printlogo


ساماندهی بازار کهنه قم تا پایان سال
کد خبر: 35019
معاون امور عمرانی استاندار از ساماندهی بازار کهنه تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، معاون امور عمرانی استاندار صبح امروز در بازدید از وضعیت مرمت و بازسازی بازار کهنه و ساماندهی سرا‌های موجود در این بازار با اشاره به اقدامات انجام گرفته از سوی دستگاه‌ها و نهاد‌های مربوطه گفت: مقرر شد شهرداری با همکاری میراث فرهنگی تا دو ماه آینده طرح مشترکی را برای ساماندهی سرا‌های موجود بازار کهنه جهت بررسی به کمیته ستاد بازآفرینی شهری ارسال کند.

ابراهیم معتمدی با بیان اینکه این مجموعه تاریخی ظرفیت مناسبی برای توسعه گردشگری در استان است افزود: تا پایان سال جاری ساماندهی بازار کهنه قم انجام می‌گیرد و برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود این بازار تصمیم‌گیری می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان هم با اشاره به اهتمام مردم و کسبه و همراهی آن‌ها برای بهبود وضعیت فعلی این بازار گفت: طرح ساماندهی بازار کهنه تا امامزاده موسی مبرقع از اهداف و برنامه‌های این اداره کل است.

علیرضا ارجمندی با بیان اینکه مرمت و بازسازی بازار کهنه با ایجاد ۲۰ طاق، سفید کاری و جداربندی تا دو ماه دیگر به اتمام می‌رسد افزود: در بودجه سال گذشته ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای این طرح اختصاص یافت و امیدواریم در بودجه امسال نیز یکصد میلیارد ریال برای ادامه مرمت و بازسازی بازار کهنه محقق شود.

وی همچنین از مشارکت اداره کل میراث فرهنگی استان در بازسازی و مرمت پلاک‌های ثبتی این بازار خبر داد و گفت: در صورت مشارکت مالکانی که دارای پلاک ثبتی هستند ۵۰ درصد هزینه مرمت و بازسازی به صورت رایگان انجام می‌شود.

همچنین در این بازدید بر ضرورت تسریع در ساماندهی و اصلاح وضعیت شبکه برق و گاز بازار کهنه تاکید شد.

گفتنی است بازار کهنه قم با عمر بیش از ۶۰۰سال که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه بازمی‌گردد، کارگاه‌های صنایع‌دستی ازجمله رنگرزی سنتی، چاقوسازی، خراطی، نجاری و منبت‌کاری را در خود جای داده است. 

این بازار در اواخر سال ۷۶ به ثبت ملی میراث فرهنگی رسید.

در راسته‌های بازار کهنه قم سراها، تیمچه‌ها، چهارسوق و چند مسجد قرار دارد.

سقف بازار نیز از پوشش‌های گنبدی شکل ساخته‌شده و دریچه‌های دایره شکلی نیز در دو طرف، برای گردش هوا و ورود نور وجود دارد.

نوری که از داخل این دریچه‌ها وارد و فضای بازار را روشن می‌کند، منظره‌ای زیبا از گردش نور و گردوغبار ایجاد می‌کند.

تعدادی از بنا‌های تاریخی بازار مربوط به دوره‌های سلجوقی و ایلخانی است، در واقع بافت‌های قدیمی بازار قم به دوره قبل از عصر صفوی برمی‌گردد، ولی قدمت تیمچه‌ها و راسته جدیدتر بازار به دوره صفوی و قاجار تعلق دارد.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/35019