پاسداشت 22 اسفند ماه؛

بزرگداشت شهدا، موتور پیش برنده نظام اسلامی است

بزرگداشت و یادبود شهدا نه تنها نباید ما را در گذشته متوقف کند؛ بلکه بیش از همه نشانه ای برای حرکت رو به جلو در کشور است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اگرچه همه ایام متعلق به شهدا و تکریم شهیدان آئینی برای همه فصل ها و نسل هاست و ما هم همواره بایستی خود را مدیون شهدا و ایثارگران بدانیم؛ اما با این حال امروز در تقویم رسمی کشور و به صورت نمادین به عنوان «روز بزرگداشت شهدا» نامگذاری شده است.

این نامگذاری البته یادآور یک روز تاریخی و مهم در تاریخ روزهای انقلاب اسلامی هم است؛ روزی که حضرت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران یعنی امام راحل عظیم الشأن (ره) فرمان تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی را در سال 1358 صادر کردند تا ساماندهی امور مربوط به خانواده های معظم شهدا و ایثارگران سرعت پیدا کند.

و اما اکنون در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با توجه به شعار انتخاب شده برای پاسداشت جشن گذر از این چهل سال پُرافتخار، روز بزرگداشت شهدا نیز با محوریت «افتخار به گذشته؛‌ امید به آینده» برگزار می شود تا همچنان نگاهی به گذشته و البته درس گرفتن از اشتباهات احتمالی و اصلاح آن ها در کنار برنامه ریزی برای امروز و البته امید به آینده در سرلوحه کارها و برنامه ها باشد.

اینک شایسته است تا در این روز مبارک و با مروری بر بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، به این نکته توجه شود که بزرگداشت شهدا و یادبود آنان چه اولویتی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد.

مقام معظم رهبری در این باره سخنان فراوانی دارند که در این بخش از این نوشتار تنها به سه مورد بسنده می کنیم.

معظم له در یکی از بیانات خود درباره یاد و نام شهدای سرافراز ایران اسلامی می فرمایند:
«یاد شهیدان، یادبود ارزش های انسانی است و گرامیداشت آنان، تجلیل از برترین خصال بشری است.»

جمله دیگری که از حضرت آقا در این باره به ثبت رسیده است؛ چنین بیان می دارد:
«روز به ‌روز باید یاد شهدا و تکرار نام شهدا و نکته‌ یابی و نکته‌ سنجی زندگی شهدا در جامعه‌ ما رواج پیدا کند و اگر این شد، آن وقت مسئله‌ شهادت که به معنای مجاهدت تمام‌ عیار در راه خدا است، در جامعه ماندگار خواهد شد.
و اگر این شد، برای این جامعه دیگر شکست وجود نخواهد داشت و شکست معنا نخواهد داشت.»

آخرین نکته این است که در نگاه رهبر معظم انقلاب، «شهید و ایثارگرى، کهنه‌ شدنى نیست؛ چراکه این، موتور حرکت جامعه است ... .»

اکنون می توان چنین نتیجه گیری کرد که یادبود و بزرگداشت شهدا، به جای آن که ما را در گذشته خود حبس کند؛ موتوری برای حرکت و پیشرفت خواهد بود و شاید این نکته معنای کلام نورانی و ماندگار پروردگار متعال در قرآن مجید است که می فرماید:
«هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده اند؛ مُرده مپندارید ... .»

در این باره مرجع عالیقدر تقلید و استاد متفکر علامه، حضرت آیت الله جوادی آملی نکته جالبی را در یکی از سخنرانی های خود بیان می فرمودند:
«برخی از ما می خواهند که دعا کنیم تا شهید شوند؛ بنده به ایشان می گویم دعا می کنم هرچه خیر و فلاح و رستگاری شما در آن است اتفاق بیفتد؛ چراکه برخی چیزها از شهادت هم بالاتر است.»

این نکته، در فرمایش اخیر فرماندهی معظم کل قوا در مراسم اعطای نشان عالی ذوالفقار به سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم به چشم می خورَد که خود درسی برای همه علاقمندان به نظام و انقلاب است:
«ان ‌شاء الله خدای متعال به ایشان اجر بدهد و تفضّل کند و زندگی ایشان را با سعادت و عاقبت ایشان را با شهادت قرار بدهد؛ البتّه نه حالا.
هنوز سال ها جمهوری اسلامی با ایشان کار دارد. امّا بالاخره آخرش ان‌ شاء الله شهادت باشد.»


انتهای پیام/120
http://qomefarda.ir/5038
اخبار مرتبط

نظرات شما