طاهری با بیان اینکه قم دارای ۸ مرکز تولید ماهیان خاویاری با ظرفیت پروانه بهره برداری ۱۰۵ تن گوشت است اضافه کرد: قم جایگاه ششم کشور را در تولید خاویار پرورشی بدست آورده است، گوشت و خاویار پرورشی استان بدلیل استفاده از آبهای تمیز و نظارت مستمر کارشناسان دامپزشکی از کیفیت بالایی برخوردار است.
سید محمد رضا طاهری مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم در گفتگو با خبرنگار
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا اظهار داشت: فعالیت پرورش آبزیان همسو با فعالیتهای کشاورزی بوده و به خصوص پرورش ماهیان خاویاری دارای توجیه و بازده اقتصادی مناسبی است و در همین رابطه با استفاده از روش های نوین آبزی پروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، مدیریت بهینه بهداشت، بهره گیری از سامانه های تصفیه
فیزیکی و بیولوژیکی آب، توجه به پرورش گونه های مناسب با شرایط اقلیمی استان و نصب اینورتر در چاه های کشاورزی، فعالیتهای مرتبط با تولید آبزیان در استان قابلیت توسعه هرچه بیشتر را دارد.
وی ادامه داد : در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵ دوره آموزشی تخصصی تکثیر و پرورش و مکانیزاسیون آبزیان جهت کارشناسان مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی استان برگزار گردیده است.
طاهری با اشاره به امر آموزش های نوین خاطر نشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی تاکنون ۶ برنامه رادیویی جهاد سبز در خصوص پرورش ماهیان گرمابی ، تیالپیا ، زینتی، سردابی، زالوی طبی و فوائد مصرف آبزیان با عناوین ماهیان زینتی ، سردابی و زالوی از شبکه سراسری برکت جهاد کشاورزی پخش گردیده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ میزان ۲۱۲۸ تن انواع آبزیان گرمابی،سردابی، خاویاری، تیالپیا و بیش از ۶ میلیون قطعه ماهیان زینتی در ۳۴۷ مرکز پرورش ماهی استان تولید گردید.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ تولید ۲۳۰۰ تن انواع آبزیان پیش بینی شده است گفت: در سال پایانی برنامه هفتم توسعه میزان تولید ۳۰۰۰ تن آبزیان در نظر گرفته شده است.
طاهری با بیان اینکه قم دارای ۸ مرکز تولید ماهیان خاویاری با ظرفیت پروانه بهره برداری ۱۰۵ تن گوشت است اضافه کرد: قم جایگاه ششم کشور را در تولید خاویار پرورشی بدست آورده است، گوشت و خاویار پرورشی استان بدلیل استفاده از آبهای تمیز و نظارت مستمر کارشناسان دامپزشکی مزرعه و اداره کل دامپزشکی استان فاقد هرگونه آلودگی بوده و از بهترین کیفیت برخوردار و از استقبال خوبی برای صادرات برخوردار می باشد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم عنوان داشت: اولین صادرات گوشت فیل ماهی پرورشی کشور توسط بخش خصوصی در سال ۱۳۸۶ به میزان ۳ تن و اولین صادرات خاویار فیل ماهی پرورشی کشور توسط بخش خصوصی در سال ۹۰ توسط آقای محمد تقی برخوردار صورت گرفته است.
طاهری تاکید کرد: در سال۱۴۰۰ میزان ۱۲۸ کیلوگرم خاویار پرورشی نیز در استان قم استحصال و صادر شده است و در سال ۱۴۰۰ آقای محمد تقی برخوردار پرورش دهنده ماهیان خاویاری استان قم بعنوان نمونه ملی پرورش دهنده ماهیان خاویاری در آبهای داخلی کشور انتخاب شد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه قم دارای جایگاه دهم کشور در تولید ماهیان زینتی می باشد گفت: افتتاح دومین مرکز مهارت آموزی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در منطقه محروم دهستان قمرود استان قم که نقش مهمی در توسعه فرصتهای سرمایهگذاری و اشتغال در بخش تولید ماهیان زینتی خواهد داشت.
طاهری تاکید کرد: اولویت کاری این مرکز توسعه و آموزش و ترویج تکثیر و پرورش ماهیان زینتی سازگار با آب شور است، نخستین مرکز مهارت آموزی و پژوهشی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی استان نیز از سال ۱۳۹۷ مشغول فعالیت است که تاکنون موفق به دستیابی به بیوتکنیک تکثیر مصنوعی و نیمه
مصنوعی ۱۰ گونه ماهیان زینتی وارداتی و ارائه آموزشهای تخصصی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی برای بیش از ۲۰۰ نفر از دانشجویان رشته شیلات و فعالان تکثیر و پرورش ماهیان زینتی شده است.
وی اضافه کرد: بیشترین میزان تولید آبزیان استان به ترتیب در شهرستان های قم، جعفرآباد و کهک انجام میشود و ۳۶۳ نفر به صورت مستقیم در این بخش اقتصادی مشغول به کار هستند.
طاهری عنوان داشت: در بین آبزیان پرورشی ، پرورش ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی دارای بازده اقتصادی بیشتری هستند و پروانه تاسیس و تسهیلات بانکی جهت ایجاد واحدهای آبزی پروری اعطا می گردد همچنین سرانه مصرف آبزیان در سال ۱۴۰۰ معادل ۷/۲ کیلوگرم بوده است.
انتهای پیام/۱۷۰