printlogo


تمرین نظامی آمریکا و انگلیس در خلیج فارس با شناورهای توقیف‌شده توسط ایران
کد خبر: 36971
آمریکا و انگلیس در یک رزمایش نظامی در آب‌های خلیج فارس به آزمایش شناورهایی پرداختند که ایران طی ماه‌های گذشته دو بار آنها را توقیف کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، نیروی دریایی آمریکا و انگلیس در رزمایشی روز جمعه در آب‌های خلیج فارس به آزمایش همان شناورهای تجسسی پرداختند که ایران طی ماه‌های گذشته دو بار آنها را توقیف کرده است.
 

 

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این تمرین‌های نظامی در حالی برگزاری شد که نیروی دریایی آمریکا به کشتی‌های تجاری در خاورمیانه اعلام کرده بود که در این عملیات‌ها از شناورهای تجسسی بدون سرنشین استفاده خواهد شد. واشنگتن همچنین درباره هر گونه دخالت در این عملیات‌ها هشدار داده بود.

«تیموثی هاوکینز»، یکی از سخنگوهای ناوگان دریایی آمریکا گفت در این رزمایش، علاوه بر سه شناور تجسسی بدون سرنشین دو کشتی جنگی آمریکایی و دو کشتی جنگی انگلیس شرکت کردند. 

 

 

شناورهای تجسسی در این تمرین‌ها اقدام به جستجوی اهدفی در دریا کرده و سپس تصاویر ثبت‌شده توسط دوربین‌های خود را هم به کشتی‌های جنگی و هم به مقر ناوگان نیروی دریایی پنجم آمریکا در بحرین ارسال کردند. در آنجا، یک سیستم هوش مصنوعی، تحلیل‌هایی را بر روی عکس‌های ارسالی انجام می‌داد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته ایران به حضور شناورهای تجسسی آمریکا در خلیج فارس به دیده شک نگاه می‌کند. نیروهای مسلح ایران در ماه‌های اوت و سپتامبر این شناورها را هم در خلیج فارس و هم در دریای سرخ توقیف کرده و گفته‌اند آنها برای کشتی‌های مناطق نزدیک خطر ایجاد می‌کنند.

 

 

ایران، در نهایت این شناورها را آزاد کرد، اما وزارت دفاع آمریکا روز ۱۶ شهریور مدعی شد که دوربین‌های نصب‌شده روی ۲ شناور تجسسی نیروی دریایی آمریکا که توسط ایران توقیف شده بود ربوده شده‌اند.

پات رایدر، یکی از سخنگوهای پنتاگون روز ۱۶ شهریور گفت هنوز مشخص نیست که آیا دوربین‌های شناورهای آمریکایی در اختیار ایرانی‌ها است یا خیر. پایگاه المانیتور نوشته بود این اظهارات احتمال کنده شدن دوربین‌های این شناورها را باز نگاه می‌دارد.

 

 

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز ۱۱ شهریورماه اعلام کرد ناوشکن جماران حین اجرای مأموریت برقراری امنیت و ایمنی کشتی‌رانی در دریایی سرخ  با چندین شناور ویژه داده‌برداری کوچک که در مسیر کشتیرانی بین‌المللی رها بود مواجه شده و به منظور جلوگیری از وقوع حادثه و احتمال تصادف دریایی از کنترل کننده این نوع تجهیزات خواسته به این نوع رفتار و حرکت خاتمه داده و مسیر حرکت را تغییر بدهند.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/36971