printlogo


گزارش قم فردا از اهمیت مساجد در جامعه اسلامی؛
مساجد؛ بهترین کانون برای تعلیم و تربیت/ ضرورت بهره گیری از ظرفیت های مساجد در اوقات فراغت تابستان
کد خبر: 33082
مساجد بهترین پایگاه برای ترویج دین، ارزش های اسلامی و کارکردهای فرهنگی– اعتقادی و پشتوانه سلامت زندگی اجتماعی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، مساجد، علاوه بر آنکه یاد و نام بلندمرتبه خداوند را در دوران تضعیف هویت‌های معنوی و گسست‌های فرهنگی، زنده نگه می‌دارند، ظرفیتی مردم‌نهاد برای پیشبرد بسیاری از مشارکت‌های نیکوکاری، خیرخواهانه و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.
نقش مسجد در ترویج دین و تبیین معارف دین در زمان پیغمبر اکرم(ص) و در زمان ائمه اطهار(ع)مهم بوده و به عنوان کلاس درس آموزش بشر یاد می شود. در شرایط امروزی نظام اسلامی رویکرد دشمنان در مقابله با اسلام ازطریق جنگ نرم زمینه ای را فراهم می نماید تا مساجد به مثابه سنگرها و پایگاه هایی فعالیت نمایند که بتوانند ارزش های دینی و اعتقادی را به آحاد جامعه به ویژه نوجوانان وجوانان منتقل کنند وآنها را در برابر توطئه ها و جنگ نرم دشمن مصؤن سازند.
 مساجد علاوه برکارکرد عبادی و سیاسی، بهترین مکان فرهنگی، علمی- آموزشی و اجتماعی، انتقال مبانی فکری، اعتقادی و معنویت به نسل جدید می باشد. مساجد نقطه امیدی برای زمینه سازی حکومت مهدوی و پاسخگویی به چالش های فکری جوانان و رفع نیازهای آنان، مبارزه با تهاجم فرهنگی و به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب شبیخون فرهنگی دشمن است.



مساجد بهترین کانون برای تعلیم و تربیت افراد است
از همین رو حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیدوست در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به اینکه یکی از شاخص‌ترین نهادها، نهاد مسجد می باشد، گفت: پیامبر اسلام(ص) مسجد را به عنوان نهاد تأسیس کردند و به آن کارآیی‌هایی دادند که از جمله آنها می‌توان به محل عبادت مسلمانان، تصمیم‌گیری مسائل مهم جامعه، محل تعلیم و تعلم، محل داوری و قضاوت و کمک به فقرا اشاره کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین علیدوست با اشاره به جذب افراد به ویژه جوانان به مسجد، خاطرنشان کرد: یادگیری معارف اهل بیت(ع) و بیان آنها توسط روحانی سبب می‌شود مردم خود به خود به مسجد جذب شوند، بیان قرآن، تفسیر قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه بسیار مؤثر است،باید به این نکته توجه کرد میراثی در متون اسلامی وجود دارد که گره از مشکلات انسان‌ها باز می‌کند.
وی بیان داشت: بزرگ‌ترین سرمایه جذب افراد به مسجد این است که روحانی معارف اهل بیت(ع) را خارج از افراط و تفریط و اضافات برای مردم بیان کند.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه برخی می گویند مسجد کهنه شده و جوانان جذب آن نمی شوند، افزود: اگر بگوییم مساجد کهنه شده و نقشی ندارد و تنها افراد مسن در مساجد حضور پیدا می‌کنند و جوانان از مسجد فاصله گرفتند، غیر منصفانه است زیرا بسیاری اوقات نوجوانان و جوانان در مساجد حضور پیدا می‌کنند.
وی ادامه داد مسجد یک نهاد اسلامی و قرآنی شناخته شده است و بهترین کانون برای تعلیم و تربیت افراد مختلف می باشد.

عرصه حضور و فعالیت جوانان در مسجد را فراهم کنیم/اهمیت سنگر مسجد در مقابله با تهاجم فرهنگی
از طرفی حجت الاسلام محمد ملک زاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به اینکه مسجد یکی از سنگرهای بسیار مهم و کلیدی برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است، گفت: در گام دوم انقلاب، یکی از مطالبات مقام معظم رهبری توجه به تربیت، رشد و تعالی نسل جدید آن هم با محوریت مساجد است که قطعاً در این راستا کانون های مساجد باید فعال تر و قوی تر و کوشاتر از گام نخست انقلاب عمل کنند.
وی اضافه کرد: کانون های مساجد در کنار پایگاه های بسیج می توانند در زمینه مباحث فرهنگی و تربیتی و مباحث بصیرتی و اجتماعی نقش موثرتری درجامعه مخصوصا در شرایط امروز داشته باشند.
ملک زاده با اشاره به موفقیت در عرصه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان، ابراز داشت: اگر بخواهیم در عرصه مقابله با تهاجم فرهنگی و خنثی کردن توطئه های دشمن در رابطه با نسل جوان، موفق باشیم و عملکرد مطلوبی از خود ارائه دهیم، باید شرایط و زمینه فعالیت بهتر این نسل در مساجد را فراهم کنیم.



همان طور که گفته شد حضور نسل جوان در مسجد بسیار مهم است. نسل جوان هر کشوری سرمایه‌های آن کشور است، سرمایه‌ای که با به فعلیت درآمدن آن می‌تواند موجب رشد جامعه باشد. در کشور ما به علت رشد بالای جمعیت، بخش بزرگی از جمعیت جامعه، نسل جوان هستند و این امر ضرورت برنامه‌هایی برای تربیت این نسل را افزایش می‌دهد، نسلی که هدف اصلی تهاجم فرهنگی دشمن است که در آن نقش مساجد در دفاع از باورهای دینی بسیار مهم است و به‌عنوان مهم‌ترین پایگاه‌های دینی، نقش مهم و ویژه‌ای را در ترویج فرهنگ، اعتقادات، رشد مباحث دینی و علمی دارند و حتی دانشگاه‌های بزرگ علمی و محل رشد و تربیت نخبگان علمی و دینی هم هستند. امروزه با رشد فناوری‌های علمی و ارتباطات گسترده دیگر نمی‌توان مانع ورود فرهنگ بیگانه به کشور شد، ازاین‌رو باید به جوانان در برابر هجوم افسار بیگانه مصونیت بخشیم.

پایگاه بسیج از ارکان قوی و ارزشمند مسجد است
این در حالی است که حجت الاسلام والمسلمین سعید روحانی، مدیر ستاد کانون های مساجد قم با اشاره به وجود پایگاه های بسیج در مساجد گفت: بسیج یکی از ارکان ارزشمند و قوی در مسجد است واعتقاد راسخ ما به بسیج بوده و هست و همیشه تاکید داریم که فعالیت های کانون های مساجد باید به تقویت بسیج ختم شود چراکه بسیج متعلق به نظام است و باید تقویت شود.
 روحانی تاکید کرد: هرجا که ارکان مسجد شامل امام جماعت، هیات امنا، بسیج و کانون با یکدیکر همسو و هماهنگ و همدل بوده اند آن مسجد توانسته است بسیار قوی عمل کرده و و امور فرهنگی محله و منطقه خود را پشتیبانی و حمایت کرده است.
 مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری استان قم در پایان تصریح کرد:معتقدیم که مسجد باید پذیرای همه ی اقشار با هر فرهنگی باشد اما خروجی مسجد با فعالیت هایی که انجام می شود باید فرهنگ بسیج باشد.

حضور در مسجد، جوان و نوجوان را بیمه می کند
سردار محمدرضا موحد، فرمانده سپاه قم  با بیان اینکه در مسجد باید همدلی ، اتحاد و صمیمیت حاکم باشد گفت:حضور در مسجد، جوان و نوجوان را بیمه می کند و باید نسل جدید را به مسجد جذب کرد.
 وی اضافه کرد: برای رسیدن به جامعه اسلامی نیازمند به محله اسلامی دارای طراز اسلامی هستیم.



جوانان به‌عنوان آینده‌سازان جامعه اسلامی بزرگ‌ترین سرمایه‌های این کشور به‌شمار می‌روند. از مکان‌هایی که می‌تواند شخصیت جوان را مطابق آموزه‌های دینی بارور سازد و روح خداجویی و عدالت‌خواهی را در اعمال وجود آن ریشه‌دار سازد مسجد می‌باشد. پس لازم است راهکارهای جذب جوانان به مساجد مورد اهتمام قرار گیرد تا زمینه‌های حضور فعال‌تر جوانان در مساجد فراهم شود.


سید محمدحسن یزدی نژاد
انتهای پیام/160


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/33082