به تعبیر امام خمینی(ره) خدمت گزاری به این مردم مایه افتخار و زمینه ساز خشنودی خدای متعال است و در این خصوص حقیقتاً بسیجیان در زمینه خدمت به مردم افتخارآمیزترین ها افراد هستند چه آن که با خدمت مخلصانه، بی منت و مستمر خود از حجمِ غم و محنت مردم به خصوص محرومان و مستضعفان می کاهند.
نباید از یاد ببریم که همین محرومان و مستضعفین بودند که لشکر خمینی کبیر را تشکیل دادند و با حماسههای خود نقاب از چهره پلید طاغوت برگرفتند و آن را رسوای تاریخ و زمانه نمودند.
لبخند رضایت نشاندن بر آحاد مردم خاصه طبقه مستضعف و محروم جامعه که بی شک مستحق ترین افراد برای عنوان ولی نعمتان انقلاب هستند، از مهم ترین و کلیدی ترین وظایف مسئولان و کارگزاران نظام اسلامی است و اساساً شأن خدمت گزاری مسئولان و مدیران به مردم به ویژه محرومان ، اصلی ترین و مهم ترین شأن آن هاست که هیچ گاه این موضوع نباید در غبار سیاست زدگی ها و روزمرگی ها به فراموشی سپرده شود.
صدالبته واژه زیبای بسیج با مفاهیم والایی چون مقاومت، پایداری، فداکاری، ایثار و گذشت، و جوانمردی و فتوت قرین است اما بدون تردید این تمامی معانی و کارکردهای بسیج نیست به این خاطر که به خصوص باید دید بسیج امروز چه حماسه هایی می آفریند .
بی گمان آنان که در نقاط محروم و دورافتاده کشور زندگی می کنند، در برهه حساس کنونی، از معنای بسیج مفاهیم تازه ای را می فهمند؛ شاید آنان که اوایل انقلاب را به یاد می آورند با خود بگویند جهاد سازندگی دوباره احیا شده حقاً نیز همین است.
جهاد سازندگی در همان اول انقلاب یعنی در خرداد سال 58 به دستور رهبر کبیر انقلاب تأسیس شد و با حضور جوانان و دانشجویانی که به صورت افتخاری و داوطلبانه راهی مناطق محروم کشور می شدند خدمات ارزنده ای را برای این مناطق انجام داد و توانست در راستای محرومیت زدایی امکانات اولیه رفاهی را برای روستاها به ارمغان آورد.
وسعت کار و تلاش در این تشکیلات به شکلی بود که حتی دفاع مقدس نیز مجال دیگری برای ظهور و بروز تلاش جهادگران سازندگی به شمار می رفت؛ جاده سازی، ساخت خاکریزها و خدمات مهندسی فنی مختلف نقش این سازمان را در دفاع مقدس پراهمیت و پررنگ نشان می دهد.
همین ضرورت کار و تلاش موجب شد تا در سال 62 جهاد سازندگی به وزارتخانه ای مستقل تبدیل شود اما با وجود خدمات مؤثر و غیرقابل انکار جهادگران جهاد سازندگی و مخالفت بسیاری از دلسوزان نظام، این وزارتخانه در سال 79 با وزارت کشاورزی ادغام شد و طبعاً پس از آن سازندگی با کندی در کشور همراه شد.
با این حال و با توجه به نگاه و اشراف عالی مقام معظم رهبری، ایشان در همان سال 79 به بسیج مأموریت داد تا در قالب بسیج سازندگی راه ناتمام جهاد سازندگی را برای رساندن ایران اسلامی به قله های افتخار و آبادانی ادامه دهد.
این گونه بود که در طول حدود 18 سال اخیر، شجره طیبه بسیج در قالب بسیج سازندگی، منشأ خدمات بسیاری در پهنه ی پرافتخار ایران اسلامی بوده است و به کوری چشم دشمنان ، یاری گر نظام در عرصه محرومیت زدایی و خدمت صادقانه به آحاد مردم خصوصاً طبقات محروم و مستضعف جامعه است.
سید محمد مهدی موسوی
انتهای پیام/
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/154 |