آیت الله نوری همدانی و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز به حاشیه های جشنواره فیلم فجر واکنش نشان داده و از صحبت های یک فیلم نامه نویس به شدت انتقادات کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اظهارات نوشین معراجی، نویسنده فیلم در خصوص روابط بین زن و مرد که البته با عذرخواهی وی همراه بود ، انتقادات زیادی در بین مردم و دلسوزان نظام به همراه داشت ، اتفاقی که به شدیدترین صورت از سوی روزنامه ایران به عنوان ارگان رسمی دولت پاسخ داده شد.
این روزنامه در شماره دیروز خود با حمله به منقدان نوشت: مایه تعجب و شگفتی است که اظهار نظر یک فیلمنامهنویس در نشست خبری فیلمی در جشنواره فیلم فجر که در زمان خودش دیده نشده به یکباره در سخنان برخی خطیبان در صدر مسائل قرار می گیرد. اظهار نظری که خیلی زود توسط گوینده آن توضیح داده شد و گوینده بابت بدفهمی حاصل از آن عذرخواهی کرد.
البته این پایان ماجرا نبود و خبرگزاری ایرنا نیز در گفتگوهایی که با برخی از هنرمندان داشت سعی کرد که فضا را به نوعی آرام کرده و در واقع از منتقدان بخواهد صحبت های حاشیه ساز یک فیلم نامه نویش را به پای یک جشنواره نگذارند.
هرچند که رویه خبرگزاری ایرنا نسبت به روزنامه ایران ارگان رسانه ای دولت نرم تر بود اما این جانبداری ها هم مانع از این نشد که دلسوزان نظام از این سخنان هنجارشکنانه و خلاف شرع به سادگی عبور کنند.
آیت الله نوری همدانی: نباید به نام برگزاری جشنواره شاهد مطرح شدن مسائل خلاف شرع باشیم
آیت الله نوری همدانی عصر دیروز در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین پور خاقانی رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح کل کشور گفت: متأسفانه چند روز قبل شاهد هنجارشکنیهایی بودیم که به نام جشن پیروزی انقلاب اسلامی در جشنواره فیلم فجر صورت گرفت و به جای اینکه از آثار و اهداف انقلاب اسلامی گفته شود مطالبی خلاف شرع در آنجا مطرح شد. در صورتی که فلسفه انقلاب و هدف امام (رحمت الله علیه) پیاده سازی احکام اسلام ناب محمدی بوده و هست و رهبری معظم نیز در پی همین تفکر هستند تا اسلام ناب محمدی در جامعه پیاده شود. ما نباید به نام جشن پیروزی انقلاب و برگزاری جشنواره فیلم فجر شاهد هنجارشکنی و مطرح شدن مسائل خلاف شرع و خلاف اسلام باشیم، مسئولان امر باید جلوی تکرار این گونه هنجارشکنیها را بگیرند.
ظهور رفتارهای غیر شرعی و ضد عرف نقاط مثبت جشنواره فیلم فجر را تحت شعاع قرار داده است
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز با صدور بیانیه ای به این حاشیه ها واکنش نشان داد.
بسمالله الرحمن الرحیم
انقلاب اسلامی بهعنوان یک نظام دینی و مردمی یک ماهیت کاملاً فرهنگی دارد و فرهنگ دینی ما عنصر اصلی و محوری شعارهای انقلاب بوده است. هویت دینی و فرهنگی ما بهموجب اینکه عامل اصلی اقتدار و قدرت ما بوده است؛ سالها آماج تهدیدها و تهاجمها قرارگرفته و براثر برخی ضعفها و تسامحها نیز با آسیبهایی مواجه شده است. در کنار رویشهای شگفتآور در شجره طیبه انقلاب اسلامی و علیرغم «تعمیق معرفت دینی»، «تقویت ارزشهای اسلامی» و «رشد قدرت نرم فرهنگی» در نظام اسلامی؛ اما همچنان هجمههای پیدا و پنهان فرهنگی برقرار است و جنگ عظیم فرهنگی ادامه دارد و مقصد انقلاب یعنی مکتب اسلام را هدف گرفته است. در این میان برخی منفعلانه در مقابل موج رسانهای و تبلیغاتی غرب، مرزبندی فرهنگی و مقاومت فرهنگی را ناممکن میدانند و در پوشش شعارهایی مانند آزادی، مرزها و حصارهای فرهنگی حافظ اخلاق و امنیت فرهنگی را زیر سوال میبرند و تخریب میکنند. برخی نیز استحاله شده و در بیفرهنگی و بیهویتی غربی، جذب و هضم شدهاند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در راستای پاسداری از هویت دینی و فرهنگی جامعه اسلامی ناصحانه و خیرخواهانه لازم میداند محورهایی را جهت تذکر و ترویج معروف یادآوری کند:
۱. آنچه در ناهنجاریهای فرهنگی در حاشیه جشنواره فیلم فجر امسال واقع شد، اعم از بد پوششیها و نقض حجابِ معیار و حرمتشکنی در مورد احکام دینی نمونههایی از نفوذ نرم سبک زندگی و ابتذال فکری غرب به ساختارهای فرهنگی ماست. گرچه وزیر مربوطه و مسئولان جشنواره در اقدامی آن ناهنجاریها را محکوم کردند؛ اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این موضوع موظف به اقدام قاطع و موثرتر است.
۲. ما مسئولان و مدیران فرهنگی کشور را افرادی پایبند به ارزشهای دینی میدانیم، ولی قاطعانه اعلام میکنیم اگر آنچه از این گونه اتفاقات فاجعه آمیز و موارد مشابه آن بار دیگر تکرار شود، مردم متدین واکنش متناسب را نشان خواهند داد و برخورد انقلابی خواهند کرد. لذا باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سطح توانمندیهای خود برای مقابله با هنجارشکنیها و مبتذل سازی ها را ارتقا دهد و با تعبد به احکام اسلامی مقتدرانه از ارزشهای دینی پاسداری کند.
۳. دولت اسلامی باید نسبت به اشاعهی «فرهنگ اسلامی»، «هدایت فرهنگیِ جامعه»، ترویج «فضائل» و زدودن «رذائل» احساس مسئولیت نموده و خود را «متولی» قلمداد کند. باید «زمام» و «مهار» فرهنگ عمومی را در اختیار بگیرد و نگذارد انفعال و سستی، فرهنگ را دچار ولنگاری و بیقیدی کند. این فریضه باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاملاً فهم و پیگیری شود. مجلس محترم نیز باید بدون مسامحه، دغدغه مندی های دینی و فرهنگی را از وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی مطالبه و مؤاخذه کند.
۴. ظهور رفتارهای غیر شرعی و ضد عرف نقاط مثبت جشنواره فیلم فجر را تحت شعاع قرار داده و این جشن بزرگ فرهنگی و هنری را دچار خدشه و آسیب میکند. باید با رویکردی جدی و غیر صوری پای در جبهه عمل برای تثبیت اقتدار فرهنگی کشور گذاشت و با بازآرایی و بازمهندسی فرهنگ و تقویت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی حقیقتاً جهاد کرد.
5. ضمن تمجید و تحسین فعالیتهای شبانهروزی دولت سیزدهم، همچنان بر ضرورت توجه ویژه به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم تأکید میکنیم .لازم است مدیران و کارگزاران دولت خدمتگزار، موج گسترده خدمترسانیها و تلاشها برای تحقق عدالت را همچنان ادامه دهند و در کنار آن خدمات، پیوستهای فرهنگی را نیز اجرا و پیگیری کنند. امروز اقتصاد و فرهنگ هر دو نیازمند بازسازیاند و هر دو به تحکیم ساخت درونی نظام کمک میکنند.
مردم در آستانه ورود به چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منتظر تحول در عرصههای معیشت و فرهنگ در تراز شهروند جامعه اسلامیاند.
امیدواریم خداوند منّان خادمان دین و ملت را در جبهه خدمت دولت، یاری و نصرت فرماید و در مسیر عزت و توفیق مستدام بدارد. انشاءالله.
انتهای پیام/110