printlogo


دانشیار مدیریت راهبردی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفتگو با قم فردا:
حل بحران جمعیت نیازمند رویکرد اجتماعی و فرهنگی است / خانواده باید از تیررس اهداف سیاسی دور باشد
کد خبر: 27312
دانشیار مدیریت راهبردی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: در حل بحران جمعیت رویکرد ما باید اجتماعی و فرهنگی باشد به طوری که خود جامعه به این رشد برسد که بحران جمعیت یک مسئله جدی است که باید حل شود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدحسین هاشمیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، با اشاره به اهمیت خانواه در جامعه و تاکیدات مکرر رهبر انقلاب در این زمینه اظهار داشت: خانواده اولین نهاد اجتماعی در جامعه است و در واقع  مهم‌ترین نیاز در نهاد خانواده، تداوم نسل است و یکی از اهداف مهم تشکیل خانواده تأمین این نیاز است.
وی به روابط خانواده و نهاد های علمی اشاره کرد و گفت: بین نهاد خانواده و تعلیم و تربیت، به‌ویژه در نهاد دانشگاه نیز باید توازن برقرار شود، به‌هرحال در این فضا به میزان زیادی این توازن را با توسعه آموزش‌های عالی در حوزه زنان و محدود کردن فرصت‌های ازدواج از بالا بردن سن آن، بر هم زدیم. امروزه افزون بر دانشگاه‌ها، در حوزه‌های خواهران نیز بسیاری از خانم‌هایی که طلبه می‌شوند، عملاً سن ازدواج را بالا می‌برند. این نشان می‌دهد که در موازنه تعلیم و تربیت و نهاد خانواده با اقدامات و اشتباهات سیاستی روبه‌رو هستیم. راه‌حل در اصلاح نظام تعلیم و تربیت است. این نظام تعلیم و تربیت در ذات خود حتی در مدرسه مهارت‌ها را درست یاد نمی‌دهد. نه به پسر آموزش درست داده می‌شود که تربیت شود تا بتواند برای خانواده مانند دژ باشد و نه دختران را در مقاطع مختلف تحصیلی، با مهارت‌های زن بودن آشنا می‌کند.

هاشمیان ابراز داشت: تعریف مناسبات سیاست و خانواده بسیار مهم است، خانواده باید از تیررس اهداف سیاسی و انتخاباتی دور شود. از منظر دینی، خانواده مقدس‌ترین نهاد است، تعریف این بسیار مهم است.

کارشناس ارشد حوزه خانواده تصریح کرد:  اگر دولت در این زمینه ورود کند، شاید در کوتاه‌مدت درست باشد، اما در درازمدت درست نخواهد بود و در حل بحران جمعیت رویکرد ما باید اجتماعی و فرهنگی باشد به طوری که خود جامعه به این رشد برسد که بحران جمعیت یک مسئله جدی است که باید حل شود.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات بسیار مهم در تدوین سیاست فرهنگی، مسئله شناسی است که باید مبتنی بر چارچوب نظری موجود، برای آن مدل‌سازی شود. موضوع مهم دیگر، تشخیص زمان مسئله است. در ادبیات سیاست‌گذاری، مفهومی به نام «چرخه عمر مسئله» وجود دارد. چرخه، یک دوره پنهان، یک دوره نوظهور، یک دوره آسیب، یک دوره بحران و یک دوره فاجعه دارد که در حوزه سیاست‌گذاری خانواده، در مسائل کشور از دوره آسیب با آن روبرو می‌شویم. در نگاه آینده‌پژوهشی در حوزه ازدواج، جمعیت و مناسبات فی‌مابین همسران و پدر و مادر با فرزندان، مسائلی وجود دارد که اگر بتوانیم با نگاه آینده‌پژوهشی، آن‌ها را بررسی و حل کنیم، به توفیق بالایی رسیده‌ایم.
دانشیار مدیریت راهبردی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان این که پرداختن به خانواده و سیاست‌گذاری در این عرصه، یک کار مدیریتی است، تاکید کرد: پرداختن به خانواده و سیاست‌گذاری در این عرصه، یک کار مدیریتی است که دولت باید با خلق برنامه‌های مؤثر و کاربردی، وارد آن شود. نباید به خانواده و موضوعات آن، با نگاه سیاسی وارد شد.


انتهای پیام/110


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/27312