printlogo


مدیر آب‌وخاک جهاد قم:
سالانه ۱۰۰ قنات استان قم احیا می‌شود
سالانه ۱۰۰ قنات استان قم احیا می‌شود
کد خبر: 45043
مدیر آب‌وخاک سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: باتوجه‌به رویکرد دولت سیزدهم در حفظ و حراست از قنوات به‌عنوان سازه‌های مهم آبی که در طول تاریخ آب موردنیاز بخشی زیادی از مردم را تأمین می‌کرده است و تخصیص اعتبار در این بخش، تلاش می‌کنیم سالانه بیش از ۱۰۰ قنات را در استان قم احیا کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محمدحسین احمدپور گفت: در استان قم ۹۵۰ قنات وجود دارد که بسیاری از آن‌ها به دلایل مختلف در طول سال‌ها رها شده و از کارایی لازم افتاده است، اما طی دو سال گذشته توجه ویژه‌ای به این سازه‌های مهم آبی قم صورت گرفت و ۸۵ مورد از آن‌ها با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال در سطح مناطق مختلف استان مرمت و احیا شد.
وی افزود: احیا و مرمت قنوات استان از برنامه‌های دارای اولویت‌ سازمان جهاد کشاورزی قم است چرا که این بخش مهمی از آب موردنیاز فعالیت‌های کشاورزی و سایر امور روستاییان استان از این بخش تأمین می‌شود و ما در این راستا تعاملات گسترده‌ای را با فرمانداری‌ها، بنیاد علوی، بسیج سازندگی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و سایر نهادهای دولتی و حاکمیتی آغاز کردیم تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت این نهادها و تأمین اعتبارات لازم، سالانه بیش از ۱۰۰ رشته قنات را در قم مرمت و احیا کنیم.
وی ادامه داد: خشکسالی‌های اخیر بر روی وضعیت ناپایداری قنوات استان قم تأثیر مستقیم داشته و موجب نقصان آبدهی آنان شده است، به همین دلیل بسیار اهمیت دارد تا فعالیت‌های مرتبط با مرمت و احیا این سازه‌های آبی به‌سرعت انجام و قنوات برای تأمین آب موردنیاز کشاورزان حفظ شود.
لازم به ذکر است به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم طی دو سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یک هزار و ۲۹۱ نفر در قم به بهره‌برداری رسیده است.
این میزان سرمایه‌گذاری و افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.
در این مدت راهبردهای مهمی همچون طرح تغییر الگوی کشت با نگاه به استفاده هرچه بهتر از منابع آب‌وخاک استان برای تولید محصولات غذایی، احیا قنوات و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری (بیش از یک هزار و ۵۰۰ هکتار در هر سال) ‌ باهدف کاهش چشمگیر مصرف آب در بخش کشاورزی، با جدیت دنبال و عملیاتی شد.
بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، ‌ باغی، ‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده است.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/45043