی هایی که تا مدت ها خوراک برخی رسانه های داخلی و خارجی بود اما با ورود به موقع اصحاب رسانه استان و مسولین استانی تا حدودی از این هجمه ها کم شد ولی هنوز هم برخی از سایت ها با شیطنت خاصی شروع بیماری در کشور را از قم اعلام می کنند.
در هر حال موضوع بحث ما قم هراسی آن روزهای ورود ویروس به کشور نیست اما این نقشه ها وتوطئه ها نسبت به قم تمامی ندارد و امروز و از مدت ها قبل واکسن هراسی را در استان راه انداخته است.
این موضوع تا حدی پیش رفته و استقبال قمی ها از واکسیناسیون کم بوده که صدای مسولین بهداشت استان را درآورده است. البته باید گفت که استقبال برای تزریق واکسن نسبت به هفته های اخیر روز به روز بیشتر می شود ولی هنوز هم این استقبال نسبت به استان های دیگر بسیار کم است.

تنها 30درصد شهروندان قمی واکسینه شده اند
این در حالی است که طبق جدول ذیل که توسط اعلام دانشگاه های علوم پزشکی کشور منتشر شده است استان قم از نظر تزریق واکسن از انتهای جدول در رده نهم قرار دارد و تنها 30درصد شهروندان قمی واکسینه شده اند.



از ابتدای تزریق واکسن موضوع واکسن هراسی آغاز و روز به روز نیز گسترش یافت. هر روز ابعاد جدیدی از واکسن هراسی شروع میشد؛ یک روز می گفتند هر کسی واکسن بزند بدن او آهنربایی می شود؛ یک روز می گفتند هر کسی واکسن بزند کمتر از یک هفته فوت می کند؛ یک روز می گفتند هر کسی واکسن بزند عقیم می شود و دیگر بچه دار نمی شود و همجمه های بسیاری که به گوش می رسید.
البته در این بین هم افراد بسیاری در فضای مجازی و یا در سطح شهر بدون کوچکترین اطلاعی اعلام می کردند که فلانی بعد از تزریق فوت کرد. وقتی اصل ماجرا را پیگیر می شدیم می فهمیدیم که دروغ است مانند کلیپ روستای باقرآباد قم که گفتن 14پیرمرد بعد از تزریق فوت کرده اند که در حالی که همه آنها زنده هستند. و یا اگر هم کسی فوت کرده باشد هم بر اثر تزرق واکسن نبوده اما آن را به واکسن ربط می دادند.
 در هر حال طبق اعلام نظر مسئولان بهداشت و درمان اگر کسی دو دوز واکسن را زده باشد و حدود دو ماه از واکسن دوز دوم او گذشته باشد، شاید درگیر کرونا شود، اما کرونای وی خفیف بوده و فوت نمی‌کند.
در استان قم طی هفته گذشته آمار فوتی‌های کرونا به آمار سرسام‌آوری رسید به‌گونه‌ای که در یک روز 34 نفر براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد اغلب آن‌ها واکسن نزده بودند.

واکسن هراسی در قم بسیار زیاد است
ازهمین رو محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: متأسفانه واکسن هراسی در قم بسیار زیاد است و اغلب افرادی که به این مسائل دامن می‌زنند، هیچ اطلاعات علمی مناسبی در مورد واکسن و مسائل پزشکی ندارند.
وی گفت: این امر واکسن هراسی موجب شده تا دپوهای دانشگاه مملو از واکسن باشد و کسی به مراکز برای دریافت واکسن مراجعه نکند و در مقابل هم ما شاهد باشیم که مراکز درمانی مملو از جمعیت و بیمار کرونایی است.
قدیر گفت: این داغ فوت بیماران کرونایی برای ما سنگین است و اینکه چرا گروه‌های سنی واجد شرایط برای دریافت واکسن مراجعه نمی‌کنند، دلیلش همین واکسن هراسی‌هاست که مشاهده می‌کنیم.



واکسیناسیون تنها راهکار مقابله است
پزشکان همواره بر تزریق واکسن و توجه به آن سفارش میکنند زیرا معتقدند راه دیگری را برای مقابله با ویروس کرونا نمی‌توان یافت و سال‌هاست بشر نتیجه استفاده از واکسن در مبارزه با بیماری‌های عفونی و واگیردار را تجربه کرده است. همه شهروندان از اثربخشی و اهمیت واکسن باخبر هستند و می‌دانیم دشوارترین بیماری‌ها فقط با واکسیناسیون ریشه‌کن شده‌اند.
همچنین خوشبختانه مسئولان کشور به تامین واکسن و افزایش روند واکسیناسیون توجه دارند و برای رسیدن به یک موقعیت مطلوب باید حداقل ۷۰ درصد جامعه به پوشش واکسن درآید. این رقم حداقلی است که ما نیاز داریم زیرا وقتی این میزان از جمعیت واکسن دریافت کرده باشند آلوده شدن ۳۰ درصد بقیه و امکان شیوع بین باقی جمعیت بسیار کاهش پیدا میکند.



انتهای پیام/160


http://qomefarda.ir/28530
اخبار مرتبط

نظرات شما