عددی که ۸۰ تومان بیشتر از نرخ این ارز در روز یکشنبه بود. در دومین روز تیرماه نیز دلار ۷۰ تومان افزایش را ثبت کرده بود. دو روز رشد متوالی چنین ذهنیتی را به ذهن برخی معاملهگران متبادر میکرد که این ارز به صورت پلهای در حال حرکت به سوی سطوح مقاومتی است. همسو با روند افزایشی دلار در بازار داخلی، سکه تمامبهار آزادی نیز راه افزایشی را در پیش گرفت و با ۳۳ هزار تومان افزایش به بهای ۴ میلیون و ۷۰۵ هزار تومان رسید. دیگر عاملی که در سومین روز هفته به رشد بهای سکه کمک کرد، رشد اونس به بالای مرز هزار و ۴۰۰ دلاری تا بعدازظهر روز دوشنبه بود. به این ترتیب، قیمت سکه در سومین روز تیرماه از دو ناحیه تحریک شد.
دو دیدگاه متناقض در بازار ارز
برخی فعالان باور دارند، زمانی که قیمت از الگوی پلهای برای رشد استفاده میکند، به معنای آن است که قیمت با پایه محکمتری در حال رشد است و به آسانی دچار بازگشت نخواهد شد. در مقابل عده دیگری معتقدند که چنین افزایشی آنقدر محدود است که نمیتوان از آن برداشت کرد که روند قیمتی دلار عوض شده است. خصوصا آنکه این رشد همچنان نتوانسته است که موجب شود دلار از زندان ۱۱ روزه خارج شود. دلار در ۱۱ روز اخیر نتوانسته است از محدوده ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومانی فراتر برود و در ۷ روز گذشته حتی قادر به عبور از سطح ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز نبوده است. از نظر معاملهگران دسته دوم تا زمانی که دلار زیر سطوح یاد شده قرار دارد، حتی با وجود افزایش قیمتهای روزانه نیز نمیتوان از تغییر مسیر بازار صحبت کرد.
در این شرایط میتوان گفت تنها به واسطه شرایط روزانه کمی تعادل عرضه و تقاضا به سمت تقاضا میل کرده است. در این فضا، در روزهای بعد میتوان انتظار داشت که با کمی افزایش عرضه قیمت به محدودههای پیشین بازگردد. در این میان، دسته اول معاملهگران باور دارند، بازیگران ارزی با احتیاط در حال خرید هستند و درصورتیکه اتفاق خاصی رخ ندهد، قیمت به آرامی از سطوح مقاومتی عبور خواهد کرد.
از نظر این دسته، دلیل احتیاط در خرید آن است که این معاملهگران تصور میکنند ممکن است خبری منتشر شود که جریان قیمتی را تغییر دهد، پس بهتر است که با احتیاط رفتار کنند. آنچه مسلم است بازار در شرایط فعلی با ابهام زیادی روبهروست و کمتر کسی تمایلی به خرید و فروش دارد. با این حال از آنجا که قیمت یک بار به کف ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان برخورد کرده است و پس از آن حدود ۱۵ روز بالای آن نوسان کرده است، فعالان کاهشی در حال حاضر کمتر در بازار فعال هستند، هر چند که افزایشیها نیز تمایل شدیدی برای حضور در بازار نداشتهاند.
در روزی که قیمت دلار برای دومین روز متوالی در بازار آزاد افزایش قیمت را تجربه کرد، بازارساز سعی کرد نزدیک به قیمت بازار آزاد عرضه خود را ادامه دهد. دیروز صرافیهای بازارساز هر دلار آمریکا را با قیمت ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش میرساندند که فاصلهای ۱۵۰ تومانی با قیمت بازار آزاد داشت. در واقع بازارساز سعی میکرد فاصله آربیتراژی با بازار آزاد نداشته باشد؛ رئیسکل بانک مرکزی نیز در روزهای قبل اشاره کرده بود که بازارساز سعی میکند، اجازه ندهد آربیتراژی در بازار بهوجود بیاید.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/10122 |