بر این اساس، متقاضیان خرید خودروهای وارداتی میتوانند مبلغ پانصد میلیون تومان را در حساب خود در این بانکها مسدود کنند.
متقاضیان خودروهای وارداتی از امروز شنبه 6 اسفندماه از ساعت 12 ظهر به مدت یک هفته فرصت دارند تا به سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای وارداتی به آدرس saleauto.ir مراجعه و پیش ثبت نام خود را انجام دهند.
پیش شرط ثبت نام سامانه موجودی حساب بانکی متقاضی است که به طور علی الحساب 500 میلیون تومان تعیین شده است براین اساسا متقاضیان خرید خودروهای وارداتی ابید قبل از ثبت نام در سامانه، با مراجعه به شعب بانکهای منتخب (تجارت، ملت، صادرات، ملی و قرضه الحسنه مهر ایران) فرم مسدودی 500 میلیون تومان برای خرید خودورهای خارجی را پر کنند. این پول درحساب شخصی متقاضی باقی می ماند و مسدود می شود.
فرآیند عرضه خودروهای وارداتی شامل 3 مرحله است:
در مرحله اول ثبتنام خودرو انجام و پس از آن یک فهرست نوبتدهی منتشر میشود.
در مرحله دوم واردکننده نسبت به عرضه خودرو اقدام و افراد مطابق با نوبت خود میتوانند نسبت به خرید اقدام نمایند.
در مرحله سوم با ارسال دعوتنامه توسط واردکنندگان، خودرو تحویل خریداران میشود.
مرحله اول: نوبتدهی
در مرحله ثبتنام ابتدا باید یک حساب وکالتی توسط متقاضیان افتتاح و مبلغ 5 میلیارد ریال در حساب بانکی خود نزد یکی از شعب بانکهای تجارت، ملت، صادرات، ملی و قرضالحسنه مهر ایران مسدود نمایند. (سایر بانکهای حائز شرایط پس از اتصال به سامانه معرفی خواهند شد.)
ثبتنام از شنبه مورخ 06/12/1401 آغاز و تا پنجشنبه ادامه خواهد داشت.
متقاضیان باید برای ثبتنام شرایط زیر را داشته باشند:
-دارا بودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است.
-متقاضیانی که طی 48 ماه گذشته خرید خودرو از شرکتهای خودروسازی یا بورس کالا داشتهاند، امکان ثبتنام و خرید خودرو وارداتی ندارند.
-متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبتنام و خرید خودرو ندارند. شایان ذکر است تا زمان تحویل خودروهای وارداتی، شرط نداشتن پلاک انتظامی فعال، بررسی میشود. همچنین افرادی که بهصورت همزمان در بورس کالا یا سامانههای خرید شرکتهای خودروساز ثبتنام نمودهاند در صورت دریافت خودروی تولید داخل یا مونتاژی، تا قبل از عرضه خودروهای وارداتی باید از این طرح انصراف دهند. در صورت عدم انصراف، متقاضی با جریمه مندرج در قرارداد مواجه خواهد شد.
-انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو، به اشخاص (حتی به صورت وکالتی) ونیز فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است.
-امکان صلح خودروهای وارداتی وجود ندارد.
-امکان انتقال سند خودرو به مدت یک سال از زمان خرید وجود ندارد.
-امکان ثبتنام و خرید برای اشخاص حقوقی وجود ندارد.
-پس از پایان ثبتنام، نوبت تخصیص افراد دارای شرایط مذکور طبق قرعه مشخص میشود.
-با تعیین "نوبت"، متقاضیان میتوانند در عرضههای آتی خودروی وارداتی، نسبت به انتخاب نوع خودرو در سامانه اقدام نمایند.
-وجه دریافتی که در زمان افتتاح حساب وکالتی جهت ثبتنام اولیه واریز میگردد تا زمان تحویل خودرو باید در حساب مسدود باشد و در صورت برداشت، ثبتنام فرد ابطال میگردد.
-امکان انصراف از معامله تا زمان انعقاد قرارداد نهایی با واردکننده خودرو از سوی خریدار در سامانه، بدون جریمه، وجود دارد. انصراف از معامله در صورت انعقاد قرارداد نهایی، مشمول پرداخت جریمهای معادل 5 درصد قیمت پایه به واردکننده میشود.
-متقاضیان دارای "نوبت خرید خودرو"، امکان ثبتنام و خرید خودروهای داخلی را ندارند.
-با افتتاح حساب وکالتی و ثبتنام اولیه در سامانه یکپارچه هیچ تعهدی مبنی بر تخصیص خودرو ایجاد نخواهد شد.
مرحله دوم: تخصیص
در این مرحله واردکنندگان تعداد مشخصی خودرو را عرضه کرده و کسانی که نوبت بالاتری دارند امکان انتخاب خواهند داشت.
در صورتی که فرد دارای نوبت یکی از خودرو عرضهشده را انتخاب نکند نوبت او حفظ شده و در عرضههای بعدی میتواند از نوبت خود استفاده کند.
پس از انعقاد قرارداد با خریدار، قیمت پایه خودرو هیچگونه تغییری نخواهد کرد و برآوردی از هزینههای مربوط به حملونقل، مالیات، عوارض و حقوق گمرکی، شمارهگذاری و سایر موارد به خریدار اعلام خواهد شد.
واردکننده خودرو متعهد به تحویل خودروهای فروختهشده بوده و در صورت تاخیر در تحویل خودرو بایستی ماهانه 5/7 درصد جریمه عدم تحویل در زمان مقرر را به خریدار پرداخت نماید. در صورت تاخیر بیش از 3 ماه، واردکننده یا خریدار مجاز به ابطال قرارداد خرید خودرو بوده و در این شرایط، واردکننده علاوه بر پرداخت جریمه 5/7 درصد در ماه، مکلف به پرداخت 5 درصد جریمه فسخ قرارداد است.
مرحله سوم: تحویل
پس از ورود خودرو به گمرک، واردکننده نسبت به ارسال دعوتنامه اقدام نموده و موظف است در صورت تکمیل وجه خریداران ظرف مدت حداکثر 1 ماه خودرو را تحویل دهد. در این مرحله بخش دوم پرداخت وجه به حساب وکالتی تکمیل و به حساب گمرک یا دستگاههای ذینفع واریز میشود.
توضیح: وجه خودرو در 3 مرحله پرداخت میشود:
مرحله نخست: به صورت علیالحساب در زمان ثبتنام
مرحله دوم: در زمان عقد قرارداد (در مرحله تخصیص خودرو) شامل قیمت خودرو و هزینهها تا ورود خودرو به گمرک
مرحله سوم: در زمان تحویل خودرو شامل هزینههای مربوط به مالیات، عوارض و حقوقی گمرکی، شمارهگذاری و سایر موارد.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/40363 |