نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شده هدف این کشور و سه کشور اروپایی از معرفی قطعنامه در شورای حکام دامن زدن به تنشها با ایران نیست.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، نماینده آمریکا در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین مدعی شد هدف این کشور و متحدان اروپایی از معرفی قطعنامه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تشدید تنشها با ایران نیست.
نماینده آمریکا در این بیانیه مدعی شده است: «ایران همکاری لازم برای حل و فصل نگرانیهای باقیمانده را انجام نداده است. شورای حکام مسئولیت دارد اقدامات لازم را برای پاسخگو کردن ایران انجام دهد.»
وی همچنین ادعا کرده است: «آمریکا با همکاری سه کشور اروپایی قطعنامهای تهیه کرده که از ایران میخواهد برای عمل به تعهدات قانونیاش اقدامات فوری انجام دهد.»
نماینده آمریکا اضافه کرد: «ما این اقدام را (معرفی قطعنامه ضد ایرانی) برای دامن زدن به تنشها در راستای اهداف سیاسی انجام نمیدهیم. دنبال چنین تنشی نیستیم. گزارش مدیر کل به این شورا درباره وضعیت مسائل باقیمانده کاملاً روشن بود. بر اساس آن گزارش، مشخص است که همکاری ناکافی ایران- و نقائص دیرینهای که این موضوع در ضمانتهای راستیآزمایی پدید آورده است- همه ما را ملزم به اقدام میکند.»
آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه روز دوشنبه پیشنویس قطعنامهای را که ایران را به عدم همکاری کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی متهم میکند به شورای حکام آژانس تحویل دادند.
چندین دیپلمات به خبرگزاری رویترز گفتهاند که این قطعنامه احتمالاً علیرغم هشدارهای ایران و همچنین مخالفتهای چین و روسیه به آسانی به تصویب خواهد رسید.
سازمان انرژی اتمی ایران امروز (چهارشنبه) با صدور بیانیهای از قطع فعالیت تعدادی از دوربینهای فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران خبر داد.
در بیانیه سازمان انرژی اتمی آمده است: «جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاریهای گستردهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاریها ناشی از حسن نیت ایران است، نه تنها قدردان این همکاریها نبوده، بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت دوربینهای فراپادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است.»
سازمان انرژی اتمی در این بیانیه همچنین یادآور شده است: البته بیش از ۸۰ درصد از دوربینهای موجود آژانس دوربینهای پادمانی هستند که کمافیالسابق فعالیت این دوربینها ادامه خواهد یافت.
نماینده آمریکا در واکنش به اقدامات جبرانی ایران گفته است: «چنانچه گزارشها درباره اینکه ایران قصد دارد در واکنش به این قطعنامه شفافیتها را کاهش دهد دقیق باشند این مسئله به شدت تأسفانگیز و برای نتایج دیپلماتیکی که ما به دنبال آن هستیم مضر است.»
وی اضافه کرد: «محدود کردن دسترسی آژانس و تلاش برای نشان دادن آژانس به عنوان یک سازمان سیاسی به خاطر آنکه صرفاً دارد کارش را انجام بدهد در خدمت هیچ هدفی نیست.»
این تحولات در حالی اتفاق میافتند که مذاکرات رفع تحریمها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفتوگوها بارها تلاش کرده طرفهای مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.
کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ادامه عملیاتهای رسانهای و روانی خود بعد از وقفه مذاکرات وین به توجیههای متفاوتی برای مقصرنمایی ایران به جای عمل به تعهداتشان جهت احیای برجام متوسل شدهاند.
این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفتوگوها شده است.
بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفتوگوها نیست، کشورهای غربی به برجستهسازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بنبست کشانده است.
انتهای پیام/