printlogo


مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای استان قم:
70درصد تصادفات در محورها مربوط به خطای انسانی است/ طی سال جاری هیچ قیری به راهداری تحویل داده نشده است
کد خبر: 11877
مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای استان قم با اشاره به کاهش تصادفات در محورهای روستایی با اقدامات فرهنگی، گفت: طبق نظر کارشناسان و پلیس حدود 70 درصد تصادفات مربوط به خطای انسانی است و مابقی مربوط به خودرو و راه است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،  ابوالفضل جمالی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قم با اشاره به وضعیت تصادف‌های استان قم اظهار کرد: تصادف‌های استان در چهار ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده و نسبت به میانگین کشوری هم کمتر است.
وی ادامه داد: طبق نظر کارشناسان و پلیس حدود 70 درصد تصادفات مربوط به خطای انسانی است و مابقی مربوط به خودرو، راه و.. است.
مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای استان قم بیان داشت: جاده‌های استان قم جاده‌های ایمنی هستند و در آینده هم ایمنی این جاده‌ها افزایش پیدا می‌کند، تصادفات جاده‌های استان قم مورد بررسی قرار می‌گیرند تا شاهد کاهش این تصادفات باشیم.
وی با اشاره به پایانه بار در قم افزود: ایجاد پایانه بار در استان جزو خواسته‌های رانندگان است و در این راستا 37 هکتار زمین به یک شرکت مربوطه تحویل داده شد ؛ به دنبال کلنگ زنی آن در هفته دولت هستیم. این شرکت متعهد شده است که پایانه موقت را تا یک سال، فاز  نخست پایانه را تا دو سال و کل پایانه را تا سه سال تکمیل کند.
جمالی افزایش تعداد زائران اربعین را پیش بینی مدیران کشور دانست و تصریح کرد: اگر تمام ظرفیت ناوگان اتوبوسی برای انتقال زائران به کار گرفته شود، باز هم مشکل پیش می‌آید و در این راستا برنامه ریزی ایجاد سه منطقه برای انتقال زائرین اربعین از مرز مهران در نظر گرفته شده است.
وی عنوان داشت:زائران از مهران به این سه هاب منتقل می شوند و سپس از این هاب ها زائران قمی به استان همدان منتقل خواهند شد و از آن جا اتوبوس های قم زائران را به قم جابجا خواهند کرد.

رفع 10 نقطه حادثه خیر در سال جاری
وی با بیان اینکه طول راه های استان 1809 کیلومتر است، گفت: پنج سال پیش با همکاری پلیس و اداره راه و شهرسازی و تحلیل تصادفات در مجموع 66 نقطه حادثه ساز در محورهای مواصلاتی استان شناسایی شد که در سال 1396، 23 نقطه رفع شد و در سال جاری به دنبال ارتقای ایمنی در 10 نقطه دیگر هستیم.
مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای استان قم افزود: پردتردد ترین محورهای استان قم به ترتیب آزادراه قم-تهران، کمربندی اراک-قم و آزادراه تهران-قم است.

کاهش تصادفات در محورهای روستایی با اقدامات فرهنگی
جمالی با اشاره به اقدامات فرهنگی برای کاهش تصادفات استان قم اظهار کرد: در چند سال پیش 30 درصد از تصادفات استان در روستاها و جاده‌های روستایی بود که با اقدامات فرهنگی و آموزشی، کاهش چشمگیری در تلفات در محورهای روستایی شاهد بودیم.
وی ادامه داد: در ناوگان عمومی در استان قم در دو سال گذشته تلفاتی را در میان مسافران نداشتیم، دلیل این مساله کنترل شدید بر ناوگان عمومی است، علاوه بر نظارت بر پایانه‌ها، بر اتوبوس‌های عبوری از سایر استان‌ها در جاده‌های قم نظارت صورت می‌گیرد.
مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای استان قم افزود: احداث پاسگاه‌ها و قرارگاه پلیس راه در محورهای استان بر عهده این اداره کل است و یکی از بهترین قرارگاه‌های پلیس راه در کشور با اعتبار چهار میلیارد تومان در سال جاری در استان قم به بهره برداری خواهد رسید.
جمالی وظیفه اداره کل راهداری را نگهداری از راه‌های استان قم دانست و تصریح کرد: اداره راه و شهرسازی وظیفه احداث راه‌ها را دارد اما در سال  جاری وظیفه احداث راه‌های روستایی نیز به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای واگذار خواهد شد.

افزایش خدمات باعث افزایش سرعت و تصادفات شده است
وی ادامه داد: افزایش خدمات در محورهای استان قم منجر به افزایش سرعت خودروها در محورها شده است و این مساله افزایش تصادفات و تلفات را به دنبال دارد.
مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده ای استان قم خاطرنشان کرد: عملیات بازیافت آسفالت سرد در 9 کیلومتر از محور راهجرد به سلفچگان در حال اجرا است، اجرای این پروژه به دلیل ضعیف بودن زیرساخت در آن محور در دستور کار قرار گرفته است.

طی سال جاری هیچ قیری به راهداری تحویل داده نشده است
همچنین در بخش دیگری از این نشست اکبر سلیمیان ظهر با اشاره به وضعیت هزینه آسفالت در کشور اظهار کرد: هر کیلومتر آسفالت 50 تن قیر نیاز دارد و هزینه هر یک کیلومتر آسفالت 200 میلیون تومان است، در حالی که طی سال جاری یک تن قیر به اداره راهداری استان قم تحویل داده نشده است.
وی با بیان اینکه گاهی حمل و نقل در اتوبان قم-تهران در روز 100 هزار خودرو می رسد ادامه داد: چهار هزار پل در محورهای استان قم داریم و راهداران استان به صورت شبانه روزی در این محورها فعال هستند. 
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قم افزود: برای کاهش هزینه‌ها اقداماتی همچون لکه گیری را به صورت امانی انجام می‌دهیم، در حالی که این اقدامات در گذشته به صورت پیمانی صورت می‌گرفت.
سلیمیان با اشاره به بدهی اداره راهداری استان قم به پیمانکاران تصریح کرد: با این وجود پیمانکاران به اقدامات خود در محورهای استان ادامه می‌دهند، اوراق خزانه سه سال را به پیمانکاران می‌دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بازیافت سرد آسفالت محور راهجرد سلفچگان برای نخستین بار در استان قم صورت می‌گیرد و برای 8کیلومتر از این محور 9 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/160
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/11877