وی با بیان اینکه بیش از ۲۴ نوع ماده معدنی درقم وجود دارد، افزود: اکثر مواد معدنی استان مصالح ساختمانی همچون گچ، آهک، سنگ لاشه و شن و ماسه است، پس از آن معادن نمک، سنگ ساختمانی و معادن فلزی در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: سال گذشته برای رونق بخشی هرچه بیشتر به فعالیتهای معدنی در استان قم، دو مرحله مزایده واگذاری معادن برگزار و در جریان آن ۷۰ محدوده معدنی به مزایده گذاشته شد که در مجموع طی دو مرحله در کل ۴۵ شرکت کننده و ۲۹ برنده مزایده داشتیم.
ابدالی با اشاره به اینکه تنوع خوبی در این مزایدهها وجود داشت و در آن مسائلی همچون محدوده پروانه بهرهبرداری، گواهی کشف، پروانه اکتشاف، مجوزهای برداشت مورد توجه بود، گفت: مراحل واگذاری محدودهها به متقاضیان بر اساس فرآیند تعیین شده، در حال انجام است.
وی افزود: سال گذشته همچنین ۳۸ میلیارد تومان حقوق دولتی از فعالیتهای معدنی استان کسب شد که بیشاز صد در درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشت.
وی ادامه داد: از محل حقوق دولتی معادن استان، یک طرح عمرانی اجرا کردیم و آن هم جاده دسترسی روستای صفر آباد ( از جاده کوه سفید سه راهی البرز تا روستای صفر آباد) در بخش مرکزی قم بود که در جریان آن حدود سه کیلومتر راه دسترسی روستا بازسازی و اصلاح شد و امسال نیز ادامه کار دنبال میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم درخصوص حقوق دولتی معادن گفت: بهرهبرداران معادن یک درصدی از فروش ماده معدنی خود را از حدود ۲ تا ۱۲ درصد را باید به دولت بازگردانند، این حقوق دولتی در موارد مختلفی همچون اصلاح جادههایی که در مسیر معادن است، عمران مناطقی که معادن در آن قرار گرفتهاند، اصلاح و بازسازی محیط پس از پایان فعالیت معادن و نیز توسعه فعالیتهای معدنی در کشور به کار گرفته میشود.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/41324 |