این نشریه در ادامه نوشت: کشورهای روسیه و چین و هند از اصلی ترین و مهمترین شرکای ایران هستند که در سالهای اخیر با سیاستهای ترامپ هم مخالفت داشته اند.رییس جمهوری امریکا در همین دو سالی که در کاخ سفید حضور داشت با چین وارد جنگ تجاری شد و سطح روابط سیاسی اش با روسیه را تقلیل داد. جنجال ها و حاشیه هایی که بعد از انتخاب او به راه افتاد و روسیه را متهم به دخالت در انتخابات کرد در کنار تحریم هایی که بعد از اغاز به کارش علیه روسیه وضع کرد باعث شد تا دو قطب بزرگ اقتصادی غرب و شرق بیش از پیش از هم دور شوند.
فارین پالیسی با اشاره به بحران های ایجاد شده در کشور ونزویلا نوشت: ونزویلاهم یکی از دیگر از کشورهایی بود که به دلیل سیاستهای امریکا با تنش اقتصادی روبرو شد. حذف درآمد نفت از اقتصاد ونزویلا باعث شد تا کارایی دولت از بین برود و نرخ رشد اقتصاد تنزل یابد . ترامپ در نظر داشت که ایران را نیز در وضعیتی مشابه ونزویلا قرار دهد ولی او براورد نادرستی انجام داده بود زیرا اقتصاد ایران ساختاری پیچیده تر و توسعه یافته تر از ونزویلا دارد و سطح روابط خارجی این کشور بسیار منسجم تر و وسیع تر است. ایران دوستانی دارد که به او در فروش نفت حتی در سالهای تحریم کمک می کنند . همان طور که در جریان تحریم های قبلی هم به ایران کمک کردند.
هنری روم تحلیل گر مسایل ایران در مرکز مطالعات اوراسیا دراین مورد می گوید: فشارهای امریکا به اقتصاد ایران آسیب وارد می کند. همانطور که در ماه های اخیر هم ما شاهد نشانه هایی از این فشار بودیم. افت ارزش پول ملی و کاهش نرخ رشد اقتصادی و کاهش درامد نفتی ایران از جمله این فشارها است ولی فشارهای مذکور اقتصاد ایران را نابود نخواهد کرد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/4003 |