printlogo


با وجود مهلت یک هفته ای؛
تاخیر یک ساله دامپزشکی برای صدور مجوز واردات گوشت برزیلی
کد خبر: 44081
با وجود مصوبه پنجاه و چهارمین جلسه هیئت مقررات زدایی مبنی بر الزام یک هفته‌ای صدور مجوزهای لازم برای ترخیص کالا از گمرک، به نظر نمی‌رسد پیگیری در خصوص تاخیر حدود یک ساله سازمان دامپزشکی برای صدور مجوز واردات محموله گوشت برزیلی انجام شده باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، در بحث معطلی یک ساله گوشت‌های وارداتی در گمرک ایران و تاخیر در صدور مجوز واردات از سوی سازمان دامپزشکی، این سوال وجود دارد که چرا براساس مصوبه جلسه 54 ام هیئت مقررات زدایی این مجوز ظرف مهلت قانونی تعیین شده صادر نشده است. نکته مهم‌تر این است که چرا دستگاه اجرایی مربوط(گمرک ایران) در مورد این خطای قانونی اقدامات لازم را انجام نداده است.

گفتنی است، با توجه به مصوبه 54 ام هیات مقررات زدایی ، سازمان مجوز دهنده (دامپزشکی) جهت انجام تشریفات گمرکی این محموله ها موظف بوده ظرف یک هفته مجوز ترخیص این محموله ها را صادر نماید.

عدم توجه به مصوبه قانونی مهلت 7 روزه صدور مجوزهای لازم برای ترخیص کالا با وجود تاکید وزیر اقتصاد

در تاریخ 7 اردیبهشت ماه سال جاری نیز سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در این خصوص گفته بود که طبق مصوبه هیات مقررات زدایی، مجوز ترخیص کالا در گمرکات باید هفت روزه صادر شود.

به دنبال این اظهارات وزیر اقتصاد شاهد بودیم که رضوانی فر رئیس کل گمرک ایران در رابطه با صدور مجوزهای قانونی ترخیص کالا از گمرک در خرداد ماه امسال گفته بود که دستگاه‌های همجوار گمرک بر اساس قانون موظفند حداکثر ظرف 7 روز به استعلام‌های گمرک در مورد کالاهای وارداتی پاسخ دهند، اما برخی از دستگاه‌های همجوار این مهلت را نادیده می‌گیرند.

وی افزوده بود که در برخی از این دستگاه‌ها میانگین پاسخگویی 7 روز و در برخی 14 روز طول می‌کشد و این هم یکی از دلایل تأخیر در ترخیص کالاست، همچنین گاهی مغایرت‌های قانونی و همچنین تفاوت بین کد اچ‌اس و کد سازمان غذا و دارو باعث معطلی کالا می‌شود.

علت عدم انجام اقدامات لازم در جهت اجرای مصوبه هیئت مقررات زدایی چیست؟

با توجه به اظهارات وزیر اقتصاد و همچنین رئیس کل گمرک ایران که مبتنی بر مصوبه جلسه 54 ام هیئت مقررات زدایی گفته شده این سوال وجود دارد که چرا تا پیش از این که دادستانی به این مسئله ورود کند و دستور پیگیری و ترخیص این محموله که احتمال فساد آن در حال افزایش بود را بدهد اقدامی در این خصوص انجام نشده بود.

با وجود اظهارات مسئولان در خصوص دستگاهی که 14 روز صدور مجوز را به تاخیر انداخته بود، به نظر نمی‌رسد اقدامی در خصوص سازمان دامپزشکی و تاخیر حدود یک ساله در صدور مجوز انجام شده باشد.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/44081