برای بررسی خواص شربت چای سبز و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت چای سبز گفت: این شربت با افزایش سوخت و ساز بدن، چربی سوزی و کنترل اشتها موجب کاهش وزن، لاغری و تناسب اندام میشود.
وی افزود: خاصیت دیگر این شربت تاثیر چشمگیر آن در رفع چربیهای اطراف شکم و پهلو و در نتیجه کاهش سایز است.
عظمایی بیان کرد: مصرف این شربت اثر فوق العادهای در تقویت سیستم قلبی عروقی داشته و باعث رفع مشکلات قلبی میشود.
وی گفت: کنترل قند، فشار و چربی خون، رفع ورم و دردهای مفاصل (آرتریت) و رماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، دفع سنگ کلیه و تقویت بینایی از دیگر خواص بی نظیر این شربت است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت چای سبز حاوی تئوفیلین است که این ماده موجب رفع آسم و تنگی نفس میشود.
وی گفت: شربت چای سبز به علت دارا بودن ویتامینهای A، E، C، فلاونوئیدها و کاتچین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و بدن را در مقابل انواع بیماریها از جمله سرطانهای مری، معده، روده، پروستات و تخمدان محافظت میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص فوق العاده شربت چای سبز میتوان به تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف این شربت موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی بدن شده و سمومات بدن را دفع میکند.
وی گفت: شربت چای سبز دارای خاصیت آرامبخشی است که باعث رفع سردرد و بی خوابی میشود.
عظمایی بیان کرد: تیانین موجود در شربت موجب آرامش ذهن، رفع استرس و اضطراب و پیشگیری از افسردگی میشود همچنین در بهبود خلق و خو موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این شربت موجب تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو شده و از بروز پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف شربت چای سبز برای زنان باردار ممنوع است.
وی بیان کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
مواد لازم شربت چای سبز (۲ لیتر)
آب معدنی ۲ لیتر
عسل نیم کیلو
چای سبز ۷۰ گرم
دارچین ۱۵ گرم
زنجبیل ۱۵ گرم
زیره سبز ۳۰ گرم
برای تهیه شربت چای سبز ابتدا دارچین، زنجبیل و زیره سبز را نیم کوب کرده و داخل آب معدنی میریزیم.
اجازه میدهیم مخلوط دارچین، زنجبیل و زیره سبز به مدت ۴ تا ۵ ساعت در آب معدنی بماند.
پس از گذشت این مدت زمان، مخلوط را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
در انتهای جوشیدن مخلوط، چای سبز را خرد کرده و به آن اضافه میکنیم.
اجازه میدهیم چای سبز فقط یک جوش بخورد و نباید این جوشیدن بیشتر شود.
وقتی حرارت متعادل و به حدود ۵۰ درجه سانتی گراد رسید، شربت را صاف کرده و عسل را اضافه میکنیم.
شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس داخل ظرف شیشهای میریزیم.
برای تهیه یک لیوان از این شربت ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/1575 |