وی افزود: در همین رابطه گروههای بازرسی از واحدهای مرغداری فعال در قم بازدید و نواقص واحد را به بهرهبرداران یادآوری میکنند و پس از رفع این نواقص اجازه جوجه ریزی به ایشان داده میشود که این نظارتها تاثیر بسزایی در جلوگیری از بیماریهای واگیردار پرندگان طی سالهای اخیر در قم داشتهاست.
وی ادامه داد: وضعیت نامناسب تجهیزات و تاسیسات مرغداری ازنظر فنی و بهداشتی یکی از مهمترین عوامل تشدید بیماری در میان طیور است که برای جلوگیری از آن، با همکاری فعالان این صنعت نوسازی و تحول در ساختار مرغداریهای استان را دنبال میکنیم.
همت با اشاره به این که نوسازی واحدهای مرغداری استان نیازمند اقدامهای گسترده است، گفت: اصلاح سیستم آبرسانی و سوخترسانی بهمنظور جلوگیری از ورود تانکرها به داخل واحد و ازبین بردن امکان انتقال بیماری، اصلاح سیستم تهویه سالنها، احداث محل انبار و اتاق ضدعفونی مناسب در ورودی واحدهای مرغداری، محصور نمودن کامل واحدها، اصلاح سیستم انتقال دان از انبار به سالنها و احداث محل جمعآوری کود ازجمله اقدامهایی است که در این رابطه انجام میشود.
وی با بیان این که تامین امنیت غذایی و تولید غذای سالم اولویت سازمان جهاد کشاورزی قم است، فعالیت واحدهای پرورش دام و طیور استان بهمنظور کنترل شاخصهای کیفی بهصورت مستمر رصد میشود و همین نکته موجب شدهاست تا محصولات مرتبط با دام و طیور تولیدشده در قم، کیفیت مناسبی داشته باشد.
قم از جمله استانهای پیشگام کشور در زمینه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ است و این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد، به طور میانگین میزان تولید بخش کشاورزی استان قم در سال بیش از ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات گیاهی، دامی و شیلات است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/27152 |