مدیر پروژه سمیم نور با بیان اینکه در دنیا از عنوان سامانه تقلب یاب یا کشف سرقت های علمی استفاده می شود ادامه داد: به طور کلی چهل تا پنجاه سامانه تجاری سازی شده در حوزه مشابه یابی در دنیا وجود دارد که همه از چپ به راست هستند و تا قبل از سمیم نور سامانه تجاری سازی شده از راست به چپ وجود نداشت.
بهنیافر با اشاره به عملکرد این سامانه گفت: به طور کلی متن مقاله کتاب و یا پایان نامه به این سامانه داده می شود و سامانه برای ما مشخص می کند که این متن ورودی در مقایسه با دیگر متون منتشر شده چه مقدار مشابهت دارد و این موضوع به ناشر و استاد راهنما کمک می کند.
وی با اشاره به داده های پشتیبان این سامانه تصریح کرد:در حوزه فارسی و عربی تا کنون بیش از ۵۰هزار کتاب، ۸۰۰هزار مقاله،چهار میلیون و پانصد هزار صفحه وب و ۱۴۰هزار پایان نامه دفاع شده در این سامانه وجود دارد و متون ورودی را با این حجم از داده می سنجد.
بهنیافر تصریح کرد: از این تعداد داده کمتر از ۱۰هزار پایان نامه دفاع شده و نیمی از صفحات وب حدود ۲میلیون صفحه مربوط به زبان عربی است.
مدیر پروژه سمیم نور با اشاره به استقبال از این سامانه گفت: بر اساس آخرین آمار این سامانه تاکنون تعداد ۱۱۶ هزار کاربر دارد.
لازم به ذکر است این پروژه به همت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تهیه شده است.
لینک مطلب: | http://qomefarda.ir/News/item/42564 |