وی افزود: قم در موضوع مرخصی زندانیان جزو پنج استان نخست کشور است.
مدیرکل زندانهای قم با بیان اینکه در کشور بهطور متوسط بهازای هر ۱۰۰ هزار تَن ۲۳۶ تَن زندانی داریم، افزود: قم بهدلیل شرایط خاصی که دارد، تعداد زندانیان در این استان با سایر استانها متفاوت است.
رنجبر یادآور شد: در حال حاضر ۲۵۰ زندانی در قم هستند که غیر بومی میباشند، و حضور میهمانان و زائران و همچنین اتباع بیش از ۱۰۴ کشور جهان و افرادی که از استانهای دیگر بهقم و حرم حضرت مععصومه (س) پناه میآورند، شرایط ویژهای را برای این استان پدید آورده است.
وی اضافه کرد: در این بین یقینا برخی افراد ممکن است مرتکب جرم نیز بشوند که اینها آمار جرائم در قم را افزایش میدهد.
وی افزود: یک چهارم زندانیانی که در قم دوره محکومیت خود را سپری میکنند، غیر بومی میباشند که قرار است، طبق تبصره ماده ۵۱۳ آییننامه دادرسی کیفری به اقامتگاههای خود منتقل شوند.
مدیرکل زندانهای قم با بیان اینکه در سهماهه نخست سال جاری ۹۳.۲ درصد از بازدیدکنندگان زندانهای قم را مراجع قضایی تشکیل دادند گفت: در تاریخ قم چنین چیزی بیسابقه بوده ولی با تعاملها و ارتباطهایی که حاصل شد و تصمیمهایی که رئیس کل دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب قم گرفتند، بازدیدهای گروهی از زندانهای استان که بسیار موثر نیز است، صورت میگیرد.
وی اعطای مرخصیهای پایان حبس به ۱۵۸ تَن از زندانیان قم را مورد توجه قرار داد و گفت: هم اکنون بیش از ۱۵۰ زندانی در قم در حال مرخصی هستند.
وی با اشاره بهموضوع توسعه اشتغال زندانیان استان خاطرنشان کرد: مراکز حرفه آموزی که در قالب زندان باز است، مراکز پابندهای الکترونیک نیز میباشد، که تقریبا ۱۱۳ زندانی در قم داریم که از پابند الکترونیکی استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه با هدف اشتغال زایی برای زندانیان و رفع آسیبهایی که ممکن است یک خانواده بهلحاظ نبود سرپرست به آن دچار شود، اشتغال زندانیان با پابندهای الکترونیک را توسعه میدهیم خاطرنشان کرد: زندانیان با پاپندهای الکترونیکی در محدوده قضایی خاصی امکان تردد، اشتغال و رسیدگی بهمشکلهای زندگی خود را دارند.
وی همچنین با اشاره به شیوع ویروس کرونا، این موضوع را برای زندانهای قم نه یک تهدید بلکه یک فرصت توصیف کرد و افزود: در دوران کرونا علاوه بر پابندهای الکترونیکی، ملاقاتها و دادرسیهای الکترونیکی نیز انجام شد، بهنحوی که ۸۵ درصد دادرسیهای ما الکترونیکی است.
وی با اشاره بهتشکیل کارگروهی با عنوان جلب رضایت شکات بیان داشت: جمعی از افرادی که سابقه مدیرکلی در زندانهای استان را داشتند و یا رئیس زندان، رئیس حفاظت، بازرسی و امور قضایی بودند، در شورای حل اختلاف، کارگروه جلب رضایت شکات را تشکیل دادند و اقدامهای موثری نیز در آزادی زندانیان بویژه جلب رضایت اولیای دَم در قتلهای عمد صورت گرفته است.
وی همچنین با اشاره بهفعالیت ستاد دیه در استان گفت: بههمت این ستاد رقم دیه جرائم غیرعمد که کمتر از یک میلیارد ریال است، تامین شده و اکنون نیز برای محکومان جرائم غیرعمدی که مبلغ دیه آنها بین یک میلیارد تا ۲ میلیارد ریال است، تلاش میکنیم.
وی در ادامه تعداد این محکومان را ۱۴ تَن ذکر کرد و گفت: تعدادی جرائم غیرعمد با مبلغ دیه میلیاردی نیز وجود دارد که فعلا تامین آن امکان پذیر نمیباشد.
مدیرکل زندانهای قم در بخش دیگری از سخنان خود بیشترین تعداد زندانی در این استان را مربوط بهجرائم مواد مخدر برشمرد و گفت: ۳۲ درصد زندانیان استان در ارتباط با مواد مخدر و ۳۱ درصد نیز بهجرائم اموال مرتبط میباشند و ۳۹ درصد دیگر هم سایر جرائم را مرتکب شده اند.
رنجبر همچنین در پاسخ بهسوالهایی در خصوص تعداد زندانیان سیاسی و همچنین زندانیان زن محبوس در زندانهای قم گفت: زندانی سیاسی در قم نداریم و زندانیان زن نیز کمتر از ۱۰۰ تَن است.
مدیرکل زندانهای قم با اشاره بهبرخی از برنامههای قرآنی، فرهنگی و آموزشی برای زندانیان استان، تعداد ۱۸۴ زندانی ترتبیت شده در این کلاسها که در مسابقههای قرآنی شرکت کردند را مورد توجه قرار داد و گفت: ۳۳۷ تَن از زندانیان حافظ یک جز تا پنج جز قرآن کریم شدند.
وی تعداد حافظان پنج جز تا ۱۵ جز قرآن را نیز ۱۷ تَن ذکر کرد و گفت: چهار تَن نیز ۱۵ تا ۲۵ جز و ۲ تَن نیز کل قرآن را حفظ کردند.
وی با اشاره بهوجود چهار کتابخانه فعال و مدرن در زندانهای استان که تحت پوشش نهاد کتابخانههای عمومی نیز قرار دارد گفت: ۶ هزار و ۴۴۸ تَن از زندانیان عضو این کتابخانهها شدند و از کتابهای آن استفاده نمودند.
رنجبر با اشاره بهمشارکت ۲۱۰ زندانی در مسابقههای کتابخوانی گفت: ۳۹۸ تَن نیز در هیاتهای فعالی که در زندان داشتیم، مانند هیات محبان اهل بیت (ع) عضو شدند و سه هزار و ۸۶ مورد مراسم برگزار شد.
مدیرکل زندانهای قم با اشاره بهاجرای ۱۷۸ برنامه هنری خاطرنشان کرد: ۴۲۰ تَن از زندانیان عضو گروههای هنری هستند، و ۵۵۵ مورد مسابقه ورزشی نیز برگزار شد و ۶ هزار و ۶۲ تَن نیز در آن شرکت داشتند.
وی افزود: هشت هزار و ۱۶۰ تَن از زندانیان توسط ۲۵ تَن از روحانیان جهادی آموزشیهای غیررسمی شامل آموزشهای عالی، فلسفی و عقیدتی را فرا گرفتند.
وی ادامه داد: ۳۹۶ زندانی نیز در آموزشهای رسمی اعم از نهضت سوادآموزی، تحصیلهای مقدماتی، متوسطه و غیره شرکت کردند.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/27094 |