رئیس‌جمهور نباید در شورای عالی انقلاب فرهنگی احساس آمریّت داشته باشد

عضو کمیسیون آموزش مجلس نهم گفت: رئیس‌جمهور باید خود را خادم شورای انقلاب فرهنگی بداند، نه آنکه حس کند در جمع نخبگان و عالمان کشور آمریت دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی مهمترین و تأثیرگذارترین نهاد تصمیم‌گیر و سیاستگذار در عرصه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران است، گفت: حتی براساس عرف معمول، چنانچه شورای عالی انقلاب فرهنگی در یکی از موضوعات ورود کند، سایر نهادهای کشور از جمله مجلس شورای اسلامی در آن موضوع خاص وارد نمی‌شوند و این از جایگاه رفیع این شورا در سیاستگذاری کشور خبر می‌دهد. 

وی به نقش شورا در مسیریابی فرهنگی کشور از جمله در مقولاتی همچون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اشاره کرد و افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به علت جایگاه قانونی، خود به وجود آورنده بسیاری از نهادهای مهم کشور شده است. 

مقتدایی در ادامه با اشاره به عدم دعوت از دو عضو منتقد حسن روحانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به نشستی که قرار بود هفته پیش برگزار شود، گفت:‌ رئیس جمهور باید در رأس این شورا بیشترین سعه صدر را به خرج دهد، زیرا این شورا متشکل از نخبگان و عالمان کشور است. 

*روحانی از ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی بهره نبرد*

وی به ابعاد دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیشرفت علم و فناوری، عدالت‌حوری در پرورش استعدادها،زمینه‌سازی برای بروز خلاقیت‌ها، احترام به کرامت انسانی و آزاداندیشی  خاطرنشان کرد:‌ جای این گلایه از آقای حسن روحانی وجوددارد که آنگونه که باید و شاید از ظرفیت‌های نهفته در این شورا در ترازهای نیاز کشور بهره نبرده است، در حالی که تعامل بیشتر این شورا با اعضای شورا می‌تواند مفاهیمی نظیر اخلاق‌مداری و اولویت منافع جمعی بر فردی را محقق سازد. 

نماینده مردم اصفهان در مجلس نهم، آزادی بیان در شورای عالی انقلاب فرهنگی را یکی از ضرورت‌های انجام وظایف از سوی اعضای شورا خواند و گفت: در صورتی که رئیس جمهور که رئیس این شوراست فضای لازم برای طرح نظرات مختلف و انتقادی را در نشست‌های شورا فراهم نیاورد، در آینده باید بابت خلل در تحقق اهداف فرهنگی نظام پاسخگو باشد. 

عضو سابق کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: حجم شرح وظایف و رسالت عظیم شورای عالی انقلاب فرهنگی اقتضا می‌کند که رئیس‌جمهور خود را خادم این شورا بداند، نه آنکه بخواهد نقش ریاست و آمریت در آن ایجاد کند و در حقیقت رئیس‌جمهور نباید احساس کند که می‌تواند حرف آخر را در نهادی که از عالمان و نخبگان کشور در آن گرد آمده‌اند بزند. 

به گزارش فارس،‌ عصر روز سه‌شنبه هفته گذشته و چند ساعت مانده به زمان برگزاری اولین نشست شورای عالی انقلاب فرهنگی، به اعضای این شورا اعلام شد که نشست تشکیل نمی‌شود.

البته صبح همان روز و پیش از لغو نشست یکی از اعضای دفتر رحیم پور ازغدی از دعوت نشدن این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به نشست عصر خبر داده و گفته بود: در پیگیری‌ها پاسخ مشخصی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ما داده نشد و تنها جواب دادند که دعوت نشدن آقای رحیم‌پور را پیگیری می‌کنیم و نتیجه آن را به شما اطلاع می‌دهیم.

همچنین در تماس با دفتر عزت‌الله ضرغامی دیگر عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک عضو دفتر وی اظهار داشته بود: علاوه بر عدم دعوت از ضرغامی برای جلسه امشب شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی به جلسه دوشنبه شب شورای عالی فضای مجازی هم دعوت نشده است.

نشست روز سه‌شنبه شورای عالی انقلاب فرهنگی چند ساعت پس از رسانه‌ای شدن عدم دعوت از ۲ عضو منتقد به رئیس‌جمهور، لغو شد.



انتهای پیام/
http://qomefarda.ir/6963
اخبار مرتبط

نظرات شما