سال آینده نیاز به آرامش اقتصادی داریم/ دولت روحانی بدهکارترین دولت بعد از انقلاب است
کد خبر: 24048
رئیس دیوان محاسبات کشور بااشاره به اینکه این دولت بدهکارترین دولت بعد از انقلاب است، گفت: در سال آینده نیاز به آرامش اقتصادی داریم و جراحی اقتصادی در سال آینده اشتباه است.
به گزارشپایگاه خبری تحلیلی قم فردا،مهرداد بذرپاش شامگاه دوشنبه در سلسله نشست های دهه فجرکه در مسجد چهارمردان قم برگزار شد اظهار داشت: دهه فجر از ایام الله است و ما موظف هستیم این ایام را گرامی بداریم.
وی ادامه داد: بدون تردید بهمن 57 روز بزرگی است. امروز انقلاب در تهاجم بی سابقه ای قرار دارد.
رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه کینه از دشمن سرازیر است و از دست ما عصبانی است، گفت: جنگ ، تحریم ، دروغ، تخریب، اتهامات و شبهات همه این پاتک ها پاسخی است که 42 سال قبل انقلابی ها به دشمن تک زدند.
وی اضافه کرد: منتها در برخی موارد این حجم سنگین ما را هم خسته می کند. وقتی کارکردها و تلاش ها در مقابل حل مشکلات مردم کمتر می شود این شایعات بیشتر خود را نشان می دهد و همه عصبانی می شوند و می گویند نکند درست باشد و یا ممکن است بگویند مگر انقلاب چکار کرد است. استراژدی تهاجمی است
بذرپاش با اشاره به اینکه امروز استراژدی تهاجمی است، ادامه داد: شرایط، زمانی سخت می شود که بیش از دو سوم جمعیت کشور ما متولدین بعد از انقلاب هستند و این جمعیت در سیل دروغ و شبهات شبکه های اجتماعی قرار دارند. هرجا انقلابی ها عقب نشستند و در مقابل پاتک کار نکردند کار سخت شد.
وی بیان داشت: باید بگوئیم انقلاب اگر هیچ کاری نکرده باشد در این 42 سال از یک حاکمی به نام محمد رضا پهلوی کشور را به دست سید علی خامنه ای داد. انقلاب محمدرضا را کنار انداخت. باید در هر شاخصه ای این موضوع را مقایسه کنیم. تمام غرب و شرق می گویند در زندگی حضرت آقا یک نقطه سیاه نیست.
نماینده مردم در مجلس با اشاره به اینکه با تمام مشکلاتی که داریم نباید کوتاه بیاییم، افزود: رمز پیروزی ولی در جامعه همراهی مردم است. ولی می گوید این گونه انتخاب نکنید ما می کنیم ولی می گوید به غرب اعتماد نکنید ولی ما کار دیگری می کنیم ولی می گوید تولید داخل، اقتصاد مقاومتی، میدان دادن به نسل جوان ولی به گونه ای دیگری عمل میکنند. پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) هم وقتی مردم همراهی نمی کردند نمی توانست کاری را انجام دهد.
وی اضافه کرد: خود مسئولین هم از مردم هستند. کدام یک از حرف های ولی را عمل کرده ایم. وقتی نصر ولی در بین مردم و مسئولین اتفاق نمی افتیم میگوئیم چرا اوضاع این گونه است باید گفت چرا اینگونه نباشد.کدام یک از شاخص های حضرت آقا رعایت می شود. اولویت، مشارکت حداکثری در انتخابات است/مشارکت در انتخابات نظام را بیمه می کند
بذرپاش با اشاره به انتخابات، گفت: باید مشارکت در انتخابات بالا باشد. بردن انتخابات خوب است اما باید مشارکت بالا باشد. انقلاب با مشارکت زنده است ولو گزینه ای که شما نمی خواهید رای بیاورد و یا نیاورد. در صحنه سیاسی امروز مشارکت انتخابات مهم است. دولتی که با مشارکت حداقلی شکل بگیرد اوضاعش بدتر خواهد بود.
وی با اشاره به افشاگریها و عدالتخواهی های عجیب بعضی از انقلابیون، برخورد و منش علما و مقام معظم رهبری را به گونهای دیگر دانست و گفت: افشاگریهایی که القا کننده فساد سیستماتیک و سازمان یافته است، به جمهوری اسلامی ایران ضربه میزند؛ هرچند ما نیز قبول داریم که بعضی از گروههای فساد در دستگاههای کشور رخنه کردهاند ولی در مورد نظام کشور نباید سیاه نمایی کرد. ناکارآمدی وجود دارد ولی فساد همه جا را نگرفته است. نباید با این سیاه نمایی ها ریشه را بزنیم.
نماینده مردم در مجلس با اشاره به روشنگری با بیانی محکم و منطقی، ابراز داشت: متأسفانه ما حافظه بلندمدت خوبی نداریم؛ بعضی جریانها، استاد عملیات روانی هستند و ممکن است باز هم در خرداد ماه آینده با کمک مغرضین داخلی و دشمنان خارجی، جای جلاد و شهید را عوض کنند؛ متأسفانه بی تدبیرترین دولت پس از انقلاب در بودجه و عدالت اجتماعی، در سال آینده بدهکارترین دولت را همراه با بی سابقه ترین تورمها به رئیس جمهور بعدی تحویل میدهد.
وی در ادامه با اشاره به بودجه کشور که توسط مجلس رد شد، گفت: دولت بودجه ای را تقدیم مجلس کرد که وابستگی بسیاری به نفت دارد. منابع درآمد دولت در بودجه، یا از فروش نفت یا دریافت مالیات و یا واگذاری داراییها تأمین میشود، یکی از اشکالات این دولت در بحث بودجه افزودن اوراق به منابع درآمدی دولت است. این دولت بدهکارترین دولت بعد از انقلاب است
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: دولت، اوراقی را چاپ میکند و به بانک میدهد و بانک، اوراق را در اختیار مردم قرار میدهد، سپس مردم برای گرفتن سود، اوراق را به بانک عودت میدهند و بانک موظف است که سود مردم را از منابع مالی خودش بدهد، در این مرحله دولت به بانک بدهکار است و باید پول آن اوراق را به بانک بپردازد ولی متأسفانه دولت برای تسویه حساب با بانک، یا پول چاپ میکند یا سپرده بانکها نزد بانک مرکزی را بابت بدهیهای دولت به بانک، کاهش میدهد و یا بدهی خود را از صندوق توسعه ملی بر میدارد. این سه کار غلط است و دولت با این کار، آینده را میفروشد و به همین دلیل است که میگوئیم این دولت، بدهکارترین دولت است. جراحی اقتصادی در سال آینده اشتباه است
بذرپاش با اشاره به شرایط خاص سال ۱۴۰۰ گفت: در شرایطی که بخاطر عملکرد ضعیف دولت، مردم در سال ۹۸ و ۹۹ با تورم حدود صد تا صد و بیست درصدی در کالاهای اساسی مواجه بودند، نمیتوان ارز دولتی را در سال آینده از چهار هزار و ۲۰۰ تومان به هفده هزار و ۵۰۰ تومان رساند زیرا سبب میشود که یک تورم شدید دیگر اتفاق بیفتد و مردم ما توان تابآوری یک فشار تورمی دیگر را ندارند لذا سال آینده، زمان مناسبی برای جراحی اقتصادی کشور نیست و مجلس در مورد رد کردن بودجه، تصمیم درستی گرفت.
در سال 1400 باید استرازیکی اقتصادی ما باید آرامش باشد.در بسیاری از اقلام پر مصرف مردم بالای 120 درصد تورم داشتیم.در سال 1400 تاب آوری نیست که مردم بتوانند فشار دیگری را تحمل کند. در سال آینده نیاز به آرامش اقتصادی داریم
رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه در سال آینده نیاز به آرامش اقتصادی داریم، افزود: دولت ما مدتهاست که خسته است و از طرفی هر دولتی در چند ماه آخر عمرش، دچار بی انگیزگی و به هم ریختگی میشود لذا حدوداً در پنج ماه ابتداییِ سال آینده، دارای شرایط مناسبی نیستیم؛ همچنین دولت بعدی برای استقرار و استحکام یافتن، نیاز به چند ماه زمان دارد و عملاً تا پایان سال آینده، دولت مستقرِ قوی و محکمی نداریم لذا اجرای طرح جراحی اقتصادی در سال آینده، تصمیم درستی نیست. کارنکردن دولت از اشکالات این روزهای کشور است
وی با اشاره به یکی از مشکلات این روز های مسئولین، گفت: یکی از مشکلات این روز های ما کار نکردن است. امروز همه چیز است ولی مسئول کار نمی کندو تصمیم نمی گیرند. در بین مردم می گویند گویی همه چیز رها است یعنی همان تصمیم گیر نیست. منظور حضرت آقا از دولت جوان فقط سن نیست
بذرپاش ادامه داد: وقتی حضرت آقا می گویند دولت جوان فقط سن نیست، آقا می خواهند یک سیستم عامل جدید شود این کار نکردن ها از بین برود یعنی یک مومن به تمام معنا باشد.