امامجمعه قم بابیان اینکه مسجد بهترین مکان برای رشد معروف است گفت: همانطور که مساجد محل احیا امر اهلبیت (ع) هستند کانونهای مساجد نیز میتوانند در این راستا نقشآفرین باشند.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، آیتالله سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) و امامجمعه قم در دیدار با حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا حیدری مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم و کارکنان این ستاد با اشاره به آیه ۲۱ سوره کهف گفت: اصحاب کهف وقتی بعد از خوابی عمیق و شگفتانگیز بیدار شدند و متوجه اوضاع شدند از خدا خواستند دوباره به حالت قبل برگردند.
وی ادامه داد: وقتی مردم به غار رسیدند و این صحنه را دیدند گفتند اینجا تبدیل شود بهجایی برای بازدید مردم اما عده دیگری گفتند به خاطر حضور چنین مردان وارسته و مؤمنی باید تبدیل به مسجد و محل عبادت شود.
امامجمعه قم بابیان اینکه بین یک مکان تاریخی و گردشگری با مسجد تفاوت وجود دارد گفت: در مکانهای تاریخی و میراث فرهنگی، گردشگران حاضر میشوند اما در یک مسجد افراد باهدف، انگیزه و نگاه متفاوتی وارد میشوند.
وی در ادامه به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: امام صادق به ۶ مکان اشاره میکنند که موردعنایت و پسند خداوند متعال است که شامل خانه خدا، حرم اهلبیت (ع)، مقابر انبیا، اوصیا، شهدا و مساجد میشود و این حدیث نشان از اهمیت مسجد است.
وی خطاب به دیدارکنندگان تصریح کرد: مسجد را باید با یک اتفاق مبارک پیوند زد و با این کار ارزش، اعتبار، پویایی و کاربری مسجد بیشتر خواهد شد.
آیتالله سعیدی در ادامه با اشاره به اهمیت امربهمعروف و نهی از منکر گفت: در مساجد و کانونهای مساجد جای ستاد امربهمعروف و نهی از منکر خالی است و ازآنجاکه در قرآن امربهمعروف مقدم برنهی از منکر است وقتی معروف رشد کند جایی برای منکر و نهی از منکر باقی نمیماند.
وی بابیان اینکه مسجد بهترین مکان برای رشد معروف است گفت: اگر از تجربیات یکدیگر استفاده کرده و تعامل وجود داشته باشد شاهد رشد معروف در جامعه خواهیم بود.
امامجمعه قم بابیان اینکه همانطور که مساجد محل احیا امر اهلبیت هستند کانونهای مساجد نیز میتوانند محلی برای احیا امر اهلبیت (ع) باشند تصریح کرد: هرچه وحدت مدیریت و اجرا وجود داشته باشد و تصمیم سازی ها هماهنگتر و منسجمتر باشد باعث پیشرفت کارها خواهد شد.
وی بابیان اینکه مسجد ظرفیت بسیار بالایی است که در اختیار ماست گفت: هنوز از همه ظرفیتهای مساجد استفاده نکردهایم و باید کارایی مسجد را بالابرده و از همه ظرفیتهای آن بهره ببریم و در این راستا لازم است تا دستهای ارزشمندی که در مسجد فعالیت میکنند مدیریت شوند.
تشکیل کادر نوجوان در ۱۲۰ کانون مساجد قم
حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا حیدری مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از فعالیتهای ستاد گفت: حدود ۷ ماه است که در خدمت کانونهای مساجد قم هستم و در این مدت برنامههای مختلفی را مبتنی بر راهبرد ترسیم کردهایم.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: در این مدت توانستیم برنامههای مختلفی را در ساحتهای هویت بخشی، ساماندهی و توانمندسازی، شبکهسازی و همافزایی تعریف و اجرا کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین حیدری افزود: آموزشهای هشتگانه، عضویت دریکی از انجمنهای تخصصی، حضور در برنامههای همافزایی و انتقال تجارب و مشارکت در عملیاتهای مشترک بین کانونی، چهار مرحلهای است که در حال انجام است.
وی با اشاره به تشکیل انجمنهای تخصصی گفت: انجمن تخصصی سرود بهعنوان برند کانونهای مساجد تشکیل و ساماندهی شده و با حمایت و هدایت و نظارت از ۱۲۰ گروه سرود فعال در کانونهای مساجد قم تا امروز ۵۰ گروه سرود ذیل این انجمن ساماندهی شدهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین حیدری در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه یکی از عملیاتهایی که دغدغه ستاد کانونهای مساجد و مدیران در استان بود بحث کادر نوجوانان است، افزود: بحث تشکیل کادر نوجوان در کانونهای مساجد با استقبال مواجه شد و تا امروز موفق به کادر سازی در ۱۲۰ کانون شدهایم که شامل ۱۴۰۰ نوجوان مسجدی فعال میشود.
وی ادامه داد: تعداد قابلتوجهی از این ۱۴۰۰ نفر نیز از کانونهای مناطق کم برخوردار هستند و این فرصت را غنیمت میشماریم چراکه این مناطق در حوزه انقلاب اسلامی نقشآفرینی چشمگیری دارند
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان قم ادامه داد: بعد از ساماندهی این ۱۴۰۰ کادر نوجوان، پیوستهایی را در ساحتهای مختلف مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری برای این برنامه تعریف کردیم، ازجمله پیوست تحصیلی، پیوست تهذیب، پیوست مطالعه و کتابخوانی، کارورزی تشکیلاتی، ورزش، اردو و هستههای تربیت محور و غیره که میتواند در راستای اعتلا و ارتقا کانونها و فعالیتهای آنان مؤثر باشد.
وی بابیان اینکه یکی دیگر از اهداف تشکیل کادر نوجوان در کانونها هویت بخشی به نوجوانان بر اساس منویات مقام معظم رهبری بود گفت: امیدواریم بر اساس برنامهریزیهای انجامشده بتوانیم مدیران فرهنگی تراز انقلاب را در سطح ملی و استانی برای آینده در مسجد تربیت کنیم.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: برگزاری اردو، اعتکاف، همایش، کلاسهای تخصصی و حضور میدانی در مساجد و کانونها ازجمله برنامههای تربیتی است که برای کادر نوجوان کانون در نظر گرفته و اجرا میشود.
وی بابیان اینکه تاکنون بیش از ۵۰ بازدید از کانونها داشته و با امام جماعت و کادر کانون جلسه برگزار کردهایم گفت: همچنین هر هفته کادر نوجوان کانون به همراه مدیر کانون و امام جماعت مسجد به محل ستاد کانونهای مساجد دعوتشده و جلسات هماندیشی برگزار میشود.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم در ادامه به حمایتهای ستاد از کانونها اشاره کرد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته کانونهای مساجد تجهیزاتی دریافت نکرده بودند اما در این مدت توانستیم با استفاده از اموال مازاد دولتی و بر اساس قوانین تعریفشده دو مرحله اهدای تجهیزات به کانونها داشته باشیم که مرحله سوم نیز در حال برنامهریزی است ضمن اینکه این حمایتها بر اساس نظام ارزشگذاری انجام میشود.
انتهای پیام/