printlogo


رکورد طولانی‌ترین فریز جنین شکسته شد/ تولد جنین فریزشده پس از ۱۳ سال در اصفهان
کد خبر: 14678
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، صدای گریه نوزادی که در اتاق عمل پیچیده خبر از ورود مخلوقی دیگر به دنیای خاکی می‌دهد. پزشکان ثمره تلاش‌هایشان را در چهره نوزادی دوست‌داشتنی می‌بینند، خانواده شاد، پس از به دنیا آمدن فرزندشان او را در آغوش می گیرند. 
 
مرکز باروری و ناباروری اصفهان در سال ۱۳۷۲ به منظور درمان نازایی زنان و ناباروری مردان تاسیس شد و جزو اولین مراکز باروری در ایران است.
 
در این مرکز روش‌های نوین درمان نازایی به کار گرفته می‌شود تا زوجین نابارور بتوانند با گذراندن مراحل درمانی به آرزوی بزرگ خود یعنی داشتن فرزندی سالم برسند.

اسپرم در محیط آزمایشگاه داخل یک تخمک تزریق و داخل رحم منتقل شده، به دنبال آن لقاح و تقسیم سلولی صورت می‌گیرد و جنین تشکیل می‌شود.

استان اصفهان رکورد دار فریز جنین در منطقه غرب آسیا

تولد نوزاد فریز شده پس از ۱۳ سال

با به دنیا آمدن جنین فریز شده پس از ۱۳ سال، رکورد طولانی‌ترین فریز جنین توسط محققان اصفهانی در منطقه غرب آسیا شکسته شد و این نشان دهنده تحقق تلاش‌های متخصصان علم ناباروری است که فرصتی امیدبخش را در اختیار زوجین نابارور و همچنین زوجینی که در سنین بالا به دنبال فرزندآوری هستند قرار می‌دهد.

محمد حسین نصر اصفهانی ، مسئول آزمایشگاه مرکز باروری و ناباروری اصفهان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به بررسی فعالیتها، خدمات و دستاورد‌های این مرکز پرداخت و گفت: بیش از ۵۰۰ هزار جنین در این مرکز نگهداری می‌شود که این جنین‌ها متعلق به بیش از ۱۰۰ هزار زوج است که برای درمان به این مرکز مراجعه کرده اند.

استان اصفهان رکورد دار فریز جنین در منطقه غرب آسیا

برگشت ۹۵ درصدی جنین با انجماد شیشه‌ای

او تاکید کرد: اکنون جنین‌هایی در مرکز وجود دارد  به مدت ۱۰ الی ۱۵ سال برای زوجین نگهداری شده و حتی می‌توانند بعد از به دنیا آمدن بچه اول برای بچه دوم اقدام کنند؛ فریز کردن جنین به ویژه زمانی که سن بالا می‌رود دیگر نگرانی برای فرزند آوری را از زوجین دور می‌کند، زیرا تخمک در زمان جوانی نگه‌داری و فریز شده است.

نصر‌اصفهانی با بیان اینکه در حال حاضر و چند سال اخیر از روش انجماد شیشه‌ای استفاده می‌شود، افزود: در انجماد شیشه‌ای شانس برگشت جنین بالای ۹۵ درصد و شانس حاملگی نیز حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد است، اما آنچه که این مرکز را از سایر مراکز متمایز کرده است، نحوه نگه‌داری جنین است که برای سالیان سال جنین را نگه داری و شانس بارداری را افزایش می‌دهد.

نصر اصفهانی با بیان اینکه نگهداری جنین منجمد از سال ۱۳۷۲ در مرکز باروری و ناباروری اصفهان آغاز شده است، افزود: در کشور اروپا معتقدند جنین بیش از ده سال نمی‌توان نگهداری کرد، اما ما به لطف خدا توانستیم شاهد تولد نوزاران حاصل از فریز ۱۱ و ۱۴ ساله باشیم.
 
او گفت: در لقاح مصنوعی و آزمایشگاهی ۱۰ تا ۲۰ تخمک بارور می‌شود و در روش‌های موجود یک یا دو تخمک به رحم مادر منتقل و مابقی منجمد می‌شود تا در سال‌های آینده در صورت نیاز یا درخواست زوجین مورد استفاده قرار گیرد.
 
نصر اصفهانی  مزیت‌های روش نگهداری جنین منجمد را جلوگیری از بیهوشی مجدد مادر، هزینه کمتر، جلوگیری از تحریک مجدد تخمک گذاری و حفظ شانس باردار شدن مادر دانست.

 مهدی احمدی متخصص زنان و نازایی نیز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: این دانش و تکنولوژی صرفا برای فریز جنین نیست، فریز بافت بیضه، بافت تخمدان، اسپرم و تخمک و تمامی افرادی که دچار بیماری خاص هستند یا دچار سرطان، اتو ایمون هستند و یا کسانیکه شیمی تراپی و رادیو تراپی را می خواهند شروع کنند هم صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: تجربه نشان داده که استفاده از جنین‌های فریز شده برای مادر بهتر نتیجه بهتری داده تا جنین تازه چرا که در فریز جنین ابتدا رحم مادر را آماده برای انتقال جنین می کنیم و بعد جنین به رحم مادر انتقال داده می‌شود.

 احمدی ادامه داد:  در این مرکز نوزاد حاصل از فریز پس از ۱۳ سال هم بدنیا آمد که این یکی از چندین موردهای است که جنین بیش از ده سال فریز در این مرکز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

بیماران از استان‌های مختلف برای درمان ناباروری به اصفهان سفر می‌کنند

 
 اسدالله کلانتری متخصص زنان و نازایی هم در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،گفت:  میکرواینجکشن یا تزریق اسپرم داخل تخمک (ICSI) بیشترین روش استفاده شده در این مرکز بویژه برای درمان ناباروری مردان است.
 
او افزود: در این روش اسپرم در محیط آزمایشگاه داخل یک تخمک تزریق و داخل رحم منتقل شده، به دنبال آن لقاح و تقسیم سلولی صورت می‌گیرد و جنین تشکیل می‌شود.

او افزود: شانس لقاح در این روش بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و شانس جنین گذاشتن بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است.

 کلانتری افزود: از شهر‌ها و استانها و همچنین کشور‌های دیگر برای درمان ناباروری به این مرکز مراجعه مراجعه می‌کنند و جنین‌های خود را فریز می‌کنند،  با توجه به اینکه اکنون ۲۰ درصد زوجین با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می‌کنند می‌خواهم که فرزند آوری را به کسب شغل و درآمد ترجیح دهند و در اولویت برنامه هایشان باشد چه بسا یکی از دلایل ناباروری تاخیر در زمان بچه دار شدن هم می‌تواند باشد.
 
پزشکان تاکید می‌کنند که زوجین، مسائل فرعی زندگی را فدای مسئله اصلی که همان فرزندآوری است قرار ندهند، با استفاده از روش‌های علمی که امروز دانشمندان و متخصصان ایرانی موفق به دست‌یابی به آن شده‌اند، این امید وجود دارد که مشکل بسیاری از زوجین نابارور حل شده و زوجینی که در سنین بالا نیز ازدواج می‌کنند از نعمت فرزند محروم نباشند.



انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/14678