اعلام شرایط ارائه لیست کاندیدا‌های انتخابات مجلس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،  نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۲۷ فروردین) قوه مقننه و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس ماده "۶۲" این طرح را تصویب کردند.

عدم انجام تکالیفی که در این قانون برای مجریان و ناظران درج شده است و در این قانون برای آن‌ها مجازاتی پیش‌بینی نشده، تخلف اداری محسوب و مرتکب به انفصال موقت از خدمات دولتی از دو تا شش ماه محکوم می‌شود، در صورتی که اشخاص مذکور از مستخدمین دولت نباشند به مجازات محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.
 
شرایط ارائه لیست کاندیدا‌های انتخابات مجلس مشخص شد

نمایندگان مجلس شرایط لیست کاندیدا‌ها احزاب، جبهه‌ها و نامزد‌های مستقل در انتخابات مجلس شورای اسلامی را مشخص کردند.

به گزارش فارس، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه) پارلمان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده ۵ این طرح در خصوص شرایط، ارائه لیست انتخاباتی احزاب، جبهه‌ها و نامزد‌های مستقل موافقت کردند.

در ماده ۵ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده است: 

ماده ۵- یک ماده به شرح ذیل به عنوان ماده (۷ مکرر۳) به قانون الحاق می‌شود:

ماده ۷ مکرر ۳ - احزاب، جبهه‌ها و نامزد‌های مستقل می‌توانند پس از تأیید صلاحیت داوطلبان و حداکثر تا چهل و هشت ساعت قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی نامزدها، فهرست انتخاباتی خود را تنظیم و به ستاد انتخابات کشور یا ستاد انتخابات استان حسب مورد اعلام کنند. فهرست‌ها به صورت استانی ارائه شده و برای هر حوزه انتخابیه فرعی، به تعداد کرسی‌های آن حوزه در مجلس، داوطلب معرفی شود.

تبصره ۱- احزاب و جبهه‌ها مکلفند در هنگام ارائه فهرست، موافقت کتبی داوطلبان مبنی بر عضویت در فهرست را ارائه کنند. نام هیچ داوطلبی نباید در بیش از یک فهرست درج شود.

تبصره ۲- چنانچه فرد یا افرادی از نامزد‌های مذکور در فهرست‌ها به درخواست کتبی خود و تا چهل و هشت ساعت قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی از فهرست خارج شوند، حزب با جبهه ارائه کننده فهرست می‌تواند از میان سایر داوطلبان تأییدصلاحیت شده در حوزه انتخابیه فرعی تا بیست و چهار ساعت پیش از زمان آغاز فرآیند تبلیغات، با رعایت مفاد این ماده فهرست خود را تکمیل کند در غیر این صورت احزاب و جبهه‌ها حق تغییر فهرست ارائه شده را نخواهند داشت، مگر اینکه به دلایل قهری نامزد یا نامزد‌هایی از فهرست مزبور حذف شوند. در این صورت حزب یا جبهه می‌تواند تا چهل و هشت ساعت قبل از شروع أخذ رأی مطابق تشریفات مزبور فهرست خود را تکمیل کند.

تبصره ۳- ارائه فهرست صرفا توسط دبیر کل احزاب ملی و استانی که طبق قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی مصوب ۱۳۹۵ / ۸ / ۸ پروانه معتبر فعالیت دارند و همچنین مقامات مسؤول جبهه‌ها صورت می‌گیرد. احزاب استانی صرفا جهت حوزه انتخابیه استان محل فعالیت خود حق ارائه فهرست انتخاباتی را دارند.

تبصره ۴- در صورت اعلام موجودیت جبهه ها، احزاب ائتلاف کننده حق ارائه فهرست مجزا را نخواهند داشت.

تبصره ۵- هر فهرست دارای یک عنوان است و چنانچه عنوان فهرست متفاوت از عنوان حزب یا جبهه‌های ارائه کننده آن فهرست باشد، عنوان مزبور با رعایت تبصره (۴) ماده (۲) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی باید به تأیید وزارت کشور برسد.

تبصره ۶- رأی دهندگان می‌توانند به عنوان یک فهرست رأی داده یا نامزد یا نامزد‌های منتخب خود را در برگه رأی اعلام کنند. در صورتی که رأی دهنده به صورت همزمان به فهرست‌ها و نامزد‌ها رأی دهد، رأی به نامزد‌ها ملاک بوده و رأی به فهرست محاسبه نخواهد شد.

تبصره ۷- اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی از شمول این ماده مستثنی می‌باشند.

 

به گزارش میزان،سیصد و دهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل با حضور ۲۰۵ نفر از نمایندگان آغاز شد.

ریاست این جلسه را علی لاریجانی بر عهد دارد.

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

-ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها درباره طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.

-گزارش کمیسیون انرژی در مورد تخلفات مرتبط با شرکت پالایش نفت کرمانشاه.

-گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد طرح اصلاح ماده ۳ و الحاق یک ماده به قانون نحوه پیگیری تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مصوب ۱۳۹۴/۳/۵.

-گزارش نهایی کمیسیون صنایع و معادن درباره تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص صدور مجوز واگذاری معادن و نظارت بر برداشت از منابع معادنی و وصول و هزینه کرد حقوق دولتی در استان‌های همدان، مرکزی، کرمان، یزد، آذربایجان غربی و سایر استان‌های دارای منابع معدنی.

-گزارش کمیسیون عمران درباره طرح اصلاح ماده ۶۰ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران.

-گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران ولوکزامبورگ.

اسامی تاخیرکنندگان امروز مجلس اعلام شد

اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس از سوی هیأت رئیسه اعلام شد که بر این اساس ۸ نفر از نمایندگان با تاخیر در جلسه امروز حاضر شدند.

به گزارش فارس، اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس (سه‌شنبه ۲۷ فروردین ۹۸) از سوی هیأت رئیسه اعلام شد که این اسامی عبارتند از:

۱- محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان

۲- محمد حسن‌نژاد نماینده مردم مرند و جلفا

۳-، ولی داداشی نماینده مردم آستارا

۴- محمد دامادی نماینده مردم ساری

۵- غلام‌محمد زارعی نماینده مردم بویراحمد و دنا

۶- حیدرعلی عابدی نماینده مردم اصفهان

۷- کورش کرم‌پور نماینده مردم فیروزآباد

۸- جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم میاندوآب



انتهای پیام/
منبع:تسنیم
http://qomefarda.ir/6707
اخبار مرتبط

نظرات شما