حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی در مجلس ترحیم مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی تصریح کرد: صبغه علمی آن «فقیه نواندیش» و «اصولیِ فَحل» تاحدودی تحت الشعاع صبغه سیاسی و مسئولیت های آن مرحوم قرار گرفت و کمتر بروز یافت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،حجت الاسلام امشب در مراسم ختم آیت الله شاهرودی که بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد اعظم قم و از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب و با حضور تعدادی از مراجع معظم تقلید و امت شهیدپرور برگزار شد با گرامیداشت یاد سه برادر شهید آیت الله هاشمی شاهرودی و تسلیت فقدان تعدادی از دانشجویان در حادثه اخیر گفت: آن گونه که در روایات آمده است؛ عالَم در عزای یک مؤمن تا 40 روز عزادار است و این زمان برای عزای یک عالِم، تا 40 ماه عنوان شده است که نشان دهنده اهمیت کار عالمان و اندیشمندان بویژه عالمان دینی است؛ شاید به همین دلیل است که در زبان روایات، یکی از چیزهایی که شیطان را خوشحال می کند؛ فقدان عالِم است.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به حدیث دیگری درباره فضیلت عالِم و اندیشمند اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس یکی از احادیث قُدسی، حضرت حق چنین بیان می فرماید که فضل عالِم بر سایر مردم مانند فضل من بر همه چیز است که همین بیان هم نشان از مقام رفیع عالِمان و اندیشمندان دارد.
وی با بیان این که مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی یکی از شاگردان خاص مرحوم حضرت امام (ره) و حضرات آیات خوئی و شهید صدر بود اضافه کرد: آن عالِم نواندیش، علاقه خاصی به منبر و روضه و البته بحث های قرآنی، تفسیری و حدیثی داشت و درسش نخبه پرور بود؛ به همین دلیل این مجلس ترحیم ما را به یاد آن شعر مُنتسب به حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در رثای شیخ مفید می اندازد که فرمود؛
لا صَوت الناعی بفقدک انّه
یوم علی آل الرسول عظیم.
حجت الاسلام رفیعی در ادامه بحث خود گفت: خداوند متعال در قرآن کریم، 16 بار از عبارت و تعبیر «اولوا الالباب» یعنی «صاحبان خِرَد» استفاده می فرماید که اینان از صاحبان علم و عقل بالاترند؛ چراکه «لُبّ»، عقل خالص است.
وی سپس هفت ویژگی اولوا الالباب را تشریح کرد و اظهار داشت: تفکر و اندیشه، نخستین ویژگی صاحبان خرد است که حوزه های علمیه هم امروزه نیاز مُبرمی به این بُعد دارد. همچنین ویژگی دوم آنان، آزاداندیشی یعنی استماع اقوال مختلف و برگزیدن برترین آن هاست که در آیه کریمه «الّذین یَستمعون القول فیتّبعون أحسنه» تبلور دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه تقید به ارزش های اخلاقی را ویژگی سوم اولوا الالباب معرفی کرد و در این زمینه مخاطبان را به آیه 19 سوره مبارکه رعد ارجاع داد.
«فرجام اندیشی و به یاد قیامت بودن»، «شرح صدر»، «تقوا» و همچنین «عبرت» هم ویژگی های چهارم تا هفتم اولوا الالباب در بیان حجت الاسلام رفیعی و برگرفته از آیات کریمه قرآن مجید بود.
وی در ادامه مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی را یکی از همین صاحبان خِرَد خواند و با اشاره به مهم ترین فعالیت های علمی آن فقید سعید گفت: جمع آوری موسوعه فقه اهل بیت (ع) از مهم ترین و ارزشمندترین فعالیت های علمی آن مرحوم بود. همچنین آیت الله هاشمی شاهرودی با توجه به نیاز حوزه های علمیه و طلاب جوان، کتاب «الجواهر فی ثوبه الجدید» را نوشت تا کار طلاب حوزه های علمیه برای خواندن و فهم کتاب ماندگار «جواهر الکلام» آسان و سهل شود.
حجت الاسلام رفیعی در عین حال انتشار بیش از صد شماره از مجله فقه اهل بیت را از دیگر تلاش های ارزشمند آن مرحوم دانست و وی را از استادان برجسته در زمینه فقه مُقارَن و فقه حکومتی معرفی کرد.
وی همچنین گفت: برخی از ایشان می خواستند تا مناصب سیاسی و حکومتی را کنار بگذارد و در درس و حوزه متمرکز شود؛ اما ایشان وظیفه خود را در پیگیری مسائل حکومتی می دانست و به همین دلیل هم هست که رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت خود، از وی با عنوان «کارگزار وفادار» یاد می فرماید؛ چراکه ورود آیت الله شاهرودی به این مناصب اعتبار داد.
انتهای پیام/120