printlogo


عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مطرح کرد:
ضرورت مداخله بشردوستانه برای پایان‌ کشتار در ‌غزه
کد خبر: 45682
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: شرایط امروز غزه بدترین نوع نقض حقوق بشر، نسل‌کشی و کشتار زنان و کودکان بی‌دفاع است؛ ازاین‌رو ضرورت مداخله بشردوستانه برای پایان‌دادن به این جنایات به‌صورت فوری احساس می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، رهبر معظم انقلاب، طوفان الاقصی را نتیجه خشم ملت مظلوم فلسطین علیه ظلم اشغالگران صهیونیست توصیف کردند. ظلمی که در طول ۷۵ سال اشغالگری بر ملت مظلوم فلسطین تحمیل شد، اکنون طوفان سهمگینی را برانگیخته که دودمان اشغالگران و حامیان آن را بر باد خواهد داد. گرچه رژیم کودک کش اسرائیل همچون گذشته تلاش می‌کند با به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان فلسطینی انتقام خود را از مبارزان فلسطینی بگیرد و از این طریق سرپوشی بر شکست و رسوایی خود در مقابل مبارزان فلسطینی گذارد؛ اما تبعات و آثار این شکست از نگاه کارشناسان و تحلیل‌گران سیاسی در حدی است که هرچند با کشتار زنان و کودکان مظلوم در نهایت راهی جز پذیرش شکست نخواهد داشت.

شکست امنیتی و اطلاعاتی در عملیات طوفان الاقصی برای اسرائیل

از همین رو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد ملک‌زاده، عضو هیات علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفتگویی را انجام دادیم که به شرح ذیل است.

دراین‌رابطه توجه به چند نکته که موردتوجه رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت حائز اهمیت است:

۱-ضعف اطلاعاتی

طوفان الاقصی با حمله‌های پیشین مقاومت تفاوت‌های زیادی دارد. برای اولین‌بار نیروهای مقاومت با غافلگیری دستگاه جاسوسی صهیونیست‌ها، وارد سرزمین‌های اشغالی شده و تعداد زیادی نیروی نظامی را به هلاکت رسانده و یا اسیر کردند. در این عملیات ترکیبی، به طور هم‌زمان حمله‌های موشکی، پهپادی، سایبری و… هم انجام شد و تعداد زیادی کشته و مجروح روی دست صهیونیست‌ها گذاشت.

تعدادی از فرماندهان بلندپایه رژیم صهیونیستی در خواب به اسارت نیروهای مقاومت فلسطینی درآمدند! نیروهای مقاومت همچنین در اقدامی بی‌سابقه به حداقل هفت شهرک صهیونیست‌نشین نفوذ کردند که یک شکست تمام‌عیار امنیتی و اطلاعاتی برای رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود.

 

۲-آسیب پذیری و ضعف نظامی اسرائیل

با وجود حمایت‌های گسترده آمریکا و اروپا از رژیم صهیونیستی و صرف هزینه‌های سنگین برای به‌روزرسانی تجهیزات نظامی و در اختیار گرفتن پیشرفته‌ترین تسلیحات پدافندی و آفندی، در عملیات گروه‌های فلسطینی علیه اسرائیل میزان آسیب‌پذیری این رژیم آشکار گردید.

در این عملیات مراکز نظامی و استراتژیک، نیروگاه‌های بزرگ و تأسیسات حیاتی اسرائیل توسط موشک‌های به‌ظاهر ساده اما تخریب‌گر فلسطینی مورد حمله و آسیب جدی قرار گرفت. تانک‌های مرکاوای نسل ۴ این رژیم با پهپادهای ارزان‌قیمت فلسطینی نابود شد. فیلم‌های منتشر شده نشان می‌دهد که نیروهای فلسطینی در برابر رژیم پر ادعا و تا بن دندان مسلح اسرائیل با تجهیزات ساده و ابتدایی مانند موتورسیکلت به دل بیابان زدند و خود را به شهرها و شهرک‌های صهیونیستی رساندند و تعدادی از پایگاه‌های نظامی اسرائیل را با سهولت تصرف کردند.

شکست بزرگ و بی‌سابقه رژیم کودک‌کش اسرائیل

تصاویر منتشرشده در روزهای نخست عملیات، تسخیر کامل پایگاه‌های زرهی ارتش رژیم صهیونیستی در جریان عملیات طوفان الاقصی توسط نیروهای مقاومت فلسطین را نشان داد که شکستی بزرگ و بی‌سابقه در عمر منحوس این رژیم به شمار می‌رود. این تصاویر بیانگر آن است که نظامیان رژیم صهیونیستی از ترس مواجهه با رزمندگان مجاهد فلسطینی به‌سرعت پایگاه‌های نظامی خود را با ده‌ها فروند تانک و سایر تجهیزات رها نموده و فرار کردند که نشان از میزان بالای آسیب‌پذیری و ضعف اسرائیل با وجود تمام ادعاهای تبلیغاتی است؛ به‌طوری که کارشناس فرانس ۲۴ با اذعان به ضعف اسرائیل در گزارش خود از این عملیات گفت: اسرائیل برای کشورهای عربی تصویری از خود ترسیم کرده بود که قدرت بزرگ نظامی و اطلاعاتی است و می‌خواهد از آنها در مقابل ایران حمایت کند؛ اما با اتفاقی که پس از این عملیات افتاد این تصویر فروریخت!

 

۳-مخالفت جهان اسلام با دولت‌های سازش‌کار و حاکمان غرب‌گرا

با آغاز عملیات گروه‌های فلسطینی، برخی حاکمان غرب‌گرا و یا دولت‌های وابسته به غرب در اولین واکنش با محکوم‌کردن مقاومت فلسطین خواستار توقف فوری تنش با اسرائیل شدند! این در حالی است که خروش امروز نیروهای مقاومت علیه رژیم اشغالگر قدس پاسخی به جنایات ده‌ها ساله این رژیم کودک کش علیه مردم مظلوم فلسطین است. این خیزش هیچ‌گاه به امر حاکمان راحت‌طلب، سازش‌کار و حامی غرب نبوده که با دستور آنان متوقف شود.

خروش گسترده مردم جهان اسلام در ایران و عراق و یمن و… در حمایت از مقاومت فلسطین و ابراز انزجار از جنایات اسرائیل نشان می‌دهد دولت‌های غرب‌گرا در جهان اسلام راهی برخلاف منافع و مصالح ملی خویش انتخاب کرده‌اند و مردم این کشورها هرگز موافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی که از سوی دولت‌های سازش‌کار انجام می‌شود، نیستند.

 

۴-ضرورت مداخله بشردوستانه

کشتار وحشیانه و بی‌امان رژیم اشغالگر قدس علیه زنان و کودکان فلسطینی در صورت تداوم، ضرورت دخالت جریان مقاومت جهت جلوگیری از تداوم جنایات بر اساس اصل بین‌المللی مداخله بشردوستانه را روشن می‌نماید.

ضرورت مداخله بشردوستانه برای پایانکشتار درغزه

اصل مداخله بشردوستانه در حقوق بین‌الملل عبارت است از «استفاده یا تهدید به نیروی نظامی توسط یک دولت یا دولت‌ها در آن‌سوی مرزها باهدف پایان‌دادن به نقض شدید و گسترده حقوق بشر در کشوری که مرتکب جنایت جنگی شده باشد». بر اساس تعاریف بین‌المللی هدف از مداخلات بشردوستانه، کاهش بدترین اشکال رنج و نجات کشور یا ملتی است که توسط یک نیروی خارجی متجاوز مورد حمله قرار گرفته است.

شرایط امروز غزه بدترین نوع نقض حقوق بشر، نسل‌کشی و کشتار زنان و کودکان بی‌دفاع در مقابل چشم جهانیان است؛ ازاین‌رو ضرورت مداخله بشردوستانه برای پایان‌دادن به این جنایات به‌صورت فوری احساس می‌شود.

 

برخی کشورها از شکست تحقیرآمیز اسرائیل عبرت بگیرند

۵-هشدار به دشمنان نظام جمهوری اسلامی

عملیات کوبنده گروه‌های مقاومت فلسطینی علیه رژیم اشغالگر قدس علاوه بر اینکه پاسخی به تهدیدات مکرر این رژیم پوشالی و حامیانش علیه جمهوری اسلامی است، هشداری به سران وابسته‌ای که در این ایام در فکر عادی‌سازی روابط با این رژیم در حال فروپاشی بودند نیز است. کسانی که در پناه این رژیم جعلی ایران را تهدید می‌کنند باید از شکست تحقیرآمیز امروز اسرائیل عبرت بگیرند…

 

انتهای پیام/160


لینک مطلب: http://qomefarda.ir/News/item/45682