محوری که همچنان قربانی می گیرد / رفع نقاط حادثه خیز محور قم-جعفریه نیازمند همت مسئولین استان
کد خبر: 23680
طبق نظر کارشناسان محور قم-جعفریه یکی از محورهای پرتردد استان و دارای نقاط حادثه خیز است که در سال بارها و بارها تصادفات همراه با فوت بسیاری در آن رخ می دهد که نیازمند عزم و همت جدی مسئولین استان برای اتمام چهار باند شدن این محور بعد از هشت سال و رفع نقاط حادثه خیز آن دارد.
به گزارشپایگاه خبری تحلیلی قم فردا،ایران اسلامی در بین کشورهای منطقه از امنیت مطلوبی برخوردار است و همیشه از گزند دشمنان ایمن بوده اما آنچه قابلتأمل است تصادفات و حوادث ترافیکی است که بعضاً قربانیان آن از حملات تروریستی بیشتر است و این امر قابلتأمل است و باید نقاط حادثهخیز و یا دلایل بروز چنین حوادثی پیگیری و بررسی گردد.
استان قم در جوار 17 محور مواصلاتی کشور قرارگرفته است و بیشترین ترددها در محورهای مواصلاتی منتهی به استان قم قرار دارد ترافیک و تردد در این محورها گاهی تصادفات و حوادثی را به همراه داشته است طبق آمارهای راهداری و حملونقل جادهای استان قم محورهای مواصلاتی استان بهویژه محور جعفریه نقش مهمی در تصادفات منجر به فوت در استان داشته و این امر باید بیشتر از سوی مسئولان مربوطه پیگیری و علتیابی شود.
افزایش تردد در محور قم – جعفریه در ایام شیوع کرونا
از همین رو محسن بهشتی با اشاره به گزارش اداره ایمنی راه و حریم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای قم از کاهش حدود یک سوم ترددها در ایام شیوع کرونا در بیش از 20 محور ارتباطی استان خبر داد و اظهار کرد: البته دو محور پردیسان - کهک و همچنین محور قم - جعفریه در این مدت افزایش تردد را تجربه کرده اند.
وی افزود: این گزارش نشان می دهد بیشترین آمار فوتی در محورهای ارتباطی قم و در ماه های اخیر به ترتیب مربوط به آزادراه قم – تهران، محور قدیم قم – تهران، محور قم – سلفچگان و همچنین محور قم – جعفریه بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم در ادامه دلیل اصلی وقوع تصادف در محورهای ارتباطی استان را عدم توجه به جلو و همچنین عدم رعایت حق تقدم عنوان و اضافه کرد: گزارش وضعیت ایمنی محور قم – جعفریه حاکی از آن است که با وجود کاهش تصادف ها در این محور در مدت هفت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، شدت تصادف ها بیشتر بوده که یکی از دلایل مهم آن، افزایش تردد موتور سیکلت در این محور است، بویژه آن که این محور، بیشترین آمار تردد موتور سیکلت را در بین محورهای استان دارد.
بهشتی ادامه داد: این گزارش بیانگر آن است که برای کاهش تصادفات واژگونی، کاهش تصادف در تقاطع فرعی به اصلی، توسعه شبکه بزرگراهی محور، کاهش تخلفات سرعت، کاهش تخلف اضافه بار و همچنین ارتفای ایمنی موتورسواران و بهبود مدیریت صحنه و خدمات تروما، اقداماتی در ماه های اخیر انجام شده است، اما در عین حال تردیدی نیست که وضعیت فعلی محور قم – جعفریه قابل قبول نیست و نیاز به اقدامات بیشتر کاملا احساس می شود.
محور قم - جعفریه امسال به بهرهبرداری کامل میرسد
اما در خصوص محور قم-جعفریه باید گفت که این محور هشت سال است که در حال چهارباند شدن است و هر سال قطعه کوچکی از این محور انتخاب و اقدامات لازم انجام می شود و در این بین هر از چندگاهی وعده هایی در خصوص اتمام پروژه داده می شود که با بروز مشکلاتی همچون عدم تامین اعتبار و... بازهم برعمر بهره برداری کامل این پروژه اضافه می شود.
حال با این وجود عباس فراهانی، معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی قم گفت: طرح چهار خطه کردن محور قم- جعفریه که از سال ۹۱ آغاز شده، امسال به بهرهبرداری کامل میرسد.
وی افزود: محور قم- جعفریه به طول ۳۸ کیلومتر است که احداث ۸۰ درصد این محور بهصورت چهار خطه اجرایی شده است.۲۰ درصد باقیمانده این محور شامل تقاطع قلعه سنگی و چهار کیلومتر انتهایی از جعفریه تا بزرگراه ساوه-سلفچگان است که حدود ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
فراهانی ادامه داد: مسیر رفت چهار کیلومتر انتهایی محور به اتمام رسیده و تا ۲ هفته دیگر زیر بار ترافیک میرود و اجرای مسیر برگشت این محور نیز ۲ ماه به طول میانجامد. همچنین تامین اعتبار احداث تقاطع قلعه سنگی به طول ۱.۲ کیلومتر، به نیمه دوم امسال موکول شده است که در صورت تحقق، این طرح در طول چهار ماه به اتمام خواهد رسید. عدم تامین اعتبار از دلایل هشت ساله تاخیر محور قم-جعفریه
وی کمبود اعتبار را یکی از علتهای تاخیر هشتساله در چهار خطه کردن محور قم- جعفریه عنوان و بیان کرد: وجود مجتمعهای دامی، ظرفیت صنعتی و اقتصادی منطقه، رفتوآمد قشرهای مختلف بهویژه دانشجویان به دانشگاههای شهرهای اطراف و تردد شهروندان استان های آذربایجان های غربی و شرقی، کردستان، زنجان و قزوین ضرورت احداث و تکمیل این محور را پراهمیتتر نموده است.
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی قم افزود: با توجه به بهرهبرداری از آزادراه حرم تا حرم (قطعه قم - گرمسار) و افزایش حجم ترافیک عبوری استانهای غربی و شمال غربی به قم، راهاندازی محور قم - جعفریه موجب کاهش حوادث جادهای و هزینههای مربوط به استهلاک و سوخت و صرفهجویی در زمان شده و طول این محور در مقایسه با مسیر ساوه - سلفچگان - قم، ۲۰ کیلومتر نزدیکتر است.
ترمیم محور قم جعفریه از ابتدای سال آینده
از طرفی باید گفت که حدود ۳۰۰ متر از محدوده کاروانسرای سنگی بارها موجب تصادف رانندگان شده و نیاز به ترمیم دارد که در این خصوص نوروزپور، معاون راهداری و حمل و نقل جادهای استان از اخذ مجور برگزاری مناقصه ترمیم محور قم جعفریه بطول ۲۱ کیلومتر خبر داد و گفت: در صدد هستیم تا پایان بهمن سال جاری مناقصه را برگزار و مشاور مربوطه را انتخاب کنیم تا عملیات اجرایی این طرح بطول ۲۱ کیلیومتر و با اعتبار ۲۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از ابتدای سال ۴۰۰ اجرا شود.
وی در خصوص ترمیم محدوده کاروانسرای سنگی نیز قول مساعد داد تا هفته آینده عملیات ترمیم این مقطع به اتمام برسد.
در هر صورت مسئولین استان باید به نقاط حادثه استان توجه ویژه داشته باشند تا هر چه سریعتر این این نقاط را امن کنند و یکی از این محورهایی که فوت های بسیاری در آن رخ می دهد محور قم جعفریه است. باید برای این محور اعتبار ویژه ای در نظر گرفته شود و ایمن سازی های لازم هم هرچه سریعتر صورت بگیرد.