printlogo


گزارش قم فردا از گرانی چادر مشکی؛
مظلومیت ملزومات حجاب در جامعه اسلامی/نبود عزم جدی در خودکفایی تولید چادر
کد خبر: 25427
عدم سیاست گذاری مناسب برای خودکفایی در حوزه تولید پارچه چادر مشکی موجب شده است با افزایش نرخ دلار، قیمت چادر هم بالا برود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، حجاب یکی از مهم‌ترین مسائل و چادر یکی از برترین پوشش ها برای زنان است که رهبر معظم انقلاب می فرمایند :حجاب از تعالیم اسلام برای رشد فکری، علمی، اجتماعی، سیاسی و فضیلتی و معنوی زنان و از نعمت های الهی و هدف اسلام از تاکید بر حجاب حفظ عفت زن است و حجاب سبب رسیدن زن به رتبه هایی معنوی و عالی،‌ سبب جلوگیری از لغزش و‌ سبب امنیت زن و مرد می شود.
رهبر انقلاب در این باره ترویج بی حجابی را ترفند غرب برای از بین بردن حیا و انتقاد غرب‌ از رعایت‌ حجاب در ایران را نشانی‌ از گمراهی‌ غرب‌ و تناقض‌ شدید فرهنگ‌ غربی می‌دانند.



گسترش بی بندو باری ازابزار دشمن برای جنگ با ایران و اسلام است
از همین رو حجت الاسلام رضا آشتیانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم  در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره مسئله حجاب، اظهار داشت:حجاب و عفاف جزو ضروریات دین است به ویژه در استان قم که باید حفظ ظاهر شود و این انتظار بزرگان دین به جاست چرا که ظاهر تغییر کرده است .
وی این گسترش بی بندو باری را ابزار دشمن برای جنگ با ایران و اسلام برشمرد و گفت: دشمن از جنگ نظامی با ایران ناامید شده است ولی با فساد و گسترش بی‌بندوباری به دنبال به تباهی کشاندن جامعه است.

سرخ نگهداشتن صورت با سیلی
همانطور که گفته شد حجاب وعفاف یکی از ضروریات دین و جامعه اسلامی است اما در سال های اخیر گرانی و افزایش چندبرابری ملزومات حجاب باعث شده که خانم های باحجاب به سمت ترمیم چادر های قدیمی خود و یا استفاده از مانتوهای بلند روی آورند.
همین موضوع باعث شده کسانی که تمایل به داشتن حجاب دارند با وجود شرایط اقتصادی امروز از این موضوع صرف نظر کنند از همین رو اسدالله سلیمانی، تولیدکننده و مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب و عفاف گفت: متأسفانه هر چند چادر نماد و هویت یک بانوی ایرانی است،  اما کالای فرهنگی به حساب نیامده و به همین دلیل از حمایت کالاهای فرهنگی نیز برخوردار نیست، به همین دلیل در سال ۹۷ علی رغم وارد کردن کالاهای فراوان، این کالای کاملا فرهنگی در سبد اجناس وارداتی قرار نگرفت.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر، هم در بحث تولید داخل و هم در بحث واردات هیچ کمک و حمایتی از سوی دولت در رابطه با محصولات عفاف و حجاب صورت نگرفته است. این در حالی است که به علت گرانی و بالا بردن محصولات حجاب فاخر و عفیفانه، بانوان ما به ترمیم چادرهای قدیمی خود رو آورده‌اند.

از طرفی با توجه به اینکه ایران بزرگترین بازار مصرف چادر مشکی را دارد اما هنوز نتوانسته دراین زمینه خودکفا شود و نیازی به واردات نداشته باشیم که با تغییر قیمت ارز قیمت چادر مشکلی که یکی از واجبات و ضروریات بانوان است را رفع کنیم.



قیمت چادر مشکی دست‌خوش نوسانات ارز است
از طرفی محمد کیمیافر، رئیس اتحادیه پارچه فروشان استان قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به دلایل گرانی چادر، اظهار داشت: چادر یک کالای خارجی است و از خارج کشور وارد می شود؛ امروزه بیشتر چادرمشکی‌های موجود در بازار از کشور تایلند تامین می‌شود، مقدار اندکی از این چادرها نیز ژاپنی است که به دلیل گرانی ارز این کشور، میزان چادرمشکی‌های تولید ژاپن در بازارهای داخلی بسیار پایین است.
چادر ایرانی از چادر چینی کیفیت بالاتری دارد
وی اضافه کرد: چادرمشکی‌های تولید چین نیز با کیفیت بسیار پایین در بازار موجود است، چرا که برخی از وارد کنندگان برای کاهش قیمت نهایی چادر، انواع بی‌کیفیت آن را وارد می‌کنند، در حالی که خرید این اجناس ضعیف برای مصرف کننده هیچ صرفه اقتصادی ندارد و کیفیت نمونه‌ی ایرانی از نمونه‌ی چینی موجود در بازار بسیار بالاتر است.
کیمیافر خاطرنشان کرد: قیمت چادر نیز مانند سایر کالاهای وارداتی، وابسته به نوسانات قیمت ارز است، چرا که یارانه‌ای به واردات چادر مشکی تعلق نمی‌گیرد و واردکننده چادر را با ارز آزاد و به قیمت روز وارد می‌کند.

همان طور که گفته شد ایران اسلامی بزرگترین بازار مصرف چادر مشکی در دنیا را دارد و در عین حال بزرگترین وارد کننده این محصول به کشور می باشد. گفته می‌شود تقاضای بازار ایران برای این محصول سالانه چند ده میلیون مترمربع است اما چرا با این حجم بالای مصرف تاکنون در زمینه تولید این محصول به توانمندی مورد‌ نیاز دست‌ نیافته‌ایم؟چرا به واردات چادر که از مهمترین ملزومات حجاب است ارز دولتی پرداخت نمی شود؟چرا چادر را جز بسته های فرهنگی محسوب نمی کنند تا در لیست کالاهای وارداتی قرار بگیرد؟
احداث بزرگ‌ترین کارخانه چادر مشکی در قم/ جلوگیری از خروج میلیاردها ارز
با تمام این مسائل سال گذشته تفاهمنامه ای بین استانداری قم و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ومعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسته شد تا بزرگترین کارخانه تولید چادر کشور در قم احداث و به بهره برداری برسد.
تفاهم‌نامه‌ای برای احداث بزرگ‌ترین کارخانه چادر مشکی در قم که وجود چنین کارخانه‌ای در کشور حلقه مفقوده‌ای به شمار می‌رود می‌تواند در شهر کریمه اهل‌بیت (ع) برکات فرهنگی بسیاری به دنبال داشته باشد بومی‌سازی و داخلی‌سازی چادر مشکی می‌تواند جلوی خروج میلیاردها ارز را بگیرد.

البته برخی کارخانه های تولید چادر هم در کشور هستند که به دلیل وجود تحریم و مشکلات ریز و درش اقتصادی به سمت تعطیلی و کاهش ظرفیت تولید حرکت کرده اند که دولت و یا بخش خصوصی می تواند در این زمینه هم برای فعال کردن آنها با استفاده از ظرفیت داخل گام بردارد.


حسین حیدری
انتهای پیام/160


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/25427