printlogo


۱۳۷۸ تن خوراک دام و طیور از قم به سایر استان‌ها صادر شد
کد خبر: 34355
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: از سال گذشته تاکنون، یک هزار و ۳۷۸ تن انواع خوراک دام و طیور از ۲۷ کارخانه در این استان به سایر استان‌ها صادر شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، مهدی رفیعی محمدی ،‌ افزود: این مقدار شامل ۷۹۲ تن کنسانتره و ۵۸۶ تن خوراک دام و طیور است که در کارخانه‌ها قم تولید و به خارج از استان صادر شده‌ و اشتغال‌زایی خوبی نیز در این بخش داشته‌است.
وی تصریح کرد: با توجه به این‌که تامین مواد اولیه دچار نوساناتی است، آمار دقیقی از میزان تولید سالانه کارخانه‌های خوراک دام و طیور در استان نداریم؛ ولی اگر نهاده‌ها تامین شود، آمار واقعی استحصال می‌شود.
وی افزود: کارخانه‌های خوراک دام و طیور ظرفیت خوبی برای تولید دارند و نه‌تنها نیاز استان را پوشش می‌دهند، بلکه بخشی از این تولیدات نیز به استان‌های همجوار صادر می‌شود.
به گفته رفیعی، در حال حاضر ۲۷ کارخانه خوراک دام و طیور در این استان فعال است که از این تعداد،‌ ۲۱ کارخانه دارای پروانه بهداشتی و ۶ کارخانه نیز در حال طی مراحل اخذ پروانه بهداشتی هستند؛ تاسیس ۸ کارخانه تولید خوراک دام و طیور نیز در دست اقدام است.
۸ تن مواد اولیه غیربهداشتی در کارخانه‌های خوراک دام و طیور قم معدوم شد
وی بیان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون، ۸ تن و سال گذشته نیز ۹ تن مواد اولیه غیربهداشتی در کارخانه‌های خوراک دام و طیور این استان ضبط و معدوم‌سازی شد.
وی اضافه کرد: سال گذشته ۲۸۸ مورد بازدید از این کارخانه‌ها انجام شد که در این بازدیدها، ۵۲ مورد نمونه‌برداری و ۳۲۰ آزمایش انجام شده، امسال نیز ۹۳ مورد بازدید و ۳۱۹ مورد انواع آزمایش‌های مختلف صورت گرفته‌است.
مدیرکل دامپزشکی قم تاکید کرد: با توجه به تاثیر سلامت خوراک دام و طیور بر سلامت انسان، دامپزشکی نظارت ویژه‌ای بر تهیه خوراک دام و طیور در کارخانه‌ها دارد.
به گفته وی، خودروهای حمل خوراک دام نیز باید پروانه بهداشتی و محموله‌ها نیز باید گواهی حمل دامپزشکی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دامپزشکی برای ۶۲ خودروی حمل خوراک دام و طیور پروانه بهداشتی صادر می‌کند و این خودروها ملزم هستند ضوابط بهداشتی را رعایت کنند و محموله‌هایی که حمل می‌کنند گواهی حمل داشته باشد.
رفیعی بیان کرد: تمام محصولاتی که در کارخانه‌ها تولید می‌شود، دارای پروانه بهداشتی است و در گونی‌ها و پاکت‌هایی با شماره پروانه بهداشتی، آرم دامپزشکی و تاریخ تولید بسته‌بندی می‌شود؛ دامداران به هیچ عنوان محصولات خوراکی که فاقد این سه مورد است را خریداری نکنند.
انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/34355