کارشناس محیط‌زیست در گفتگو با قم فردا:

وضعیت دریاچه نمک قم بحرانی است/باید از استخراج منابع زیرزمینی و خام فروشی دست کشید

کارشناس محیط زیست گفت: برخی از ارگان ها نمی‌خواهند بپذیرند که شرایط دریاچه نمک بحرانی است و با توجه به منابع معدنی که در دریاچه نمک قم وجود دارد مدام بر این موضوع اصرار دارند که یک گنج و یک ثروت زیاد در منطقه وجود دارد که باید استحصال شود.

عباس جعفری کارشناس محیط زیست با اشاره به وضعیت بحرانی دریاچه نمک قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار داشت:  سال‌ها در خصوص دریاچه نمک قم بحث و بررسی انجام شده است سازمان محیط زیست به عنوان مهم‌ترین مرجع تخصصی که می تواند در خصوص دریاچه نمک نظر بدهد در بازدید اخیر که سازمان محیط زیست قم انجام داد کارشناسان این سازمان شرایط دریاچه نمک را از نزدیک مشاهده کردند و با توجه به نشانه هایی که وجود دارد به این نتیجه رسیدند که وضعیت دریاچه نمک قم علی رغم بارندگی هایی که داشتیم شرایط مساعدی ندارد.


حق آبه های دریاچه نمک تخصیص داده نشده است

وی بیان داشت: با توجه به سدهای متعددی که در مسیر رودخانه های منتهی به دشت مسیله و دریاچه نمک وجود دارد عملاً ورود آب به دریاچه نمک قم وجود نداشت و حق آبه های محیط زیستی حتی در سال‌های پرآبی هم به تخصیص داده نشده است.

جعفری افزود: همه می دانند که برداشت از منابع زیرزمینی منطقه دریاچه نمک با توجه به ورودی حق آبه ها بسیار بالا است و کارشناسان مربوطه اذعان کردند که به شدت کسری مخازن زیرزمینی را در منطقه داریم نشانه های آن هم با توجه به پیشروی کویر و بیابان های منطقه و کاهش آب های زیر زمینی و نشست زمین کاملاً مشخص است و نشان می دهد که وضعیت منطقه بحرانی است.

کارشناس محیط زیست تصریح کرد: سازمان صنعت معدن و تجارت گروهی را برای بازدید به منظور انجام سرمایه گذاری به محل دریاچه نمک قم اعزام کرد برخی از ارگان ها نمی خواهند بپذیرند که شرایط دریاچه نمک بحرانی است و با توجه به منابع معدنی که در دریاچه نمک قم وجود دارد مدام بر این موضوع اصرار دارند که یک گنج و یک ثروت زیاد در منطقه وجود دارد که باید استحصال شود.

کارشناسان محیط زیست مخالف برداشت های منابع معدنی نیستند
وی تصریح کرد:  کارشناسان محیط زیست مخالف برداشت های منابع معدنی نیستند اما چند نکته وجود دارد اول اینکه مدام در رسانه ها و مطبوعات و مسئولان اعلام می کنند که ایران از لحاظ ذخایر معدنی جز 10 کشور اول جهان است اما برداشت بسیار خارج از عرف هم ذخایر معدنی کشور داشتیم.

جعفری تأکید کرد: متأسفانه این مسئله بررسی نشده است که چرا باوجوداین همه ذخایر و برداشت هایی که انجام می شود نتوانستیم به آن رشد اقتصادی که باید دست پیدا کنیم همه این‌ها نشان می دهد که صرف داشتن ذخایر معدنی برای یک کشور نمی تواند دارایی محسوب شود.
باید از استخراج منابع زیرزمینی و خام فروشی دست کشید

کارشناس محیط زیست گفت: باید از استخراج منابع زیرزمینی و خام فروشی دست کشید این مسئله یک نقطه ضعف در کشور است اما متأسفانه برخی ها چشم طمع به ذخایر معدنی دارند و حتی باور ندارند که این ذخایر باید برای آیندگان نیز حفظ شود.

جعفری تصریح کرد: ذخایری که در دریاچه نمک وجود دارد اگر استحصال انجام شود استخراج شیرابه ها هم در جریان آب‌های زیرزمینی یک اختلالاتی به وجود می آورد، البته آب های شور دریاچه نمک جایگزین آب هایی می شود که از چاه های اطراف برداشت می شود اگر این شیرآبه ها را استخراج کنیم عملاً باعث می شود در اکوسیستم اختلال ایجاد شود.

دریاچه نمک قلب اکوسیستم قم است

وی اظهار داشت: دریاچه نمک که انتهای حوزه آب خیز داری قرارگرفته است مصداق قلب این منطقه است و نابودی آن باعث می شود کل منطقه دچار اختلالات اکوسیستمی و تنش های محیط زیستی فراوان شود.

کارشناس محیط زیست افزود: برداشت از منابع آب زیرزمینی این منطقه مصداق این است باعث تخریب قلب این منطقه می شود و در نهایت کل اکوسیستم این منطقه از بین می رود پیوست های محیط زیستی و نهادهای مربوطه آن‌طور که بایدوشاید طرحی ارائه ندادند و فعالان و کارشناسان محیط زیست به طور جدی احساس خطر می کنند که پشت پرده هایی وجود دارد که در ظاهر فعالیت های گردشگری تبلیغ می شود اما عملاً فعالیت های معدنی و صنعتی در این منطقه در اولویت قرار گرفته است.

انتهای پیام/170
http://qomefarda.ir/5036
اخبار مرتبط

نظرات شما