printlogo


توبیخ دستگاه‌هایی که در اجرای وظایفشان تعلل دارند ضروری است
کد خبر: 12879
کارشناس مسائل سیاسی گفت: مجلس باید گزارشی از کارکرد دولت و دستگاه‌های اجرایی تهیه کند، تا مشخص شود که کدام دستگاه در اجرای وظایفش تعلل داشته است؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حمیدرضا ترقی کارشناس مسائل سیاسی، در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تنبلی بخش هایی از دولت، اظهار داشت: فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مصداق های مختلفی را در بدنه دولت دارد. مصداق این موضوع، مراجعه مردم به برخی از دستگاه هاست که کار امروز مردم را به فردا و کار فردای مردم را به پس فردا موکول می کنند. یعنی برای انجام هر کاری مردم را معطل و سردرگم می کنند تا جایی که  عدم رسیدگی به امور مردم به گونه ایست که مشکلات زیادی را برای مردم به وجود می آورند.

وی ادامه داد:‌ معطلی مردم و عدم رسیدگی به کارهای آنها نشان دهنده این است که بعضی از بخش های دولت حالت لختی، بی انگیزگی و ناکارآمدی پیدا کرده است؛ برخی از کارمندان دولت تنها حقوق می گیرند و کار مفیدشان بسیار کم است تا جایی که حتی به هفته ای یکساعت کار مفید می رسد.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ضرورت اجرای برخی از دستگا ه ها و مدیریت بالاتر، گفت: آنها باید بعضی از سیاست ها و برنامه ها را اجرا کنند، اما متأسفانه در گزارش هایی که خدمت رهبری ارائه می شود، با نهایت تعجب شاهد هستیم کارهایی را که باید انجام می دادند،‌ انجام نداده اند.

وی خاطرنشان کرد: در بعضی از موارد مقام معظم رهبری بطور مستقیم وارد شده اند و موضوعات و آسیب های اجتماعی را پیگیری می کنند و حتی جلسات را هر سه ماه یکبار و شش ماه یکبار میان دستگاه ها برگزار می کنند و به گزارش گیری می پردازند. برخی از دستگاه ها علی رغم اینکه قول داده اند اما به تعهدات شان عمل نکرده اند و برخی دیگر بسیار قوی بودند.

ترقی اظهار داشت:‌ دستگاه مسئول که خود دولت است، باید مسائل را پیگیری کند و بطور مداوم به گزارش گیری از آن بپردازد. متأسفانه دستگاه پیگیر دولت در این رابطه ضعیف است و این امر نشان می دهد که متأسفانه روحیه جهادی و کار با انگیزه و جدی در بعضی از دستگا‌های اجرایی کشور وجود ندارد؛ برخلاف اینکه در برخی دستگاه‌ها می بینیم که این روحیه وجود دارد و کارها به سرعت پیش می رود و شاهد موفقیت های پی در پی آنها در عرصه های مختلف هستیم.

وی ادامه داد‌: سپاه یکی از مجموعه هایی است که در بخش عمران و سازندگی پروژه های مهمی را انجام داده است. برخی دیگر از دستگاه ها را شاهد هستیم که اینگونه نیستند و بسیار عملکرد ضعیفی داشته اند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد:‌ دولت خودش در جهت پیگیری این نوع تصمیمات و اقدامات باید جدی تر عمل کند و نظارت دقیق تری داشته باشد. همچنین دولت باید میان دستگاه هایی که در انجام مسئولیت سست و تنبل هستند با دستگاه هایی که احساس مسئولیت می کنند، تفاوت قائل شود. این نظارت و پیگیری دولت می تواند بسیاری از مشکلات مردم را بطور طبیعی حل کند.

وی با اشاره به این موضوع که مجلس باید دستگاه ها را در اجرای مسئولیت، امتیاز بندی کند، گفت: مجلس به عنوان ناظر بر عملکرد دولت باید گزارشی از کارکرد دولت و دستگاه های اجرایی در زمینه مسئولیت هایی که برعهده دارند، تهیه کند تا مشخص شود که کدام دستگاه در اجرای مصوبات و وظایفش تعلل داشته است. 

کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد:‌ باید دستگاه هایی که در اجرای وظایف و مصوبات هستند،‌ توبیخ و حتی استیضاح شوند. دولت هم طبیعتا باید بخش نظارتش را قوی کند و حتی با فرستادن مأموران مخفی از سوی خودش به دستگاه ها به شناسایی این اشکالات بپردازد و حتی در هیأت دولت آنها را بازخواست کند و تصمیم جدی را برایشان بگیرد.

ترقی در پایان خاطرنشان کرد:‌ مردم در این راستا باید با ارائه گزارشی از این نوع تنبلی ها، سستی ها و کم کاری ها در دستگاه ها به مرجعی گزارش دهند تا این مرجع، اطلاعات مردمی را جمع آوری کنند و به رفع آن بپردازند.



انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/12879