وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) برای مردم کرامت قائل بودند، اضافه کرد: نتیجه این اقدام تاسیس جمهوری اسلامی شد و مردم توانستند کرامت خود را در حوزهها و عرصههای مختلف به ظهور و بروز برسانند و با کرامت و بزرگواری بسیاری از مشکلات را تحمل کردند و تحمل میکنند.
وی ادامه داد: نظام ما وظیفه دارد کرامت مردم را قدر بداند و بستر برای ظهور و بروز این کرامت فراهم کند؛ مردم نیز تکلیف دارند از این معنا پاسداری کنند.
مروی با اشاره به اینکه حضور در انتخابات حق مردم و ادای تکلیف است، بیان کرد: باید در حوزهها و عرصههای انقلابی حضور یابیم و کرامت خود را حفظ کنیم؛ کمرنگ شدن حضور مردم در عرصه انتخابات موجب طمعورزی دشمن میشود و دشمن جز ذلت، خواری و پستی ما را نمیطلبد.
وی تاکید کرد: اگر مشارکت را کمرنگ تلقی کنیم و بعضی کنایهها مانع از حضور مسئولانه ما در عرصههای انقلابی شود، خودمان و کشورمان را تضعیف کردیم و به نظاممان لطمه میزنیم.
وی اضافه کرد: کشور امام رضا(ع) کشور مسابقه خدمت به همه مردم در عرصههای گوناگون بهویژه نیازمندان و احسان جویان و همچنین مبارزه با فساد و رانتخواری است؛ در کشور امام رضا(ع) حتی کمترین فساد در هر رتبه و مرتبهای قابلقبول نیست.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: هواداران نامزدها باید توجه کنند در این روزها که فضای تبلیغات داغ میشود، پا را از مرز ایمان، اخلاق و کرامت انسانی فراتر نگذارند؛ باید برای خدا کار کنیم، تبلیغات کنیم و مردم را دعوت کنیم.
وی با بیان اینکه اگر کار برای خدا باشد مسخره کردن دیگران معنا ندارد، گفت: در مسیر خدایی و در انجام تکلیف الهی هیچ امر غیراخلاقی، غیرانسانی و غیراسلامی مورد قبول نیست؛ بلکه همه مسلمان هستیم و داعیه دیانت داریم.
وی تصریح کرد: چرا برخی صحبتها صورت میگیرد که موجب مسخره کردن میان عام و خاص میشود، نامزدها برنامهها و راهکارهای پیشرفت کشور را بگویند، راههای عبور پیروزمندانه از این گردنههایی که مردم گرفتارش هستند را بیان کنید.
مروی خطاب به نامزدهای انتخابات، بیان کرد: به مدرک و تحصیلات چهکار دارید، مردم ننشستهاند اینها را تماشا کنند که از یکدیگر مچگیری کنید.
وی با بیان اینکه بعضی اخلاق و متنانت را رعایت کردند، ولی بعضی دچار هواهای نفسانی شدند، افزود: هواداران هم مراقبت باشند انتقاد و روشنگری باید باشد، اما مرز انتقاد، نقد و روشنگری با تمسخر و تحقیر دیگران مشخص است.
وی با اشاره به اهمیت رعایت اخلاق اسلامی، تاکید کرد: جامعهای که در آن نقد، انتقاد و روشنگری نباشد، آن جامعه مرده است و جامعهای هم که نقد و روشنگری را با تحقیر و تمسخر دیگران اشتباه گرفته باشد، به لحاظ اخلاقی مرده است.
مروی در ادامه با تبریک دهه کرامت، گفت: کرامت و کریم بودن به معنای بزرگی ورزیدن، ارجمندی، بخشندگی و بزرگمنشی است و اسم مبارکی است برای چیزی یا کسی که دارای همه اوصاف و فضیلتهای ستودنی باشد.
وی افزود: کریم همریشه واژه کرامت است، اسم خداوند تبارک و تعالی است، ملائکه به این صفت نامیده شدهاند، قرآن مجید به این صفت بیان شده و در مورد انسان نیز این صفت به کار برده شده است.
وی با اشاره به اینکه کرامت گوهر ارزشمندی است که خداوند در وجود همه انسانها به ودیعه گذاشته است، اضافه کرد: فقط انسانها هستند که میتوانند با کسب فضیلتها این فضیلت بسیار نیکو و پسندیده را در وجود خودشان به فعلیت برسانند و به مقام خلیفهاللهی نائل شوند.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه تحقق همه ارزشهای اخلاقی و فضیلتهای اخلاقی و اجتماعی مبتنی بر کرامت انسانهاست، ادامه داد: خداوند بهوسیله انبیا و اوصیا خواسته که این کرامت به فعلیت برسد؛ یکی از مهمترین وظایف انبیا و اولیای الهی و اوصیا این بوده که این فضیلت ارزشمند در انسان به فعلیت برسد.
وی خاطرنشان کرد: اگر دنبال عدالت، آزادی و فضیلتهای اخلاقی و حاکم کردن آنها بر جامعه هستیم، باید فضیلت کرامت را در جامعه زنده کنیم؛ اگر در جامعهای اشخاصی مخالف این معنا باشند تحقق ارزشها یا فضیلتها در آن جامعه و یا برای آن اشخاص عملی و مقدور نیست.
وی تاکید کرد: جامعهای که عزتنفس ندارد و فاقد کرامت است بهراحتی سلطه مستکبران و سلطه گران ستمگر را میپذیرد.
مروی با بیان اینکه اهلبیت عصمت و طهارت(ع) اصل و ریشههای کرم و کرامت هستند، افزود: امام خمینی(ره) یکی از پروش یافتگان مکتب اهلبیت(ع) هستند که توانستند نظام اسلامی را با توسل به دامن حضرت معصومه(س) بر خرابههای حکومت ظالمانه ستمشاهی تاسیس کنند.
آیین خطبهخوانی حرم حضرت معصومه(س) روز شنبه همزمان با میلاد کریمه اهل بیت(س) و آغاز دهه کرامت، با حضور طلاب و فضلای حوزه علمیه، مسئولان و مدیران استانی و آحاد مردم برگزار شد؛ در این آیین جشنهای دهه کرامت نیز که در طول دهه کرامت در سراسر کشور با همکاری ستاد بزرگداشت دهه کرامت ترتیب می یابد، آغاز شد.
خطبهخوانی و مدیحهسرایی از دیگر برنامههای این آیین بود.
اول تا دهم ماه ذیالقعده که با ولادت حضرت معصومه (س) آغاز و به ولادت حضرت علی بن موسیالرضا (ع) ختم میشود، دهه کرامت نامگذاری شده است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/26704 |