آیت الله العظمی سبحانی:

درحال حاضر گرفتار رسم الخط مصاحف عثمانی هستیم

حضرت آیت الله سبحانی تصریح کردند: به لطف الهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اقبال به قرآن کریم در حوزه های علمیه، بسیار بیشتر شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حضرت آیت‌الله سبحانی، پنج شنبه شب طی سخنانی در مراسم گردهمایی اساتید و مفسران قرآن اعزامی ماه مبارک رمضان و نیز رونمایی از تفسیر کوثر که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، با بیان این که به لطف الهی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، اقبال به قرآن کریم در سطح جامعه و به خصوص در حوزه های علمیه بسیار بیشتر شده است، ابراز داشتند: البته قبل از انقلاب نیز این اقبال وجود داشت اما به برکت انقلاب اسلامی یک تحول ارزشمند معنوی در این باره محقق شد که نتیجه و ماحصل آن گرایش بیش از پیش حوزویان به کلام وحی و کتب و مقالات و نشست ها و همایش ها بوده است.

ایشان همچنین با اشاره به کلام نورانی امام رضا(ع) مبنی بر این که قرآن همچون خورشید است که در همه زمان‌ها می درخشد و نورانیت می دهد، افزودند: از جمله برکات قرآن ، ایجاد مراکز و مجمتع هایی همچون همین دارالقرآن مرحوم علامه طباطبایی است که حقیقتاً منشأ برکات بسیاری بوده است.

حضرت آیت الله سبحانی با تاکید بر این که امت اسلامی تا روز قیامت از نعمات و برکات بی نهایت قرآن بهره مند خواهد شد، گفتند: همان طور که پروردگار عالم نامتناهی است، قرآن که کلام ایشان است نیز همین ویژگی را دارد و لذا می بینیم که بعد از این همه سال، همچنان تفاسیر جدیدی از قرآن نوشته می شود چرا که قرآن بی نهایت است و هر قدر که در آن تفکر و تدبر شود، می توان از این اقیانوس بی انتها بهره مند شد.

ایشان با اشاره به این که هر تفسیری دارای نقاط قوتی است، افزودند: تفسیر کوثر در قالب 12 جلد تدوین شده که اشاره به 12 امام معصوم است که خودش با نوعی برکت همراه است، ضمن آن که از سویی این تفسیر دارای ترجمه روان و آزاد است و در عین حال مفهوم رسایی از آیات دارد که برای مخاطب جذاب و ارزشمند به شمار می رود.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم همچنین خاطرنشان کردند: شاید کتابی در دنیا نباشد که به اندازه قرآن برای آن تفسیر نوشته شده باشد و چنانچه همه ی تفاسیر از ابتدا تاکنون در یک جا تجمیع شود، کتابخانه بسیار بزرگی برپا خواهد شد.

ایشان در ادامه بر لزوم خلاقیت و نوآوری در فعالیت های مرتبط با تحقیق و تفسیر قرآن، تاکید کرده و گفتند: هر چند که تعداد بی‌شماری تفسیر تاکنون در جهان نگاشته شده اما هنوز جای بحث است و مفسر بعدی می‌تواند با خلاقیت و نوآوری ، حرف های جدیدی مطرح کند ، چرا که قرآن بی نهایت است.

حضرت آیت الله سبحانی همچنین با بیان این‌که در مجموعه تفسیر کوثر از کلمات عربی همچون جهاد و ایمان استفاده شده و این کلمات به فارسی ترجمه نشده‌است، افزودند: ما نباید فارسی زده شویم و تلاش کنیم همه کلمات عربی را حذف کنیم و به جای آن از کلمه نامانوس فارسی استفاده کنیم.

ایشان با اشاره به این که ما در حال حاضر گرفتار رسم‌الخط مصاحف عثمانی هستیم در حالی که خط قرآن، مقدس است ولی رسم‌الخط آن تعبدی نیست، اظهار داشتند: بنده حدود نیم قرن است که جناب آقای جعفری، صاحب این تفسیر را می شناسم ؛ ایشان اهل قلم، مومن و فاضل است و ضمن تقدیر از تلاش ها و زحمات ایشان امیدواریم که نسل جوان حوزه نیز دست به قلم شده و با خلاقیت و نوآوری خود، محصولات جدیدی پدید آورد.




انتهای پیام/
منبع:قم فوری
http://qomefarda.ir/7248
اخبار مرتبط

نظرات شما