printlogo


پرنده‌ای که متخصص جنگ الکترونیک است
کد خبر: 1732
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محققان و دانشمندان صنعت دفاعی کشور از ابتدای پیروزی انقلاب و به ویژه در دوران جنگ تحمیلی، با توجه به اهمیت بسیار بالای استفاده از پهپادها، شروع به طراحی، ساخت و توسعه آنها کردند و طی سالهای اخیر شاهد پیشرفت های چشمگیری در این حوزه بوده ایم. چند هفته گذشته در نمایشگاه  دستاوردهای علمی نیروهای مسلح از چند نمونه  دستاوردهای علمی و فناوری بسیج رونمایی شد که یکی از این دستاوردها پهپاد بدون سکان VTCU133 بود که توسط یکی از اعضای سازمان بسیج علمی کشور طراحی و ساخته شده است.

منتشر نشود//پهپاد بدون سکان

اولین پهپاد بدون سکان ایران

مهم ترین قابلیت این پهپاد، بدون سکان بودن آن است که آن را از سایر پهپادها متمایز می کند. برخلاف سایر پهپادها که برای هدایت آنها از سکان ها و سطوح کنترلی استفاده می شود، هدایت و جهت گیری این پهپاد با استفاده از تغییر زاویه بالک‌ در خروجی موتورها صورت می گیرد. می توان از این پهپاد در ماموریت های شناسایی در مسافت‌های طولانی، حمل و بکارگیری سیستم جنگ الکترونیک رادار هوایی و همچنین پشتیبانی واحد‌های رزم هوایی استفاده کرد. از دیگر ویژگی های راهبردی این پهپاد، دارابودن قابلیت تغییر زاویه و سرعت در محفظه موتور این پهپاد است. طبق اعلام سازنده این پهپاد، نوع عمودپرواز آن نیز بزودی ساخته خواهد شد.

منتشر نشود//پهپاد بدون سکان

طراح و سازنده این پهپاد در گفت‌وگو با  خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، از جزئیات طراحی و ساخت این پهپاد می‌گوید. وی جزئیات بیشتری از این پهپاد را بیان می کند و  می گوید در ساخت این پهپاد بیشتر در زمینه هدایت، کنترل و پایداری آن متمرکز شده‌ایم. کنترل و پایداری پهپاد‌های مشابه از ستون کنترلی و استابلایزر بهره می‌برند، اما در این طرح هرگونه قطعه متحرک از روی بال حذف شده و وظیفه تغییر جهت پرواز و هدایت پهپاد بر عهده موتور‌ها قرار می‌گیرد.

منتشر نشود//پهپاد بدون سکان

مزیت تغییر جهت پهپاد از طریق بالک‌های موتور

سازنده این پهپاد بدون سکان همچنین درباره نحوه تغییر جهت توسط موتور‌های پهپاد عنوان می‌کند که موتور‌ها در تمامی پهپاد‌ها وظیفه اصلی جلوبرندگی پهپاد را برعهده دارند، اما در طراحی این پهپاد با معرفی تکنیک تغییر بردار رانش موتور، گشتاوری که پهپاد برای پایداری پرواز نیاز دارد از طریق موتور تامین می‌شود.  این نخبه بسیجی در ادامه از مزایای این طرح می‌گوید که مزیت این طرح حذف قطعات روی بال پهپاد است که پس از تست تونل باد، با حذف سکان پروازی، قدرت پروازی آن تا ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

منتشر نشود//پهپاد بدون سکان

اما به صورت کلی نکته مهمی که در طراحی و ساخت پهپاد ها اهمیت زیادی دارد موارد مربوط به موضوع ایمنی پروازی آن است. ممکن است سایر پهپاد‌ها با قرارگیری در شرایط نامساعد جوی، به علت سنگینی جریان هوا روی بال‌ها، کنترل پروازی و عملکرد خوبی نداشته باشند.  ولی در این پهپاد، کنترل پرواز و هدایت پهپاد بر عهده بالک‌های کناری موتور‌ها قرارداشته و موتور به کمک این بالک‌ها، نقش مهمی در هدایت پهپاد و روند پروازی آن دارد.

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات در ساخت این پهپاد، انجام کنترل پروازی است که از طریق موتور انجام می‌گیرد و کاربر هیچ نگرانی بابت انحراف و یا تغییر مسیر آن ندارد.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/1732