printlogo


مصرف گُل می‌تواند افراد را عقیم کند
کد خبر: 1215
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،

ه نقل از تک‌تایمز، با توجه به افزایش روند قانونی شدن مصرف ماریجوانا یا همان "گل" در کشور‌های مختلف، محققان به دریافتن عوارض جانبی تتراهیدروکانیابینول (THC) علاقه‌مند شده‌اند.

این ماده شیمیایی، ماده فعال موجود در ماریجوانا است که مسئول اکثر اثرات روان‌شناختی مصرف آن است.

اثرات THC روی سلول‌های اسپرم

یافته‌های یک تحقیق جدید از دانشگاه دوک (Duke) نشان می‌دهد که THC موجود در ماریجوانا می‌تواند تاثیر جدی بر روی باروری مردان داشته باشد، چرا که می‌تواند اثر و تعداد اسپرم‌ها را کاهش دهد.

"سوزان مورفی" از مرکز پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی و همکارانش در این مطالعه دریافتند که غلظت بالایی از THC در ادرار با کاهش تعداد اسپرم مرتبط است.

آن‌ها همچنین دریافتند کسانی که ماریجوانا می‌کشند، دچار تغییرات ژنتیکی در نمایه اسپرم خود شده‌اند که در سایر مطالعات به رشد غیرطبیعی سلول‌ها و سرطان مرتبط دانسته شده است.

مطالعات قبلی نشان داده است که کشیدن ماریجوانا می‌تواند تعداد اسپرم‌ها را کاهش دهد، اما مطالعه جدید اولین بار است که شواهدی از همبستگی قوی بین غلظت THC در ادرار مردان و میزان اسپرم‌های زنده پرده برمی‌دارد.

این مطالعه نشان داد که تعداد اسپرم فعال در مایع منی افرادی که ماریجوانا مصرف نمی‌کنند، حدود دو برابر بیشتر از کسانی است که مصرف می‌کنند.

محققان همچنین دریافتند که THC تغییراتی بر نحوه عملکرد ژن‌ها در سلول‌های اسپرم می‌دهد.

بدن دارای برچسب‌های شیمیایی موسوم به "گروه‌های متیل" است که به DNA اضافه شده و بیان ژن را تنظیم می‌کنند. در حالی که این یک فرآیند طبیعی محسوب می‌شود، می‌تواند تحت تاثیر عوامل محیطی قرار گیرد.

محققان این تغییرات به اصطلاح "اپی‌ژنتیک" را در میان مصرف کنندگان ماریجوانا یافته‌اند.

محققان نوشتند: این نتایج نشان می‌دهد که اثرات مهم اپی‌ژنتیک مصرف شاهدانه ممکن است به علت وجود THC باشد.

محققان، با این حال نتوانستند تعیین کنند که آیا تغییرات اسپرم ممکن است بر فرآیند‌های لقاح و سلامت فرزندان افرادی که ماریجوانا مصرف می‌کنند، تاثیر بگذارد. اما با این حال به احتیاط در این زمینه توصیه کردند.

"مورفی" گفت: در غیاب یک مطالعه بزرگ‌تر و قطعی، بهترین توصیه این است که فرض کنیم این تغییرات در اسپرم حادث می‌شود. من به عنوان یک اقدام احتیاطی می‌گویم، قبل از اقدام برای فرزندآوری، حداقل شش ماه این ماده را استفاده نکنید.

این مطالعه در مجله Epigenetics منتشر شده است.

انتهایی پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/1215