مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: برداشت گردو از یک هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول در استان آغاز شد و پیشبینی میشود در مجموع ۲ هزار و ۶۰۰ تُن گردو از باغات قم به بازار عرضه گردد.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، مسلم ابراهیمی پیرامون این موضوع بیان داشت: در استان قم یک هزار و ۴۰۰ هکتار باغ گردو وجود دارد که یک هزار و ۳۰۰ هکتار آن بارور است، همچنین به طور متوسط از هر هکتار باغ گردو در قم ۲ تُن محصول برداشت میشود که در همین راستا میتوان ظرفیت تولید گردوی استان در سال جاری را ۲ هزار و ۶۰۰ تُن برآورد کرد.
وی با اشاره به این که برداشت گردو از باغات استان تا اوایل آبانماه ادامه مییابد، افزود: باغات گردو قم در مناطق کوهستانی استان شامل خلجستان، دستجرد و بخشیهایی از کهک قرار گرفته است و بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ بهرهبردار در زمینه تولید این محصول و سایر محصولات سردسیری مشابه در استان قم فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: مهمترین کاری که در طول سالهای اخیر در زمینه محصول گردوی استان انجام شده، اصلاح ارقام و استفاده از ارقام جدیدی است که موجب میشود گیاه سرمای احتمالی بهار را بهخوبی رد کند، در همین رابطه گروههای متخصص در زمینه پیوندزدن درخت گردو از برخی استانهای کشور به کار گرفته شدند و تاکنون ۵۰ هکتار عملیات اصلاح بر روی بیش از پنج هزار اصله درخت گردو در استان قم صورتگرفته است.
ابراهیمی با بیان این که کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم وضعیت باغات گردوی استان را رصد و اقدامهای لازم را برای حفاظت از آنها به عمل میآورند، گفت: عملیات اصلاح ارقام هر سال در سطح باغات گردوی استان انجام میشود چرا که موجب تقویت عملکرد گیاه و برداشت بیشتر محصول و نیز حفظ آن در برابر سرمازدگی فصل بهار است.
گفتنی است انواع باغ میوههای گرمسیری و سردسیری در استان موجود است و باغداران قمی توانستهاند با وجود محدودیتهای منابع آبی و شرایط خاص جغرافیایی این استان، حداقل در تولید ۲۵ محصول باغی پرمصرف عملکرد موفق و مطلوبی داشته باشند.
محصولات باغی قم تنوع زیادی دارد و این استان در تولید برخی از آنها با وجود کمبودن سطح زیر کشت، به دلیل کیفیت بالای محصول در کشور سرآمد است.
۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ در قم موجود است و سالانه بیش از ۸۰ هزار تُن محصولات متنوع باغی در این استان تولید میشود.
باغهای قم در مناطق مختلف استان از دشت گرفته تا نقاط کوهستانی ایجاد شدند و در هر کدام باتوجهبه موقعیت قرارگیری و شرایط آبوهوایی منطقه، محصولی خاص تولید میشود.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/