برای سیستان و بلوچستان که از شاخص های بهداشت و درمان و اقتصاد فاصله معناداری دارد بهترین راه مقابله با کرونای دلتا واکسیناسیون است و تامین یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن برای جمعیت بالای ۱۸ سال استان می تواند تا حدودی در افزایش ایمنی و مقابله با این بیماری موثر باشد.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، پنج شنبه گذشته، احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا که با حضور اعضای این ستاد، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی برگزار شد از خواسته سیستان و بلوچستان برای تامین یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن جهت تزریق به جمعیت بالای ۱۸ سال استان خبر داد.
به گفته این مقام مسئول، واکسیناسیون تنها راه مقابله با کروناست و با تامین دوزهای درخواستی می توان جمعیت جوان و فعال استان را واکسینه کرد.
مردم توان تامین ماسک و ضدعفونی کننده ها را ندارند
در سیستان و بلوچستان بسیاری از مردم توان تامین ماسک و ضدعفونی کننده ها را ندارند، ماسک نمی زنند و تامین نان شب را واجب تر از سلامتی می دادند، زیرا بسیاری از مردم کارگران روزمزد هستند.
روستاها در فاصله های بسیار دور از شهرها و مرکز استان واقع شده، بسیاری از کسانی که بیمار می شوند ممکن است نتوانند خود را به نزدیک ترین بیمارستان برسانند که گاهی بیش از ۱۰۰ کیلومتر با آن ها فاصله دارد.
به گفته استاندار سیستان و بلوچستان ۱۰ شهرستان استان بیمارستان ندارند و بیماران این شهرستان ها و روستاهای اطراف برای اقدامات درمانی به دیگر نقاط استان می روند و گاهی کیلومترها راه را طی می کنند تا به زاهدان برسند.
برای مردم این استان، بیماری یک طرف، رنج درمان آن و رساندن به مراکز درمانی و بیمارستان ها آزاردهنده تر است، بنابراین برای استانی که از شاخص های بهداشتی و درمانی و اقتصادی فرسنگ ها فاصله دارد واکسیناسیون شاید بهترین و موثرترین راه برای کنترل کرونا باشد.
هنوز خبری از واکسیناسیون ۵۰ ساله ها نیست
شیوع نوع جدید کرونا که از جنوب و جنوب شرق کشور شروع شده و یکی یکی شهرها را قرمز می کنند و به سمت مرکز و شمال نقشه ایران در حال حرکت است، همان سویه جهش یافته دلتاست که بارها و بارها گفته شد پیش از تبدیل آن به بحران چاره اندیشی شود و اقدامی انجام نشد.
حالا دلتا در سیستان و بلوچستان جان می گیرد و یکی یکی مرز شهرها و استان ها را طی می کند تا به پایتخت برسد و نقشه ایران را قرمز کند و اگرچه حدود ۶ روز از خبر موافقت با واکسیناسیون جمعیت بالای ۵۰ سال سیستان و بلوچستان می گذرد، اما هنوز این کار آغاز نشده و بسیاری از ۵۰ ساله ها منتظر هستند تا اولین دوز واکسن خود را بعد از حدود ۵۰۰ روز از آغاز کرونا دریافت کنند.
درست است که میزان استقبال واکسن در سیستان و بلوچستان کمتر از دیگر نقاط کشور است، اما با آگاه سازی مردم در این زمینه، استفاده از قدرت کلام ریش سفیدان و سران طوایف و ... می توان آن ها را به تزریق دوزهای واکسن ترغیب کرد.
در صورت تامین واکسن، واکسیناسیون در استان های مرزی سرعت می گیرد
علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر مدیریت ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: واکسیناسیون کرونا طرح ملی دارد و باید بر اساس این طرح لحاظ شود، اما برای سیستان و بلوچستان با توجه به شرایطی که به وجود آمد، جمعیت بالای ۶۰ سال هدف تزریق واکسن هستند، در حالیکه در کل کشور بالای ۷۰ سال واکسینه می شوند.
این مقام مسئول اظهار کرد: مصوبه ای که ستاد ملی مقابله با کرونا از نگاه سند واکسیناسیون ملی دارد برای استان ما تا ۵۰ سال هم اجازه تزریق واکسن داده شده که تامین می شود.
مدیرکل دفتر مدیریت ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان افزود: دستوری که داده شد در استان های مرزی از جمله سیستان و بلوچستان، خوزستان اولویت تزریق واکسن برای توسعه و تسریع در واکسیناسیون همه اقشار مطرح شده است.
شهرکی بیان کرد: رئیس جمهور در آخرین جلسه در این زمینه مطرح کردند به محض وصول واکسن خریداری شده و تحویل واکسن های تولید داخل به وزارت بهداشت، این وزارتخانه مکلف است واکسیناسیون را در سیستان و بلوچستان و استان های مرزی مطرح شده دیگر تسریع کند.
وی ادامه داد: در صورتی که واکسن های مورد نیاز وارد استان شود در ۲۷ مرکز تجمیعی که با همکاری سپاه در حال راه اندازی است و تعدادی مرکز که با همکاری نیروی زمینی ارتش قرار است راه اندازی شود واکسیناسیون جمعیت بالای ۵۰ سال استان هم انجام می شود.
این مقام مسئول گفت: هنوز مشخص نیست جمعیت بالای ۱۸ سال استان واکسینه می شوند یا خیر، که این موضوع در طرح ملی واکسیناسیون است در صورت ابلاغ ما انجام می دهیم، اما پیگیری ها در حال انجام است.
انتهای پیام/