آغاز ارتباط در فیسبوک
به نوشته روزنامه «الشروق» الجزائر، در جزئیات این پرونده که دیروز در دادگاه تجدیدنظر مذکور طرح شد، آمده است که انهدام باند تروریستی در الجزائر در سال ۲۰۱۷، پس از آن صورت گرفته که پدر «ح. صفیه رشیده» متولد ۱۹۹۸ به دستگاههای امنیتی خبر داد که دخترش ناپدید شده است. بررسیهای لازم برای یافتن این دختر نشان داد که وی به طور مستمر از طریق فیسبوک با فردی به نام «عبدالخالق» در ارتباط بوده که با این دختر درباره «جهاد» در سوریه گفتوگو میکرد و به او پیشنهاد پیوستن به سازمان تروریستی داعش در سوریه را داده بود.
عبدالخالق دارای سابقه کیفری و قضایی تروریستی بود که پس از اثبات اتهامش، دوره مجازات آن را سپری کرده بود و پس از آن بار دیگر به فعالیتهای تروریستی در گروه موسوم به «کتیبة الغرباء» ادامه میداد. این گروه تروریستی در الجزائر در سال ۲۰۱۵ با ابوبکر البغدادی بیعت کرد.
در ادامه بررسیها روشن شد که عبدالخالق ترتیب ملاقات ح. صفیه رشیده را با فردی به نام «محمد یاسین» و همسر فرانسوی الاصل او به نام «امیلی» ملقب به «ام مجاهد» داده است. این دختر پس از فرار از منزل همسرش، با این زن و شوهر در ایستگاه «الخروبه» ملاقات کرد و به مدت دو ماه تمام در منزل آنها در «تیبازه» پناه میگیرد تا اسناد و مدارک جعلی برای سفر به فرانسه و از آنجا به سوریه برای پیوستن به داعش فراهم شود.
اما پیش از سفر، نیروهای امنیتی الجزائر موفق به شناسایی و توقیف آنها و به شکستکشاندن طرح آنها شد و صفیه در اعترافات خود میگوید که قربانی فردی به نام «المدانی» و یاسین و همسرش است که از شرایط اجتماعی و خانوادگی او سوءاستفاده کردند تا او را به داعش ملحق کنند.
بر اساس پرونده ارجاعی به دادگاه استیناف الجزائر، سرویسهای امنیتی در جریان دستگیری صفیه ملقب به «ام جندل الانصاریه»، پیامهای تحریکآمیز متعددی در حسابهای الکترونیکی او یافتند که از طریق آن تلاش شده بود تا وی برای سفر به سوریه و پیوستن به داعش متقاعد شود. همچنین در تفتیش منزل متهم «أ. محمد یاسین»، سرویس اطلاعاتی، سخنرانیها و اظهارات سرکردههای اصلی و برجسته گروههای تروریستی فعال در داخل و خارج از کشور را یافتند.
أ. یاسین فردی است که با «ابوبکر البغدادی» خلیفه خودخوانده داعش بیعت کرده بود و اقدام به انتشار ویدئوهای عملیاتهای تروریستی در شبکههای اجتماعی میکرد و حتی فرزندانش را مجبور به تماشای آنها میکرد. در میان وسایل توقیف شده از منزل او، اعلامیهها، فیلمها و بنرهایی وجود دارد که گواه بر این امر است. بنرهای مذکور که در تمجید داعش طراحی شده را دختر أ. یاسین نوشته است و برخی دیگر از بنرها را نیز صفیه نوشته است.
درباره رابطه یاسین با صفیه، مشخص شد که یک تروریست مستقر در خارج از الجزائر به موسوم به «المدانی» شماره تلفن صفیه را به یاسین داده و از او خواسته تا به این دختر برای پیوستن به داعش و سفر به سوریه کمک کند. یاسین در ازای دریافت پول چنین مسئولیتهای را میپذیرفت. این مرد به محض آنکه در منزلش میزبان صفیه شد، گردنبند طلا و تلفن همراهش را از او گرفت.
در جلسه دادگاه دیروز مشخص شد که «ام جندل الانصاریه» با تکیه به فتواهای شیوخ داعشی از جمله «الانصاری»، «البغدادی» و .. طی نامهای به همسرش مینویسد که از نظر او، وی مرتد و کافر است و دین اسلام به او این اجازه را میدهد که با مرد دیگری ازدواج کند که نام او «ع. محمد» ملقب به «رضوان» است، زیرا او «مجاهد» است.
بر اساس این گزارش، ام جندل با وجود اینکه هنوز در عقد همسرش بود در سال ۲۰۱۵ تلاش کرد به همراه این مرد برای پیوستن به داعش به ترکیه سفر کند. اما مقامات ترکیه به دلیل تحت پیگرد قضایی بودن، آنها را دیپورت کردند. این در حالی بود که امیلی برای آنکه شناسایی نشود حجابش را برداشته بود و همسرش نیز ریش خود را تراشیده بود.
در جلسه دادگاه، متهم أ. یاسین اتهامات وارده به خود را رد کرد و گفت که با صفیه از طریق شبکههای اجتماعی آشنا شده و زمانی که اطلاع یافته که دچار مشکلات زناشویی با همسرش است، از او در منزلش استقبال کرده است، زیرا وی کسی را نداشت که به او کمک کند. از سوی دیگر همسر او، امیلی تاکید کرد که همسرش او را با صفیه آشنا کرده و در جریان مشکلات خانوادگی قرار داده است و این او بوده که پیشنهاد داده تا در منزلش میزبان صفیه باشد.
رضوان نیز در مقابل قاضی دادگاه کلیه اتهامات مبنی بر خرید کفش و لباس برای تروریستها و درخواست فردی به نام «ابومسعود» از او برای جمع آوری اطلاعات درباره گردشگاههای منطقه را رد کرد و گفت که پیشتر نیز به اتهاماتی مشابه زندانی شده و پس از پایان محکومیتش توبه کرده است و داعش را در زمره خوارج میداند.
او درباره ارتباطش با صفیه نیز گفت که تاکنون ملاقاتی با او نداشت و زمانی که دستگیر شده صرفا تصور میکرده که این یک بازجویی ساده است، اما اکنون با اتهامات زیادی مواجه شده است.
گروه تروریستی داعش در نیمههای سال ۲۰۱۵، پس از تحقق دستاوردهای مهم در اشغال اراضی وسیعی در عراق و سوریه و اعلام موجودیت در لیبی، مصر، عربستان و لبنان، با بیعت چند باند و گروهک تروریستی الجزائری با ابوبکر البغدادی مواجه شد و در پی آن در این کشور نیز اعلام موجودیت کرد و مردم این کشور را به کشت و کشتار تهدید کرد.
هرچند که نیروهای نظامی و امنیتی الجزائر با آگاهی و آمادهباش کامل تاکنون اجازه قدرتنمایی چندانی به داعش ندادهاند و تنها چندین حمله تروریستی محدود و انتحاری در این کشور صورت گرفته است. این نیروها بارها موفق شدهاند حرکات مشکوک تروریستی را در نطفه خفه کنند.
گزارشهای متعدد امنیتی در الجزائر نشان میدهد که از زمان اعلام موجودیت داعش در جهان تا سال ۲۰۱۷، دستکم ۲۰۰ عضو داعش در شمال الجزائر کشته شدند. تاکنون چند امیر داعش در الجزائر از جمله «عبدالمالک قوری» و «عثمان العاصمی» که جانشین او معرفی شده بود، کشته شدهاند.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/21732 |