سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم برنامههای سازمان در شهر را تشریح کرد و افزود: مدیریت پسماندها در شهر بر اساس قانون مدیریت پسماند از قبیل برنامهریزی، ساماندهی و مراقبت و عملیات اجرایی مربوط به کاهش تولید، جمعآوری، ذخیرهسازی، جداسازی، حملونقل، بازیافت، پردازش، دفع پسماندهای عادی ازجمله پسماندهای شهری، ساختمانی و عمرانی انجام میشود.
میرابراهیمی مهمترین سیاست این سازمان را آموزش و فرهنگسازی برای کاهش تولید زباله و تفکیک آن دانست و بیان کرد: سیاست کلان ابتدایی سازمان برنامهریزی در مرحله تولید، آموزش و فرهنگسازی در کاهش زباله و نگاه پیشگیرانه است.
وی زباله را در صورتی طلای کثیف خواند که آلاینده محیط زیست نباشد و تصریح کرد: باید زیرساختهای لازم برای کاهش تولید زباله ایجاد شود و متأسفانه به علت بالا بودن هزینه انتقال و دفع زباله به برنامههای آموزشی کمتر پرداختهشده و نیازمند اقدامات و اعتبارات کشوری در این زمینه هستیم.
میرابراهیمی ارائه آموزشهای پیشگیرانه را در سطح شهر قم مثبت ارزیابی کرد و گفت: متأسفانه بخشی از آموزشهای مدارس و حضوری ما به علت شیوع ویروس کرونا تعطیلشده و تا قبل از این زمان آموزش در برخی از مناطق کامل شده بود.
وی میانگین تولید زباله در سال ۱۳۹۹ را بهصورت روزانه عددی بالغبر ۶۴۰ تن اعلام و خاطرنشان کرد: تولید زباله نسبت به سال ۹۲ کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی داشته و در حال حاضر با به کارگیری ۲۵۰ دستگاه ماشینآلات مکانیزه و نیمهمکانیزه جمعآوری زباله بهصورت روزانه از سطح شهر انجام میشوند.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم تعداد غرفههای جمعآوری زباله خشک در سطح شهر را نیز ۴۶ غرفه اعلام کرد و ادامه داد: در قالب طرح “همیاران بازیافت” اطلاعات شهروندانی که زبالههای خشک خود را تحویل مراکز جمعآوری میدهند ثبتشده و بهصورت ماهانه و سالانه از همیاران بازیافت در قالب جشنوارهها، مسابقات و قرعهکشی تقدیر و قدردانی میشود.
وی میزان زباله خشک دریافتی از غرفههای را ۳۰۰ کیلو اعلام کرد و گفت: آموزش جمعآوری زباله خشک و تجهیز ادارات و بانکها و همچنین مدارس نیز انجام و گزارش عملکرد آنها بهصورت سالانه به محیطزیست استان ابلاغشده و در سال جاری مجتمعهای مسکونی نیز تجهیز میشوند.
میرابراهیمی از راهاندازی و بهرهبرداری سامانه هوشمند مدیریت و جمعآوری پسماند خشک به نام زیپاک خبر داد و افزود: هدف از راهاندازی این سامانه حمایت از محیط زیست و یکپارچهسازی و متمرکز سازی تحویل پسماند خشک به غرفهها و رانندگان بوده است.
وی بهرهبرداری از سیستم خط بازیافت مواد پسماند با ظرفیت روزانه ۳۰۰ تن را نیز مطرح و بیان کرد: این خط بااعتباری بالغبر ۸۸ میلیارد ریال راهاندازی شده و در کنار راهاندازی کارخانه پردازش و انتقال ریجکت در سایت البرز در حال کار است و خط دوم این مجموعه نیز در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم ادامه داد: قطع برق یکی از مشکلات سایت البرز بوده که تفکیک و پردازش زباله را با چالش روبهرو میکرد که با خرید یک دستگاه دیزل ژنراتور بااعتباری بالغبر ۱۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال این مشکل حلشده است.
وی سپس به افتتاح دستگاه امحاء پسماندهای پزشکی در ماه آینده نیز اشاره کرد و یادآور شد: با رایزنیها و پیگیریهای انجام شده این دستگاه به شهر قم منتقل شد و مراحل نصب آن در حال انجام است و میتواند روزانه ۱۰ تن پسماندهای پزشکی را با اشعه ماکروویو بیخطرسازی نموده و از آلودگیهای عفونی این پسماندها جلوگیری کند.
میرابراهیمی از اتمام مطالعات طرح جامع پسماند نیز خبر داد و تأکید کرد: مطالعات طرح جامع پسماند امسال پایانیافته و مراحل تصویب و اصلاح آن نیز بهزودی آغازشده و نقش راه شهر قم در حوزه پسماند خواهد بود.
وی در پایان اقدامات سازمان از آغاز دوران شیوع بیماری کرونا یادآور شد و مطرح کرد: پاکبان و پیکهای بهداشت در کنار کادر درمان در حفظ بهداشت شهر و جمعآوری بهموقع زبالهها فعالیت داشته و خوشبختانه به رعایت پروتکلهای بهداشتی کمترین درگیری را در بین کارکنان و سایر نیروهای این سازمان شاهد بودیم.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/25328 |