printlogo


مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم در گفتگو با قم فردا مطرح کرد؛
انتخاب قم به عنوان نمونه ملی پرورش دهنده ماهیان خاویاری در آبهای داخلی کشور
کد خبر: 38679
طاهری با بیان اینکه قم دارای ۸ مرکز تولید ماهیان خاویاری با ظرفیت پروانه بهره برداری ۱۰۵ تن گوشت است اضافه کرد: قم  جایگاه ششم کشور را در تولید خاویار پرورشی بدست آورده است، گوشت و خاویار پرورشی استان بدلیل استفاده از آبهای تمیز و نظارت مستمر کارشناسان دامپزشکی از کیفیت بالایی برخوردار است.
سید محمد رضا طاهری مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا  اظهار داشت: فعالیت پرورش آبزیان همسو با فعالیتهای کشاورزی بوده و به خصوص پرورش ماهیان خاویاری دارای توجیه و بازده اقتصادی مناسبی است و در همین رابطه با استفاده از روش های نوین آبزی پروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، مدیریت بهینه بهداشت، بهره گیری از سامانه های تصفیه 
فیزیکی و بیولوژیکی آب، توجه به پرورش گونه های مناسب با شرایط اقلیمی استان و نصب اینورتر در چاه های کشاورزی، فعالیتهای مرتبط با  تولید آبزیان در استان قابلیت توسعه هرچه بیشتر را دارد.


وی ادامه داد : در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵ دوره آموزشی تخصصی تکثیر و پرورش و مکانیزاسیون آبزیان جهت کارشناسان مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی استان برگزار گردیده است. 


طاهری با اشاره به امر آموزش های نوین خاطر نشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی تاکنون ۶ برنامه رادیویی جهاد سبز در خصوص پرورش ماهیان گرمابی ، تیالپیا ، زینتی، سردابی، زالوی طبی و فوائد مصرف آبزیان با عناوین ماهیان زینتی ، سردابی و زالوی از شبکه سراسری برکت جهاد کشاورزی پخش گردیده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ میزان ۲۱۲۸ تن انواع آبزیان گرمابی،سردابی، خاویاری، تیالپیا و بیش از ۶ میلیون قطعه ماهیان زینتی در ۳۴۷ مرکز پرورش ماهی  استان تولید گردید.

وی با بیان اینکه  در سال ۱۴۰۱ تولید ۲۳۰۰ تن انواع آبزیان پیش بینی شده است گفت: در سال پایانی برنامه هفتم توسعه میزان تولید ۳۰۰۰ تن آبزیان در نظر گرفته شده است.


طاهری با بیان اینکه قم دارای ۸ مرکز تولید ماهیان خاویاری با ظرفیت پروانه بهره برداری ۱۰۵ تن گوشت است اضافه کرد: قم  جایگاه ششم کشور را در تولید خاویار پرورشی بدست آورده است، گوشت و خاویار پرورشی استان بدلیل استفاده از آبهای تمیز و نظارت مستمر کارشناسان دامپزشکی مزرعه و اداره کل دامپزشکی استان فاقد هرگونه آلودگی بوده و از بهترین کیفیت برخوردار و از استقبال خوبی برای صادرات برخوردار می باشد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم عنوان داشت: اولین صادرات گوشت فیل ماهی پرورشی کشور توسط بخش خصوصی در سال ۱۳۸۶ به میزان ۳ تن و اولین صادرات خاویار فیل ماهی پرورشی  کشور توسط بخش خصوصی در سال ۹۰ توسط آقای محمد تقی برخوردار صورت گرفته است.


طاهری تاکید کرد: در سال۱۴۰۰ میزان ۱۲۸ کیلوگرم خاویار پرورشی نیز در استان قم استحصال و صادر شده است و در سال ۱۴۰۰ آقای محمد تقی برخوردار پرورش دهنده ماهیان خاویاری استان قم بعنوان نمونه ملی پرورش دهنده ماهیان خاویاری در آبهای داخلی کشور انتخاب شد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه قم دارای جایگاه دهم کشور در تولید ماهیان زینتی می باشد گفت: افتتاح دومین مرکز مهارت آموزی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در منطقه محروم دهستان قمرود استان قم که نقش مهمی در توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تولید ماهیان زینتی خواهد داشت.

طاهری تاکید کرد: اولویت کاری این مرکز توسعه و آموزش و ترویج تکثیر و پرورش ماهیان زینتی سازگار با آب شور است، نخستین مرکز مهارت آموزی و پژوهشی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی استان نیز از سال ۱۳۹۷ مشغول فعالیت است که تاکنون موفق به دستیابی به بیوتکنیک تکثیر مصنوعی و نیمه 
مصنوعی ۱۰ گونه ماهیان زینتی وارداتی و ارائه آموزشهای تخصصی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی برای بیش از ۲۰۰ نفر از دانشجویان رشته شیلات و فعالان تکثیر و پرورش ماهیان زینتی شده است.

وی اضافه کرد: بیشترین میزان تولید آبزیان استان به ترتیب در شهرستان های قم، جعفرآباد و کهک انجام میشود و ۳۶۳ نفر به صورت مستقیم در این بخش  اقتصادی مشغول به کار هستند.

طاهری عنوان داشت: در بین آبزیان پرورشی ، پرورش ماهیان خاویاری و ماهیان زینتی دارای بازده اقتصادی بیشتری هستند و پروانه تاسیس و تسهیلات بانکی جهت ایجاد واحدهای آبزی پروری اعطا می گردد همچنین سرانه مصرف آبزیان در سال ۱۴۰۰ معادل ۷/۲ کیلوگرم بوده است.


انتهای پیام/۱۷۰


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/38679