معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در ۴۴ سال گذشته نسبت به قبل از آن، توان تولید محصولات غذایی در کشور، ۱۰۰ میلیون تُن افزایشیافته است.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، سید مجتبی خیام نکویی روز چهارشنبه در آیین بهرهبرداری از طرحهای کشاورزی قم، بیان داشت: اکنون ۸۰ درصد محصولات غذایی موردنیاز کشور در داخل تولید میشود که نشاندهنده تلاش فعالان این عرصه برای تأمین امنیت غذایی جامعه است.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی برای کشور اقتدار اقتصادی به ارمغان میآورد، گفت: با عبور از کشاورزی معیشتی و استفاده از دانش و تجهیزات روز در کنار ارتقا بهرهوری میتوانیم باقیمانده نیاز غذایی کشور را که سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار ارز برای واردات آن نیاز است، در داخل تولید کنیم و کشاورزان نمونه ما با عملکرد خود نشان دادند که این کار شدنی است.
وی ادامه داد: توجه به موضوع بهرهوری در بخش کشاورزی بسیار مهم است، برای نمونه اگر ما در محصول گندم تنها ۲۰ درصد افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم در تأمین نیاز داخل به این محصول خودکفا و حتی صادرکننده گندم میشویم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیتهای بخش کشاورزی کشور، گفت: ما امروز نخستین کشور در زمینه معرفی ارقام گیاهی در حوزه زراعی در منطقه خاورمیانه هستیم، میزان میانگین تولید محصولات کشاورزی ما در حوزه زراعی سالانه بیش از ۸۲ میلیون تُن است که از این مقدار حدود ۱۲ میلیون تُن آن را گندم تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی سالانه بیش از ۶ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور دارد، افزود: با افزایش ضریب دانش در میان کشاورزان و استفاده از فناوریهای روز، میتوانیم از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی اقتصادی حرکت و علاوه بر افزایش ظرفیت تولید محصولات، امنیت و اقتدار غذایی کشور را تقویت کنیم.
وی ادامه داد: مسئولان کشور برای افزایش توان تولید محصولات کشاورزی با استفاده از دانش و تجهیزات روز، اهتمام جدی دارند و همه ظرفیتها برای توسعه بیشازپیش و دانشبنیان شدن فعالیتهای کشاورزی بسیج شده است.
به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، ۲۰ طرح در حوزههای مختلف کشاورزی به ارزش ۹۴۰ میلیارد ریال و با اشتغالزایی و تثبیت اشتغال برای ۳۶۸ نفر با حضور مسئولان ملی و استانی در قم به بهرهبرداری رسید.
این طرحها در حوزههایی همچون آبوخاک و امور فنی و مهندسی، دام و طیور، صنایع تبدیلی و غذایی و همچنین شیلات است که با بهرهبرداری از آنها تولید محصولات کشاورزی در استان قم افزایش مییابد.
بهطورکلی حدود ۱۴ هزار بهرهبردار و ۴۰ هزار نفر نیروی کارگری در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/