وی با بیان اینکه این پژوهشگاه علاوه بر پژوهش، مجوز دورههای دکتری و ارشد را دارا میباشد، افزود: در سال گذشته ۴ دوره دکتری جذب داشتیم که در حال حاضر مشغول تحصیل هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین حکیمیان تأکید کرد: ۸۰ درصد اعضاء علمی پژوهشگاه میبایست طبق مقررات باید طلبههایی باشند که دروس آکادمیک خوانده باشند. الباقی پذیرشها از کسانی است که دارای دو سطح تحصیل حوزوی و دانشگاهی با مدرک دکتری و ارشد هستند که این امر در سطح کشور نمونه است و مانند ندارد.
وی ادامه داد: این پژوهشگاه مجموعاً ۱۰۸ نفر کارمند و محقق دارد که شامل ۵۸ نفر هیئتعلمی و ۵۴ نفر تیم پشتیبان هیئتعلمی میباشند. تمام این ۱۰۸ نفر کارمند دولت محسوب میشوند.
حجتالاسلاموالمسلمین حکیمیان تأکید کرد: سیستم جذب به صورتی است که از طریق وزارت علوم ثبتنام صورت میگیرد و میبایست مدرک دکترا داشته باشند و مدارک آنها بررسی میشود و اگر از لحاظ پژوهشگری توانمند باشند، اشخاص برای هیئتعلمی و گروههای آموزشی پذیرش میشوند.
وی افزود: اهداف کلی این پژوهشگاه که با نظر حضرت امام خمینی (ره) ایجاد شده برای بازسازی علومانسانی اسلامی است که میبایست در آن ۴ مؤلفه روز آمدی، کارآمدی بخشیدن، بومیسازی و اسلامیسازی که مهمترین هدف پژوهشگاه است، لحاظ شود.
حجتالاسلاموالمسلمین حکیمیان تأکید کرد: در کل هدف این پژوهشگاه ایجاد قطب علمی در کشور و تحول در علومانسانی اسلامی است بعلاوه اینکه بتوان ادبیات علوم اسلامی را به ادبیات مرسوم دانشگاهی پیادهسازی کرد.
وی افزود: به دلیل همین توانایی است که این پژوهشگاه بالغبر ۵۵۰ اثر را آفریده که حدود ۱۵۰ اثر آن متن آموزشی دانشگاه شده و ۴۰۰ اثر آن نیز مورداستفاده اساتید دانشگاهها شده است.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ابراز داشت: در بحث آموزش دکتری، ۶ مجوز در رشتههای روانشناسی، جامعه شناسی، علوم تربیتی، اقتصاد، مدیریت اسلامی و قرآنپژوهی داریم که به جذب دانشجو اقدام میکنیم.
وی در خصوص زمینه فعالیت پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه دارای ۴ پژوهشکده علومانسانی، علوم رفتاری، علوم اجتماعی و مطالعه و همکاری حوزه و دانشگاه که اخیراً جنب دانشگاه تهران تأسیس شده است که یک سال است فعالیت خود را آغاز کرده است و دارای ۴ زیر گروه دانشگاه اسلامی، همکاری حوزه و دانشگاه، آینده پژوهی و ارتباطات میباشد.
حجتالاسلاموالمسلمین حکیمیان تأکید کرد: در رابطه با همکاری با نهادها با حوزه علمیه ارتباط قوی و همکاری داریم و با بخشهای مختلف حوزههای برادران و خواهران همکاری داریم و بعضی از متون تدریسی حوزهها را این پژوهشگاه تنظیم میکند و علاوه بر این با برخی از سازمانهای کشوری و بینالمللی نیز تفاهم نامه همکاری داریم.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/25904 |