استان فارس نیز با توجه به وضعیت جغرافیایی، تاریخی و حضور شخصیت های بزرگ ایرانی، یکی از مناطق مورد توجه گردشگران و شگفت انگیز برای مخاطبان خود بوده است.
به همین مناسبت به معرفی شهرستان های استان فارس و معرفی جاذبه های این استان پهناور خواهیم پرداخت.
کازرون
شهر کازرون ششمین شهر پرجمعیت و هفتمین شهر بزرگ استان فارس است و با تاریخی کهن و آثار باستانی و تاریخی فراوان در بخش باختری استان فارس قرار گرفته است این شهر از گذشته های دور موطن بسیاری از دانشمندان، صوفیان و دیگر بزرگان بوده است و بر اساس اسناد و شواهد تاریخی پیشینه ی کازرون بدین صورت است که شهری به نام بیشاپوردر دوره ی ساسانیان و توسط شاپور اول تاسیس شد و امروزه به کازرون تبدیل شده است.
با توجه به بررسی تاریخ نگاران، مردم کازرون در قرن ۴ و ۵ به اسلام گرویدند زبان آنها فارسی به گویش کازرونی است.
وجود آثار باستانی، تاریخی و طبیعی، کازرون را به یکی از پرجاذبه ترین نقاط گردشگری استان فارس و ایران تبدیل کرده است. در واقع در پهنه ی شهرستان کازرون دیدنی های زیادی وجود دارد و بیشتر این آثار متعلق به دوره ی ساسانیان است. از آن جا که کازرون در دوره ی پادشاهی شاپور یکم پایتخت ایران بوده است، شاید در هیچ کجای سرزمین مان ایران این همه آثار تاریخی متعلق به دوره ی ساسانی وجود نداشته باشد.
شهر بیشاپور
شهر تاریخی بیشاپور در ۲۳ کیلومتری شمال غربی شهر کازرون و در کرانه ی دره ی چوگان واقع شده است. این شهر یکی از یادگارهای دوره ی ساسانی می باشد و بر اساس اصول شهرسازی و مهندسی یونانی ساخته شده است، این شهر از این دو بخش اصلی تشکیل شده بود:
ارگ سلطنتی که شامل آثار شاخصی مانند معبد آناهیتا، تالار تشریفات شاپور، ایوان موزاییک و کاخ به والرین می باشد. معماری معبد آناهیتا در این مجموعه بسیار دیدنی و بی نظیر است، این معبد با توجه به قداست و اهمیتی که آب برای آریایی ها و زرتشتیان داشت ساخته شد و علاوه برکاربردهایی که در زمینه ی آب رسانی داشت یک نیایشگاه نیز به شمار می رفت. بخش دیگر آن شامل منطقه ی عامه نشین، خانه های مسکونی، گرمابه، کاروانسرا و بازار است.