وی افزود: این دوران حماسه ساز، همچون پازلی بود که قطعات آن را عناصری همچون حضور نیروهای مسلح، بسیج مردمی، ستادهای پشتیبانی جبهه و جنگ، جهاد سازندگی و دیگر دستگاهها و تمامی گروههای مردمی تشکیل میداد و ماحصل آن، آفرینش تابلویی زیبا از اقتدار و سرافرازی و مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر نظام سلطه بود.
وی ادامه داد: هشت سال دفاع مقدس ملت قهرمان پرور ایران اسلامی در برابر انواع ددمنشی های استکبار جهانی، بازتابی از انوار عاشورایی نهضت سیدالشهدا(ع) بود؛ در واقع این هشت سال حماسه آفرینی، جلوهای از رسوخ فرهنگ ناب عاشورا در قلوب مومنین است که هیچگاه به سردی نخواهد گرایید.
لقمانپور گفت: از این رو، همانگونه که جریان عاشورا در تمامی ابعاد قابل بازشناسی و تحلیل و درس آموزی است، هشت سال دفاع مقدس نیز که پرتوی از آن فرهنگ عظیم محسوب می شود، از هر حیثی در زمینه های عقلی،عرفانی، ادبی، احساسی، اعجاز و نصرت الهی و بهویژه بعد علمی قابل واکاوی و بررسی است.
وی بیان کرد: توجه به رویکرد علمی موضوع ایثار و شهادت در کنار توجه به دیگر ابعاد آن، موجب استخراج گنج های ارزشمند فراوانی از گنجینه فناناپذیر دفاع مقدس خواهد شد و دراین راستا، اقداماتی همچون تشکیل دانشگاه جهاد و مقاومت، راه اندازی رشته های علمی مرتبط با روایتگری همراه با بهره گیری از راویان مجرب و اساتید و نخبگان توانمند دانشگاهی و حوزوی، دل های پاک همه محققان مشتاق بهخصوص نسلی که انقلاب و دفاع مقدس را درک نکرده اند، به سمت و سوی مفاهیم علمی و پایدار فرهنگ متعالی ایثار و شهادت، سوق خواهد داد.
وی افزود: بدون شک توجه عمیق به تمامی ابعاد حماسه باشکوه دفاع مقدس، بهخصوص بعد علمی آن، در ورود به دهه پنجم انقلاب و اجرای مفاد ارزشمند بیانیه گام دوم، ره توشه ای پایان ناپذیر برای رهروان مسیر عشق و وارثان شهدای والامقام تا رسیدن به عصر ظهور فراهم خواهد آورد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/28864 |