printlogo


معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم:
هفت هزار و ۲۰۰ نفر شتر داشتی در قم موجود است
کد خبر: 42208
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بر اساس آخرین پایش صورت‌گرفته در سال ۱۴۰۱، ۱۵۵ شتردار با تعداد هفت‌هزار و ۲۰۰ نفر شتر داشتی در این استان مشغول فعالیت هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، منصور دیان اردستانی پیرامون این موضوع، بیان کرد: شترداری از جمله فعالیت‌های باسابقه طولانی در بخش مرکزی قم است و سازمان جهاد کشاورزی استان برای توسعه آن، حمایت از بهره‌برداران این عرصه را در دستور کار دارد.
بخش مرکزی استان قم با داشتن بیابان‌های بسیار و موقعیت گرمسیری، چراگاه اصلی شتر در قم است و بیشتر شترداران استان در مناطق قم رود و قنوات این بخش حضور دارند.
دیان اردستانی همچنین با اشاره به اقدام‌های صورت‌گرفته برای اصلاح نژاد شتر در قم افزود: با همکاری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، برنامه‌های متنوعی را در راستای حفظ و اصلاح نژاد شتر‌های دوکوهانه استان دنبال می‌کنیم.
او ادامه داد: با اجرای این طرح علاوه بر کمک به حفظ و اصلاح نژاد شتر‌های دوکوهانه قم، از جایگاه استان در خصوص تثبیت حاکمیت و مالکیت بر توده ژنتیکی شتر دوکوهانه در سازمان فائو حفاظت و حمایت خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: در همین رابطه کارگروه فنی شتر در استان نیز با تلاش سازمان جهاد کشاورزی تشکیل شده است و ازاین‌رو روند اجرای اقدام‌های موردنظر برای حفظ و اصلاح نژاد شتر‌های دوکوهانه در قم به‌صورت مستمر رصد و ارزیابی می‌شود.
گفتنی است پرورش شتر در قم دارای مزایای اقتصادی بسیاری است و به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی استان حمایت از بهره‌برداران این بخش را در اولویت کاری خود قرار داده است و با انجام اموری همچون پیگیری امور مربوط به ارائه تسهیلات بانکی به شترداران، شناسنامه‌دار کردن شتر‌های پرورشی استان و معاینه مستمر شتر‌ها تلاش می‌کند این صنعت در قم روزبه‌روز گسترش یابد.
شتر با مقاومت بالا در برابر تنش‌های محیطی قادر به تولید پروتئین بوده و گوشت، شیر، پوست، پشم و کرک ازجمله محصولات قابل‌استفاده این دام است که باقیمت مناسب در بازار عرضه می‌شود و مشتریان زیادی دارد، به همین دلیل توسعه صنعت شترداری در قم می‌تواند درآمدزایی خوبی برای استان در پی داشته باشد.
شتر حدود ۴۰ سال عمر می‌کند و گوشت، شیر و پشم آن متقاضیان زیادی در بازار دارد، همچنین شترسواری در بخش مرکزی قم یکی از جاذبه‌های طبیعی منطقه به شمار می‌آید که می‌تواند نقش بسزایی در توسعه گردشگری داشته باشد.
بیشتر شتر‌های موجود در قم از نژاد کلکویی هستند که در بیابان‌های حاشیه مناطق قمرود و قنوات بخش مرکزی استان پرورش می‌یابند.
گوشت، شیر، پوست، پشم و کرک ازجمله محصولات قابل‌استفاده این دام است که بازار خوبی دارد و با حمایت بیشتر از شترداران استان می‌توان حجم تولیدات قم در این بخش را گسترش داد.
پرورش شتر در استان قم علاوه بر روش‌های سنتی به صورت صنعتی نیز انجام می‌شود و در این زمینه طرح‌های توسعه‌ای با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار است.
عشایر اصلی‌ترین پرورش‌دهندگان شتر در قم هستند و با تأمین امکانات موردنیازشان، می‌توانند به‌عنوان مهم‌ترین تولیدکنندگان گوشت قرمز به فعالیت خود ادامه دهند و برای استان ارزش‌افزوده اقتصادی ایجاد کنند.
به‌طورکلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده است.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/42208