printlogo


تویسرکان مهد طلای سبز ایران
کد خبر: 21040
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، تویسرکان سرسبزی و زیبایی خاصی دارد که این امر به دلیل وجود  باغستان های گردو در این شهرستان است،تویسرکان به خاطر تعدد و بزرگی درخت‌های گردوی بسیار معروف است.این شهر بعد از شهر همدان، ملایر و نهاوند چهارمین شهر بزرگ استان به حساب می‌آید.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

 ایران به عنوان یکی از نقاطی است که بیشترین گردوی جهان را تولید می‌کند و شهرستان تویسرکان هم به دلیل دارا بودن آب و هوای معتدل و کوهستانی از شرایط و ظرفیت خوبی برای کاشت و تولید محصول گردو برخوردار است. شهرستان تویسرکان در استان همدان به عنوان معدن طلای سبز،شهرت جهانی دارد.

این طلای سبز  با سفره‌های خانواده‌های تویسرکانی عجین شده و نتیجه سال‌ها تلاش، عرق جبین و پینه دست کشاورزان این منطقه است و چه غیرت کشاورزان این دیار ستودنی و دیدنی است.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

این باغداران زحمت کش  آبادانی و رونق را میهمان خانه‌ها  کرده اند و از چوب، برگ ، میوه و پوست سبز درخت گردو در صنایع غذایی، دارویی، تولید رنگ برای تار و پود های قالی  و از چوب گردو برای مبل و منبت استفاده می کنند.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

حاج بابا شمس علی باغدار نمونه تویسرکانی که عملکرد تولید گردو در باغات خود را بیشتر از میانگین کشوری رسانده است علت اصلی موفقیت خود را رعایت نکات ترویجی، نوع عملکرد، اجرای آبیاری نوین و شرکت در آموزش های ترویجی می داند.

او نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی را بزرگترین مشکل  این شهرستان در حوزه تولید گردو بیان  کرد و افزود: به همین علت  گردوی این استان  و شهرستان تویسرکان به دیگر کشورها  صادر نمی شود. 

محمد نوروزی باغدار دیگری است که ورود گردوی دیگر استان ها و وارداتی به بازار  را ضربه به تولید داخلی و  برند گردوی  شهرستان تویسرکان عنوان کرد.

تولید گردوی تویسرکان از ۲.۵ به ۴.۵ تن در هکتار  افزایش یافته است

منصور رضوانی جلال، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان در این باره  با بیان اینکه پیش از این نهال گواهی شده  با واردات تأمین می‌شد،گفت: نخستن بار در کشور نهال گواهی شده گردو در استان همدان تولید و پارسال بیش از ۶۰ هزار نهال در کشور توزیع شد.

 


او با یادآوری اینکه به علت سرمازدگی باغ ها در فصل بهار به محصول آسیب می‌ رسید،افزود: در سند راهبردی سه ساله استان سرشاخه‌کاری در اولویت قرار گرفت و بر اساس  این سند با استقبال باغداران و همراهی مروجان و حمایت فرمانداران ۱۲۳ هزار پیوندک بر روی درختان قدیمی انجام شد. 

شهبازی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان هم با اشاره به اینکه  ۱۹ هزارو ۳۰۰ هکتار از باغ‌های استان به گردو اختصاص دارد،گفت: نزدیک به ۱۳ درصد گردوی کشور در استان همدان تولید می‌شود.

او با بیان اینکه استان همدان رتبه نخست تولید گردوی کشور را به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: باغداران شهرستان تویسرکان  با ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ گردو، پارسال ۱۵ هزار و ۸۰۰ تن گردو تولید کردند.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان پیش بینی کرد امسال در استان همدان ۶۴ هزار تن گردو و حدود یک سوم آن در شهرستان تویسرکان  تولید شود.

مرغوبیت گردوی تویسرکان یک برند جهانی

گردوی تویسرکان یک برند جهانی و نشانی ارزنده برای ایران به ارمغان آورده است.

گردوی تویسرکان به علت شرایط اقلیمی خاص و موقعیت جغرافیایی و از نظر میزان چربی و سفیدی مغز از بهترین گردو‌های جهان محسوب می‌شود.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

همین خاصیت‌ها و ویژگی‌های برجسته باعث شد تا از این ظرفیت خدادادی در جهت توسعه اقتصادی و  گردشگری بهره لازم برده شود.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

آقای اکبری رئیس جهاد کشاورزی تویسرکان با بیان اینکه  طرح سرشاخه کاری درختان از سال ۹۶ در تویسرکان به عنوان پایلوت در کشور در حال اجرا است،ادامه داد: سرشاخه کاری با حفظ تنه و ریشه، تاج درخت را تعویض کرده و افزایش راندمان بهره وری را برای باغداران به ارمغان آورده است.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

رئیس جهاد کشاورزی تویسرکان،گفت: تعویض تاج موجب کوتاه شدن قد و قامت درخت گردو و تسهیل چیدن میوه و کاهش حوادث می‌شود و حتی اگر سقوطی همحین برداشت محصول اتفاق افتد کارگران آسیب جدی نمی‌بینند.

مهد سبز طلای ایران با همه شهرت و جهانی شدنش درمرز‌های کشور، اما در کمبود فناوری های نوین و تجهیزات ایمنی در برداشت محصول گردو هر سال قربانی‌های زیادی می‌گیرد.

حبیب معصومی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه متاسفانه از آغاز فصل برداشت گردو  تاکنون  ۲ نفر به علت گردوتکانی  جان باخته اند،گفت: ۱۸۱ نفر هم مصدوم شده اند که بیشترین درصد مصدومان از شهرستان تویسرکان  است.

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

معصومی عنوان کرد: پارسال ۸ نفر فوتی و ۱۲۰ نفر مصدوم به ثبت رسید که امسال تعداد فوتی‌ها کاهش یافته است.

یکی از شیوه های کاهش فوتی ها و مصدومان ناشی از گردو تکانی بهره گیری از روش برداشت مکانیزه است.

مسعود اکبری رئیس جهاد کشاورزی تویسرکان بیان کرد: در شهرستان تویسرکان ۳ دستگاه وارداتی گردوتکان وجود دارد که این دستگاه بازده بسیار بالایی در مقایسه با روش سنتی دارد و در هربار تکان دادن درخت ، بیش از  ۹۵ درصد محصول برداشت می شود.

او اظهار کرد : استفاده از این دستگاه از آسیب های جانی به کارگران و درختان جلوگیری می کند.

رئیس جهاد کشاورزی تویسرکان  اضافه کرد: دستگاه گردوتکان در شهرستان تویسرکان در حال تولید است و  برای سال آینده این دستگاه با قیمت ۶۰الی ۷۰ میلیون تومان وارد بازار خواهد شد.

 

شهرستان تویسرکان مهد طلای سبز ایران

تویسرکان پایتخت گردوی ایران گرچه از مرغوبترین نوع این محصول در کشور و یکی از با کیفیت‌ترین گردوی جهان برخوردار است، اما همچنان از فقدان بهره وری و توسعه در بخش صنایع تبدیلی که شاهراه درآمدزایی اقتصادی است، رنج می‌برد.

برای دستیابی به تولید بالا، فرآوری، بسته‌بندی، صنایع جانبی و بازرگانی گردو و در نهایت رونق این بخش در شهرستان و افزایش درآمد باغداران، آموزش روش‌های نوین باغداری محصول گردو به ‌دست آوردن ارقام پر محصول  در این شهرستان ضروری است .




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/21040