printlogo


عوامل ایجاد و تشدید پرفشاری خون/ از قاتل خاموش چه می‌دانید؟
کد خبر: 29543
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، به نقل از اکسپرس، فشار خون بالا یکی از مرگبارترین بیماری‌های زمینه‌ای است که می‌تواند خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها مانند سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی کلیه را درپی داشته باشد. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت برآورد می‌شود یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون نفر از جمعیت جهان از فشار خون بالا رنج می‌برند.

این میزان در کشور‌های مختلف متفاوت است. برای مثال، برآورد می‌شود بیش از یکصد میلیون نفر از جمعیت آمریکا (معادل ۴۶ درصد افراد بزرگسال این کشور) دچار فشار خون بالا هستند. از آنجا که این موضوع می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مرگبار را تشدید کند، شناسایی بیماری و کنترل آن بسیار حیاتی است.

پزشکان به فشار خون بالا، قاتل خاموش اطلاق می‌کنند، زیرا این بیماری علائمی نشان نمی‌دهد و بسیاری از افراد از بیماری خود مطلع نیستند. با این حال، خوشبختانه فشار خون بالا را می‌تواند با ترکیبی از تغییر سبک زندگی و دارو‌ها کنترل و درمان کرد.

گام نخست درمان هر بیماری شناسایی علائم آن است. از رایج‌ترین علائم ابتلا به فشار خون بالا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- بی حالی
۲- حالت تهوع
۳- استفراغ
۴- گیجی
۵- اضطراب و نگرانی
۶- درد در قفسه سینه
۷- لرزش عضلات

اضافه وزن

گرچه تمامی افراد ممکن است دچار فشار خون بالا شوند اما خطر ابتلا به این بیماری در برخی افراد بیشتر است. در حقیقت عوامل مختلفی می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را تشدید کند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- چاقی و اضافه وزن
۲- مصرف بیش از اندازه نمک و مصرف نکردن میزان کافی میوه و سبزیجات
۳- نداشتن تحرک کافی و ورزش
۴- مصرف مشروبات الکلی و زیاده روی در مصرف قهوه
۵- استعمال دخانیات
۶- نداشتن خواب کافی و یا ابتلا به اختلالات خواب
۷- افزایش سن به ویژه افراد بالای ۶۵ سال
۸- داشتن سابقه خانوادگی فشار خون بالا
۹- نژاد، برای مثال آفریقایی تباران و سیاه پوستان اهل کارائیب در خطر بیشتری برای فشار خون بالا قرار دارند.
۱۰- زندگی در مناطق محروم

مرکز سلامت همگانی انگلیس و بنیاد قلب این کشور به دلیل مخاطرات بسیاری که فشار خون بالا دارد از افراد بالای ۴۰ سال می‌خواهند به طور مرتب اقدام به سنجش فشار خون خود کنند. تشخیص به موقع فشار خون بالا و کنترل بیماری می‌تواند خطر بروز سایر بیماری‌های مرتبط با آن را کاهش دهد.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/29543